מגנג'י וסוקולוב. הישג נהדר (צילום: ספורט 5)
מגנג'י וסוקולוב. הישג נהדר | צילום: ספורט 5
בניגוד לספורטאים ה"רגילים", בכל הענפים, נדמה כאילו דווקא הספורטאים הפראלימפיים מביאים הרבה כבוד לישראל. את ההופעה הנהדרת באולימפיאדה בלונדון, שהגיעה לשיאה עם מדליית הזהב של נועם גרשוני בטניס נכים, המשיכו גם הנציגים בחתירה לזוגות מעורבים.

צמד הנבחרת הפראלימפי, אולגה סוקולוב וראובן מגנג'י, זכה להישג נאה כשדורג במקום השני באליפות העולם שנערכה בבריטניה. הצוות הישראלי ניכס לעצמו את מדליית הכסף לאחר שעבר את המרחק של 1000 ממטרים בזמן של  4.37,18 דקות.

הישראלים התחרו בגמר מול נציגים מצרפת, ארצות הברית, הולנד, פולין ואירלנד. למקום הראשון הגיע הצמד הצרפתי בזמן של 4:26.40 ואילו נציגי לקחו את מדליית הארד בזמן של 4:39.12.

גם בתחרות החתירה ליחידות היתה לישראל נציגה, אם כי היא סיימה עם טעם מעט חמוץ בפה, שכן היא היתה קרובה במיוחד לעליה על הפודיום. החותרת מורן סמואל הגיעה רק עד למקום הרביעי ופספסה במעט את מדליית הארד.

וזה הפרס. המדליות למגנג'י וסוקולוב (צילום: ספורט 5)
וזה הפרס. המדליות למגנג'י וסוקולוב | צילום: ספורט 5

הכירו את ראובן מגנג'י

ב-9 באפריל 2002 כוח של גדוד נחשון נקלע לקרב במחנה הפליטים בג'נין, קרב שממנו לא חזרו 13 חיילי מילואים. היחיד ששרד את התופת ההיא היה ראובן מגנג'י, אז מילואימניק בן 30, ששב עם פציעה ברגלו ובלי החברים שיצאו איתו למבצע "חומת מגן".

מגנג'י, שנורה ברגלו במהלך הקרב הקשה, עבר ניתוחים ושיקום ארוך שבסיומם מצא את עצמו בבית הלוחם, והדרך לסירה הזוגית בירקון היתה קצרה. המקל שמלווה אותו ביום יום נשאר בצד ומפנה את מקומו לסירה, שם הידיים עובדות חזק במקום הרגל שנפגעה בקרב. לפני שבע שנים הוא עשה היכרות עם החתירה ומאז לא עבר יום שבו לא צף על המים.

עם הזמן החתירה הפכה להרבה יותר מסתם תחביב או ריפוי בעיסוק. מגנג'י ייצג את ישראל בשני המשחקים הפראלימפיים האחרונים, בבייג'ין ב-2008 ובשנה שעברה בלונדון. האם יגיע גם לריו 2016? ימים יגידו.