sportFive541378 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
המטרה: גמר (getty) (צילום: ספורט 5)
המטרה: גמר (getty) | צילום: ספורט 5

החל משבת, חובבי האתלטיקה ירותקו למסכי הטלוויזיה ויעקבו בדריכות אחרי אליפות העולם בבייג'ין, שתיערך באיצטדיון "קן הציפור" - אותו מתקן שאירח את תחרויות האתלטיקה במשחקים האולימפיים ב-2008.

בין אוסיין בולט, רנו לאבילני, מועתז בארשים, גנזבה דיבאבה וכוכבי אתלטיקה נוספים נוכל למצוא גם חמישה אתלטים ואתלטיות כחול-לבן שייצגו את ישראל: מרגריטה דורוז'ון מטילת הכידון, חנה קנייזייבה-מיננקו קופצת המשולשת, דונלד סנפורד-בלייר רץ ה-400 מטרים, דימה קרויטר הקופץ לגובה והאצנית אולגה לנסקי בריצת 200 מטרים. באליפות העולם האחרונה שנערכה במוסקבה ב-2013 ייצגו את ישראל שלושה אתלטים (קנייזייבה מיננקו, זוהר זמירו ומעיין שחף) ועל כן, באיגוד מעודדים מכך שמספר הנציגים בכחול לבן עלה במעט.

מה הציפיות מהאתלטים הישראלים? באיזה יכולת הם מגיעים ומתי הם מתחרים? אתר ערוץ הספורט עושה לכם סדר.

מרגריטה דורוז'ון:
מטילת הכידון שעלתה לארץ מאוקראינה באפריל 2014 וקיבלה אזרחות בדצמבר של אותה השנה נחשבת לאחת מהאתלטיות הבכירות של ישראל היום. היא הייתה הראשונה שהשיגה את הקריטריון למשחקים האולימפיים הקרובים בריו ושברה תוך פחות מחודשיים את השיא הישראלי שלוש פעמים. בפעם הראשונה בתחרות בארץ באפריל, אז הטילה את הכידון למרחק של 63.43 מטרים, לאחר מכן קבעה באוסטרבה 63.85 מטרים, ושבועיים לאחר מכן, בתחילת יוני, קבעה בליגת היהלום באוסלו 64.56 מטרים, סיימה במקום הראשון תוך כדי שהיא גוברת על האלופה האולימפית ברבורה שפוטקובה וזוכה בתואר הישראלית הראשונה שזוכה בליגת היהלום.

הציפייה: המטרה מדורוז'ון היא העפלה לגמר, כשאם תשחזר את שיאה ההערכה היא שהיא תוכל להיאבק על מדליה.
מתי תתחרה? דורוז'ון תחל את דרכה במוקדמות ביום שישי (28.8) החל מ-14:00. הגמר ייערך בראשון (30.8) בשעה 13:45.

חנה קנייזייבה-מיננקו:
קנייזייבה-מיננקו מדורגת בין חמש הקופצות משולשת הטובות בעולם. ביוני קבעה שיא ישראלי חדש כשקפצה 14.61 מטרים, ושיפרה את השיא הקודם, שגם היה שייך לה, בשלושה סנטימטרים. יש אנשי מקצוע שטוענים כי קנייזבה-מיננקו, שזכתה לפני חמישה חודשים במדליית הארד באליפות אירופה באולם, מגיעה בפורמה הכי טובה מבין הישראלים. כזכור, באליפות העולם האחרונה במוסקבה ב-2013 היא העפילה לגמר וסיימה במקום השישי עם תוצאה של 14.33 מטרים. לא לפני שבמוקדמות היא פסלה בשתי הקפיצות הראשונות שלה, ובשלישית השיגה את התוצאה לגמר. אגב, השיא האישי של הקופצת משולשת עומד על 14.71 אותו קבעה ב-2012.

הציפייה: העפלה לגמר. פחות מזה ויהיה ניתן להגדיר את הופעתה ככשלון. מדליה היא לא מילה גסה מבחינתה קופצת המשולשת אבל גם מקום טוב בגמר ייחשב להופעה מכובדת ביותר.
מתי תתחרה? קנייזייבה מיננקו תהיה הראשונה להתחרות בבייג'ין כשהיא תחל את התחרות ביום שבת ב-14:10. הגמר יערך ביום שני (24.8) בשעה 14:30.

דימה קרויטר:
הסיפור שלו יכול היה להפוך לסרט הוליוודי נהדר, עם הקאמבק המופלא שעשה בקיץ האחרון. לאחר ארבע שנים וחצי של פציעה טורדנית בשריר הירך האחורי, נראה שקרויטר חזר ובגדול, כשבתחילת החודש קפץ 2.29 מטרים ושיפר את שיאו, שקבע אי שם בפברואר 2011, ואף קבע את הקריטריון לריו. קרויטר מגיע לאליפות במצב רוח מרומם, נטול לחצים וכשהוא נמצא ביכולת נהדרת, שנמצאת בקו עלייה מאז תחילת יולי.

הציפייה: קרויטר ומאמנו אנטולי שפרן לא הציבו לעצמם מטרה מוצהרת. ההערכה היא כי תוצאת השיא של הקופץ לגובה תספיק לו על מנת להעפיל לגמר, הוא כמובן יצטרך לשחזר אותה. אם אכן קרויטר יצליח לתפוס מקום בגמר זה יהיה הישג נהדר.
מתי יתחרה? מוקדמות הקפיצה לגובה יערכו ביום שישי (28.8) ב-04:45. הגמר ביום ראשון (30.8) ב-13:30.

דונלד סנפורד:
גם רץ ה-400 מטרים מגיע ביכולת נהדרת, כשלפני חודש 'טס' על המסלול בתחרות במוסקבה ועצר את השעון על 45.04 שניות - שיא ישראלי חדש עם שיפור של 23 מאיות מהשיא הקודם שגם סנפורד קבע ו-17 מאיות משיאו האישי שקבע ב-2010.

ציפייה: המטרה המוצהרת של סנפורד, שכבר נכנס לדפי ההיסטוריה של האתלטיקה הישראלית עם מדלית ארד באליפות אירופה האחרונה, היא להתברג בחצי הגמר. גמר תהיה משימה קשה ביותר, כשההערכה היא שעל מנת להגיע לשם יצטרך לרוץ בסביבות בערך סביב 44.75, למעלה מעשרים מאיות מהיר משיאו האישי.
מתי יתחרה? סנפורד יהיה השני מבין הישראלים להראות את היכולת שלו באליפות. מוקדמות ריצת ה-400 מטרים יערכו ביום ראשון (23.8) ב-06:10. חצי הגמר יערך יום למחרת ב-15:05 והגמר יתקיים ביום רביעי (26.8) ב-16:25.

אולגה לנסקי:
לנסקי מגיעה לבייג'ין לאחר עוד פרשה לא נעימה - אי מדידת רוח לפי החוקה בתחרות מחוז מוסקבה בו קבעה את הקריטריון לאליפות העולם ולמשחקים האולימפיים הקרובים בריצת 200 מטרים - 23.18 שניות. ה-IAAF הכיר בתוצאה של לנסקי והותיר לה להשתתף באליפות, אך הקריטריון לריו לא נחשב, והיא תצטרך להשיגו שוב (עומד על 23.20 שניות). מאז אותה תחרות ניסתה לשחזר שוב את ההישג, שמהווה עבורה הישג שיא, אך ללא הצלחה. יהיה מסקרן לראות כיצד תשפיע הפרשה על האצנית והאם היא תצליח להשאיר אותה מאחור.

הציפייה: הסיכויים שלנסקי תעפיל לחצי הגמר נמוכים, ועל כן המטרה היא להשיג את הקריטריון למשחקים האולימפיים בריו - משמע לרוץ 23.20 שניות או פחות.     
מתי תתחרה? לנסקי תיכנס למעגל התחרות ביום רביעי (26.8) במקצי המוקדמות. יום למחרת, בחמישי, ב-14:35 חצי הגמר, כאשר הגמר יערך בשישי ב-16:00.