אחרי אליפות אירופה מוצלחת במיוחד, נחתו שחייני נבחרת ישראל בישראל וזכו לקבלת פנים מרשימה. זו בהחלט היתה אליפות מוצלחת במיוחד. אותה סיימו השחייינם הישראלים עם שתי מדליות והרבה רגעים מרגשים.

גל נבו זכה במדלית הארד במשחה ל-400 מטרים מעורב אישי, וכמה שזה הגיע לו. אחרי שפיספס במעט מדליה במקצוע המשני שלו, 200 מטרים מעורב אישי וסיים במקום הרביעי, הצליח נבו לזכות במדליה הנכספת במרחק הכפול שנחשב למקצוע העיקרי שלו.

נבו סיים את המשחה בזמן של 4:15.10 דקות, בפתיחה היה נראה כי הוא רחוק מהמדליה כשהשתרך מאחור בסגנונות הפרפר והגב שנחשבים לפחות חזקים שלו, אך לאחר מכן הוא החל לצמק את הפער בחזה ובחתירה, סגנונות שבשילוב ביניהם הוא נחשב מהטובים ביבשת.

המדליה הראשונה למשלחת הישראלית היתה של השחיין גיא ברנע שסיים שלישי במשחה ל-50 מטרים גב עם תוצאה של 25.04 שניות. למרות שהצליח לאסוף מדליה, ברנע לא הצליח לשבור את השיא הישראלי שלו, שממשיך לעמוד על 24.64 שניות. ברנע קבע את השיא לפני יותר משנה.

גל נבו וגיא ברנע עם המדליות (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
גל נבו וגיא ברנע עם המדליות (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

ברנע מצטיין בסגנון הגב ומחזיק בשיא הישראלי ל-50 מטרים, 100 מטרים ו-200 מטרים. בשנה שעברה, באליפות העולם שנערכה ברומא סיים במקום השנים-עשר עם זמן טוב יותר מזה שקבע באליפות אירופה, 24.81. השחיין האולימפי שמתאמן באוניברסיטת ברקלי שבארה"ב לקח את מדלית הארד באותו סגנון ובאותו מרחק באוניברסיאדה ב-2009.

גל נבו אמר לאחר הנחיתה: "כיף לחזור, כיף להיות בבית. אני לא יודע מה הלך פה בזמן האליפות אבל אני רואה שהביאו הרבה פרחים. היתה תחרות ארוכה וגם קצת מלחיצה. יצאתי עם ציפיות להביא מדליה אחרי שהבאתי אחת באליפות אירופה בבריכות קצרות וידעתי שלזה הצוות המקצועי מצפה ממני. היה לי ברור שזה מה שכולם רוצים. זו היתה התחרות הראשונה שלא יצאתי אליה כדי לקבוע שיא אישי אלא כדי להתברג בשלישיה הראשונה ללא קשר לתוצאות שלי".

ברנע ונבו בודקים את אותנטיות המדליות (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
ברנע ונבו בודקים את אותנטיות המדליות (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

"אני שמח שעמדתי בציפיות. ב-200 זה כואב אבל אני שמח שתיקנתי את זה. רואים בבירור לכל רוחב הנבחרת את התכנון וההשקעה של כל הנוגעים בדבר. המאמנים ואיגוד השחייה. אין מה להוסיף על המקצעיות והעבודה והתשוקה שלהם למקצוע. דבר נדיר בנוף הישראלי. כמו שזה בא מלמעלה היה ניכר הגיבוד והביחד של הנבחרת, וזה תרם רבות להצלחות שלנו. הגמרים, החצאי גמרים והתוצאות היפות בכלל. המטרה היא גמר או שניים בשנגחאי. טוב לדעת שאני מבסס את עצמי בזירה האירופית אבל המטרה היא 8 הגדולים בעולם".

גל נבו עם הצ´ק (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
גל נבו עם הצ´ק (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

נבו נשאל איך הצליח להרים את עצמו אחרי המקום הרביעי והפספסוס ב-200 וענה: "אחד הדברים עליהם דיברתי עם לאוניד הוא שידעתי שיכלתי לעשות את זה יותר טוב וזה נתן לי הרבה ביטחון ל-400 ראיתי את המתחרים וידעתי שאני יכול יותר. זה יחד עם המקום השישי באליפות העולם בנה את הציפיות ונתן לי את הכוח".

על העובדה שהשחיינים חזרו לשחות ללא חליפות אמר: "אני חושב שעל כולם זה השפיע אותו הדבר. ביחס לשיאים שלי ושל האחרים ההבדל הוא דומה".

גל נבו (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
גל נבו (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

"הגעתי לתחרות לא בשיא הכושר וכולנו ראינו את זה ב-100 גב", אמר גיא ברנע. "היתה התחלה מאכזבת וגם בערב לא העפלתי לגמר. ישבתי ודיברתי עם לאוניד ותכננו מה יהיה הלאה ואיך אנחנו מסיימים את התחרות טוב למרות שאני לא בשיא הכושר. כל האנרגיות השליליות מהמשחה של ה-50 התפוצצו כמו שתכננתי בזכיה. באיינדובן פיספתי זכיה וזה השאיר לי צלקת. ההצלחה הגיעה בעקבות התמיכה של הצוות בי".

"אפילו שאין את משחה ה-50 באולימפיאדה זה משהו שמחזק ונותן כוח לקראת ה-100. טוב לדעת שהמהירות עדיין שם".

גיא ברנע (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
גיא ברנע (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

"היתה לי מטרה ברורה להתברג בחמישיה הראשונה (ב-100)" אמרה עמית עברי. "ה-50 זה כיף, לא אולימפי, ואני מתמקדת ב-100. אני שמחה שהיתה לי הזדמנות לעלות לחצי הגמר ב-200. אני והמאמן התלבטנו בכלל עם לעלות לתחרות ואני שמחה ששברתי את השיא של ורד (בורוכובסקי) במשחה הזה. כבוד גדול. אני מקווה שאני פורצת דרך ושבשל ההישגים בנות יבואו לעסוק בספורט".

נועם צבי: "המשלחת הישראלית המצליחה בכל הזמנים"
לאוניד קאופמן, המנהל המקצועי של המשלחת ואיגוד השחיה אמר במסיבת העיתונאים: "כשאתה נמצא באירוע כזה ורואה את 45 הנבחרות הכי חזקות בעולם אתה מבין את גודל המעמד".

לאוניד קאופמן (מימין) (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
לאוניד קאופמן (מימין) (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

"אליפות אירופה נערכת אחת לשנתיים וכשזה נופל על אולימפיאדה זה קצת מוריד מההמולה סביב זה, אבל כשזה בין האולימפיאדות, כמו עכשיו, כולם מגיעים וכשאתה נמצא באירוע הזה אתה מרגיש באליפות העולם".

"אני חושב שההישגים מעולים ושכל הנבחרת הצטיינה. כולנו נתנו אנרגיה אחד לשני. אנחנו ענף קבוצתי בהכנות ובאירוע עצמו והצלחנו להתמיד בזה וגם באליפות היינו מאוד מגובשים. אני חושב שתמיד צריך להסתכל קדימה". על אליפות העולם ב-2011 אמר: "מי שהשיג מדליה באירופה צריך להגיע לגמר באליפות העולם"

נועם צבי עם עמית עברי. יש ניגוד עניינים או שדווקא אין? (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
עמית עברי ונועם צבי (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

נועם צבי, יו"ר איגוד השחיה: "חוץ משתי המדליות יש לנו מקבץ גדול הישגים כולל שיא ישראלי של עמית עברי, מה שהופך את המשלחת למצליחה ביותר של ישראל בשחיה בכל הזמנים וזה מעניק סיפוק גדול. גם מי ששואל על דור ההמשך יכול לראות בשולחן הרבה ישראלים צעירים שעתידם עוד לפניהם. הבאנו גם מדליית זהב באליפות אירופה לנוער, גם מדליית ארד ועוד שתי בנות שהגיעו לגמר".

"איגוד השחייה מטפל גם בשחייה האמנותית וגם בענף הזה עשינו את ההישגים הכי גדולים בהיסטוריה כשגלושקוב סיימה במקום הרביעי באירופה בסולו וגם ההישג בזוגות הוא גדול. אנחנו בונים על הדואט לגמר אולימפי בלונדון"