המשלחת לריו, היום (צילום: ספורט 5)
המשלחת לריו, היום | צילום: ספורט 5

המתעמלת האמנותית, נטע ריבקין, תישא את דגל ישראל ותוביל את המשלחת בטקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים בריו בחמישה באוגוסט. זו תהיה הפעם השלישית שריבקין משתתפת במשחקים והיא חתומה על הישג השיא של מתעמלת ישראלית במשחקים - המקום השביעי בלונדון. "זו הרגשה מדהימה, גאווה וכבוד אדיר", אמרה המתעמלת, "זו הגשמת חלום עבורי, תמיד חלמתי על זה. אני מודה לוועד האולימפי".

היום המשלחת החלה בגיבושון האחרון שלה לפני המשחקים האולימפיים והספורטאים קיבלו את המדים הרשמיים. מחר תערוך המשלחת טקס זיכרון לחללי הי"א ולאחר מכן תגיע למפגש עם נשיא המדינה ראובן ריבלין. "זה לא עוד גיבושון ולא עוד אולימפיאדה", אמרה ריבקין, "אני יודעת כמה כח, כמה אימונים ובכלל כמה הקרבתי ועשיתי כדי להגיע לכל אחת מהאולימפיאדות. זו התרגשות עצומה וכבוד גדול".

ריבקין הוסיפה: "אני מרגישה שונה כי כל אירוע הוא אירוע שונה, אני בתקופת גיל אחרת. אני אומנם יודעת לקראת מה אני הולכת ואני כל הזמן נמצאת במצב אחר"', הוסיפה. על הפציעה שעברה בקרסול אמרה: "המצב שלי ממש השתפר, אני חזרתי לפעילות מלאה. אני ממשיכה בטיפולים כדי לשמר אבל הרגל ממש הרבה יותר טוב הפציעה מאחוריי".  על פרשת הבעיטה בנבחרת ההתעמלות היא סירבה להגיב, אבל אמרה: "זו נבחרת ממש מגובשת ומדהימה, הבנות עומדות אחת מאחורי השנייה בכל סיטואציה ונותנות את הנשמה".

שחר צוברי אמר: "אני מתרגש להיות פה, לראות את כל הספורטאים במשלחת. זו באמת הרגשה כייפית. הייתי עכשיו חודש בריו, אני מתחיל להרגיש תחושה של כייף במקום, מתחיל להרגיש יותר בבית וגם מבחינת הים אני מתחיל להבין מה קורה בים. יש שם תנאים מאוד לא פשוטים, גם רוחות קלות גם חזקות, הרוח זזה ימינה ושמאלה הרבה, עניין הזרמים, הלכלוך במים, הרבה משתנים, אין ספק שזה יהיה מאוד מאתגר. אני חושב על הפודיום על הזמן. אחרת לא הייתי מתאמץ ועובד כל כך קשה. אני חושב שאני מסוגל ושיש לי את היכולות".

שלומי חיימי, רוכב אופני ההרים הישראלי הראשון שהגיע למשחקים האולימפיים: "יש כבר פרפרים, יש התרגשות גדולה לאירוע המכונן הזה. אני נמצא בקו עלייה טוב למשחקים האולימפיים".

גם שרת התרבות והספורט, מירי רגב, הגיעה לגיבושון של המשלחת ואמרה: "הגעתי היום בקטע היותר משפחתי והאישי כדי להגיד לכם תודה. צפיתי בכם באימונים, התלויתי אליכם ואני יודעת כמה אתם משקיעים. אני יודעת כמה זה עולה לכם בעוצמה, בנחישות ובלוותר על דברים שאנשים שבגיל שלכם עושים. תודה רבה על ההשקעה. אני לא חושבת שיש לנו שגרירים טובים יותר מכם, אין מי שלא מחכה לצפות בכם מניפים את דגל המדינה ומשמיעים את התקווה. מקווה שנחזור עם הרבה מדליות ואחרי ריו נחשוב מחדש לגבי האסטרטגיה, הענפים המועדפים וכדומה". עוד הוסיפה רגב כי אם יהיו מדליות ופרסים בריו היא תדאג למיסוי. 

אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, נכח ואמר לספורטאים: "ב-2010 החלה התרסקות כלכלית ומשבר פוליטי בברזיל, והחלו להיחשף שחיתויות עמוקות כל כך שכל המערכת הפוליטית חשודה. רק ריו, בזכות ראש העיר המצויין שלה, אדוארדו פאס, התעלמה מהמשברים והמשיכה בנחישות אין קץ להוביל את 27 הפרויקטים של התשתיות. לא הרבה ערים היו עומדות במשבר הגדול שנפל על ברזיל וריו דה ז'ניירו עמדה בו. קשה לתושבי העיר לשמוח וקשה להם אפילו להיות מארחים טובים כי הקשיים הפוליטיים והכלכליים שחקו אותם. אני מבקש שתהיו סלחנים, אדיבים ונדיבים גם כאשר רמת השירותים תהיה לא כמו בבייג'ין ובלונדון".

גלעדי המשיך: "הסיסמא האולימפית החדשה מדברת על מצוינות, ריספקט, וידידות.  מצוינות - אתם יודעים הרבה יותר טוב ממני, ידידות - תפתחו אחד לשני בכפר האולימפי כי זה מה שמייחד את המשחקים האולימפיים, הכפר האולימפי, שכל הספורטאים נמצאים שם. ריספקט - אני יודע שיש כאלה שמתרגמים אותו ישר לכבוד אבל זה הרבה יותר מכבוד, הרבה יותר מדרך ארץ, זה כל זה ביחד. מדובר בתחושה שאתם חשים כלפי כל ספורטאי זר כי אתם יודעים שגם הוא השקיע את המאמץ הזה. זה הריספקט שאתם מבקשים להשיג ומבקשים להעניק".

לא פעם נחשפו ספורטאים ישראלים לסיטואציות בהן יריבהם נמנעו מלהופיע בתחרות בהם לקחו חלק. על כך אמר גלעדי: "באשר לאלו שמסרבים להתחרות מול ישראלים, אציין שאנחנו נאבקים בתופעה הזו. לאחרונה טוניסאי שהצהיר שלא יתמודד עם ישראלי הושעה לשנתיים, אבל במשחקים האולימפיים הם מבקשים מהרופא שיעזור להם ויאמר להם שהם לא כשירים. אין לנו עדיין מד כאב כדי לבחון אם החלטת הרופא היא נכונה או לא, אבל אל תכעסו על אותו ספורטאי כי ראשי המשלחת והמדינה שלו גזלו ממנו מדליה אחרי שנים של השקעה והוא האומלל האמיתי".