sportFive951634 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

עם הפנים לטוקיו. נבחרת הרכיבה בקפיצות ראווה השיגה לפני חודש וחצי את הקריטריון למשחקים האולימפיים, בהם תתחרה לראשונה בתולדותיה. בשעה זאת, היא עורכת מסע"ת ראשונה להצגת ההישג ופתיחת הקמפיין לקראת המשחקים בקיץ 2020.

עו"ד קני לאלו, יו"ר רכיבת סוסים, אמר: "הם בתחילת הדרך וצפויים להם כ-10 אולימפיאדות. ישראל בתהליך גדילה כנבחרת מאוד חזקה והמטרה שלנו זה 2028, טוקיו זו רק תחילת דרך. מקווים להמשיך לפאריס וללוס אנג'לס, שם נהיה מועמדים רציניים לזכייה במדליה. כיום הנבחרת נחשבת לחזקה, ונגיע לאליפות אירופה בסוף החודש הזה כנבחרת חזקה. יש לנו שני רוכבים חזקים מעט יותר ואחרים עדיין בשלבי התנסות ובנייה, אבל לא נבוא כאנדרדוג".

"המאמן הישראלי ירון דובלדאם הוא הרוכב המעוטר ביותר בעולם עם מדליית זהב באליפות עולם אירופה ובאולימפיאדה, הוא עדיין רוכב צעיר ומתחרה", המשיך לאלו. "איתו הנס הורן שאימן את הולנד, שהיא אחת מהשתיים הטובות בעולם. יש לנו צוות מקצועי מהטובים ביותר עם מערכת טובה ותומכת. הרוכבים שלנו מתאמנים כל יום ומנסים לעבוד על פיזיות גוף שיווי משקל. נוסעים לתחרויות כל שבוע יחד עם הסוסים בכל העולם. גם הסוסים הם ספורטאים, לכן צריך את שני הספורטאים, הסוס והרוכב, בכושר שיא. במשחקים האולימפיים יש שתי מדליות, קבוצתי ואישי. המתכונת בטוקיו יומיים ראשונים יהיו של תחרות אישית ואז הקבוצתית".

היו"ר התייחס לעניין התמיכה והשיוניים הדרושים: "תמיכה זה לא רק כספית אלא רעיונית, בחשיבה ובפרגון. ככל שיסקרו אותנו יותר, יש לנו יותר סיכוי. אנחנו עושים מהלכים כדי להבטיח תמיכה של הספונסרים ומהממשלה מהיום ועד 2028, בינתיים זה הולך בכיוון הנכון. כשסוס מגיע לישראל הוא צריך להיות בהסגר בתנאים לא טובים ולכם אנחנו צריכים לשנות את התקנות הוטרינריות. צריך הרבה רגולציה ומהלכים".

גילי לוסטיג, מכ"ל הוועד האולימפי, הוסיף: "כשדיברנו על המטרות היינו בטוחים שענף הרכיבה יספק את הסחורה בתחום האישי. יש לנו את שני הדניאלים שהוכיחו עצמם כרוכבים ברמה הגבוהה ביותר. בקבוצתי נראה היה שזה חלום רחוק והם הפכו אותו למציאותי. אנחנו בוועד מלאי הערכה והוקרה על העבודה שלהם. מלבד החזון והמטרות ששמו לעצמם, באומץ ונחישות הם עשו הכל בכל היבט. מהאדמינסטרטיבי ולגייס נותני חסות שבלי זה הסיפור הזה לא היה יכול להתקיים".

"רכיבה זה עסק מאוד יקר, כי זו נבחרת שלמה שתגיע", המשיך לוסטיג. "כבר היום אין כרטיסים לתחרויות של הקבוצות ואנחנו במאבק למצוא עוד כרטיסים כדי שעוד צופים ייקחו חלק בתחרות. זו תחרות מאוד אטרקטיבית במשחקים האולימפיים. ההישגים זה היחצ"ן הטוב ביותר שיש והמשחקים האולימפיים מאוד חשובים, כדי להשיג הישג צריך קשר הרמוני ומקסימלי בין הרוכב לסוס. לצורך זה המדינה חייבת לקחת על עצמה עזרה בתשתיות ומתקנים וצריך להיות פה מהפך אדיר".

הרוכב הבכיר של ישראל, דניאל בלומן בן ה-29, אמר: "זה כבוד להיות פה, זה היה מאמץ קבוצתי אדיר ומסע. היה לנו שבוע פנטסטי להביא את הישראלים למשחקים האולימפיים וזה מסב לנו גאווה. ישראל היא אחת הנבחרות הטובות בספורט הזה, יש הרבה נבחרות עם היסטוריה. בספורט הקפיצות אנחנו יחסית חדשים, אבל נחשבים לאחת הנבחרות הטובות. זה אומר המון ונותן לנו מוטיבציה. אנחנו מקווים שבקרוב נזכה במדליות אולימפיות".

בלומן, יהודי ממוצא קולומביאני, הוא אחד הצעירים בהיסטוריית הרכיבה העולמית וכבר השתתף בשתי אולימפיאדות: "אחד מה שיפה בספורט הזה הוא שכמו במקרה שלי, אנחנו לא התחלנו בספורט בשביל להיות מפורסמים אלא בגלל החיבור שלנו עם הסוסים. יש לנו קשר טוב עם סוסים, דבר הוביל לשני והפכנו למתחרים. נכון זה ספורט אינדיבידואלי, אבל בשבע פעמים בשנה אנחנו באים לייצג את המדינה וזה מאוד מיוחד".

"סוסים יכולים להיפצע והם מאוד עדינים", הוסיף בלומן. "יש מצבים שיש לך קשר טוב עם הסוס, תמיד האמנתי בזה ואני מתחיל את הקשר כשהם בני 3-5 שנים. השקעה בסוס מתחילה מ-20,000 יורו וגם יכול להגיע ל-50,000,000 יורו לארבעה סוסים. הסוס שאיתי עכשיו נמצא איתי חמש או שש שנים".