sportFive622858 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

יומו השני של הגיבושון למשלחת הישראלית למשחקים האולימפיים בריו נפתח היום (רביעי) בטקס זיכרון לחללי הי"א - 11 הספורטאים שנרצחו בידי מחבלים במשחקים האולימפיים במינכן 1972. אל האירוע הגיעו אנשי משפחות הנרצחים וכן אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי. נטע ריבקין, שתישא את הדגל בטקס הפתיחה בברזיל, ושחר צוברי שנשא את הדגל בטקס הפתיחה בלונדון 2012, הניחו זר מטעם המשלחת.

"הגענו לכאן כדי לחלוק כבוד לזכרם", פתח ואמר מנכ"ל הוועד האולימפי, גילי לוסטיג, "אנחנו נמשיך לייצג אותם בכל פעם שהדגל יעלה על התורן ובכל פעם שספורטאי ישראלי יופיע במשחקים האולימפיים".

יעל ארד, חברת הנהלת הוועד האולימפי והמדליסטית הראשונה של ישראל, סיפרה: "11 נרצחי מינכן היו מונעים כמו כל אחד ואחת מכם ע"י מטרות, אתגרים וחלומות גדולים. ביום אחד בספטמר 1972 הם נרצחו ואיתם החלום, התמימות והטוהר. צמרת הספורט הישראלי נגדעה. המסורת של הספורט הישראלי שזורה לצד הטרגדיה הזאת גם במדליות אולימפיות והצלחות עולמיות. כשעמדתי על דוכן המנצחים ידעתי שיקחו אותי למסיבת עיתונאים שתשודר בכל העולם, כשנכנסתי לאולם הקדשתי את המדליה למשפחות ולנרצחים וזה היה אירוע מרגש".

"בעוד 20 יום נהיה שותפים לרגע היסטורי, כולנו נזכה שהוועד האולימפי ייתן הכרה אמיתית לנרצחים, הנחת אבן זיכרון בכפר", המשיכה ארד, "הרגע הזה יהיה אחד הרגעים המרגשים של הספורט הישראלי. אני רוצה שתצאו מכאן עם תחושת שותפות והערכה ושתדעו שאתם חלק משושלת. כל דור דורך על שלב אחד בסולם עליו עמד הדור הקודם וכל דור משתבח ושואף ליותר".

אילנה רומנו, אלמנתו של יוסף רומנו, אמרה בשם המשפחות: "שנים שאני רואה משלחות יוצאות והשנה ליבנו שמח ומאושר - איזו משלחת, לתפארת מדינת ישראל. אתם ממשיכים את מורשתם של י"א חללי מינכן. לעמוד פה ולראות אתכם זה הדבר הכי מרגש והכי מספק. לא יכול להיות דבר יותר מרגש, אתם הולכים בדרך שהלכו הקורבנות אבל אתם הולכים בדרך של הניצחון.  אחרי 44 שנים של מאבק, השנה הרוח ניצחה ואנחנו נקבל את האיזכור. עכשיו החללים באמת יכולים לנוח על משכבם. שמרו על הנבחרת, סעו לשלום וחיזרו בשלום".