אסף מלכה (תמונת ארכיון) (צילום: ספורט 5)
אסף מלכה (תמונת ארכיון) | צילום: ספורט 5

פרשת סמים בענף האתלטיקה הישראלי. אסף מלכה, סגן אלוף ישראל ב-100 מטרים בשנת 2014, נכשל בבדיקת סמים שנערכה לפני כחודש. מלכה יעמוד על כך לדין וצפוי לקבל עונש השעייה מכל פעילות, כמקובל בעולם האתלטיקה. עונש ההשעייה המקסימלי עומד על שנתיים, כשהוועדה למניעת סימום בספורט תדרוש בנוסף שיושעה מכל פעילות עד מתן גזר הדין (בלי קשר לעונש עצמו).

מלכה יעמוד לוועדת משמעת של הוועדה הממלכתית למניעת סימום בספורט בראשות ד"ר ז'ק אשרוב. הבדיקה של מלכה התבצעה במעבדה מיוחדת באתונה, המאושרת על ידי WADA, הסוכנות הבינלאומית מטעם הוועד האולימפי למניעת סימום בספורט. במבחנה נמצאו שני חומרים שנחשבים לסטרואידים האסורים לשימוש על פי התקנון.

מלכה, שלא נמנה על הסגל האולימפי הישראלי, ויתר על זכותו לפתוח את בקבוקון B ובכך, הלכה למעשה, אישר את אמינותה. מהוועדה נמסר כי מועד הדיון המשמעתי ייקבע בתיאום עם האתלט.

אסף מלכה היה אלוף ישראל בין השנים 2010 ל-2013, כאשר השנה איבד את התואר לאצן הצעיר אמרי פרסיאדו. בשנה האחרונה הוא קבע את שיאו האישי, 10.51 שניות, בתחרות הזמנה. אגב, מלכה כבר קבע 10.46 שניות בגרנד פרי נעורים של איגוד האתלטיקה, אך עם רוח גבית מעל המותר. מלכה גם נחשב לאחד האצנים הבכירים במרחק הכפול. שיאו ב-200 מטרים עומד על 21.76 שניות.

מלכה מסר בתגובה: "אני חף מאשמה! אמנם קשה להתווכח עם תוצאות בדיקת מעבדה, אולם יש בידיי מסמכים רלוונטיים, אותם אציג רק בשימוע הרשמי של הוועדה הממלכתית למניעת שימוש בחומרים אסורים, ואשר יש בהם להוכיח כי מעולם לא השתמשתי, ביודעין, בחומרים אסורים בשימוש. מדוע שאקח סיכון בנטילת חומרים אסורים? בשביל תואר ישראלי נוסף? הרי כאלו כבר יש לי ובבדיקות שביצעו לי לאחר כל זכייה בתואר, הבדיקה הוכיחה שאני נקי לחלוטין. אם אורשע אני מניח שאשקול את המשך דרכי באתלטיקה מכיוון שבגילי (34 וחצי) משמעותה של השעיה כמוה כפרישה!".

המקרה של אסף מלכה מצטרף למקרה המפורסם שהיכה בשנה האחרונה את איגוד האתלטיקה, כאשר שיא ישראל ב-100 מטרים שקבעה אולגה לנסקי, בוטל לאחר שלא התייצבה לבדיקת סמים כנדרש. לנסקי הושעתה בעקבות כך לחצי שנה. אגב, מועד השעייתה פג היום עם סיום השנה האזרחית.

באיגוד האתלטיקה מסרו בתגובה לפרשה החדשה: "איגוד האתלטיקה קבע לעצמו מדיניות ברורה של אפס סובלנות לשימוש בחומרים אסורים. בהתאם לכך בוצעו בדיקות לגילוי חומרים אסורים בקרב אתלטים בשיתוף עם הוועדה הממלכתית למניעת סימום בספורט. הבדיקות בוצעו למספר לא מבוטל של אתלטים - במהלך התחרויות ומחוצה להן. איגוד האתלטיקה מצר על המקרה של אסף מלכה, ויפעל בהתאם להוראות והנחיות הוועדה הממלכתית למניעת סימום בספורט".