משחקי באקו מעבר לפינה. הוועד האולימפי היום (צילום: ספורט 5)
משחקי באקו מעבר לפינה. הוועד האולימפי היום | צילום: ספורט 5

בוועד האולימפי הישראלי כבר סופרים את הימים, השעות, הדקות והשניות עד פתיחת משחקי אירופה בבאקו ב-12 ביוני. "אנחנו מתרגשים, בעוד 11 ימים נהיה בבאקו במשחקי אירופה הראשונים. יותר מ-6,000 ספורטאים ישתתפו וביניהם גם 142 ישראלים", אמר יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי, "זה אירוע גדול מאוד ויש לנו ציפיות גדולות מהמשלחת".

הערב, כחלק מההכנות למשחקי אירופה בבירת אזרבייג'אן, הוועד האולימפי מארח בימים אלה את פירה מירו, מנכ"ל האולימפיק סולידאריטי של הוועד האולימפי הבינ"ל, שגם אחראי על הקשרים הבינ"ל בתנועה האולימפית, וגם את האתלטית הגרמנייה היידי רוזנדהל, שזכתה בשתי מדליות זהב במשחקים האולימפיים במינכן 1972 והתאמנה בעבר עם השיאנית הלאומית ב-100 מטרים, אסתר רוט שחמורוב, מהספורטאיות הבכירות ביותר בתולדות ישראל.

מירו ורוזנדהל הגיעו לישראל על מנת להשתתף בכנס של הוועד האולימפי בישראל בשיתוף עם המרכז ללימודים אולימפיים במכללת וינגייט. הכנס יעסוק בשני נושאים מרכזיים: האחד, המשחקים האירופאיים הראשונים בבאקו, והשני, הפצת האולימפיזם - הרעיון האולימפי וערכי הליבה של התנועה האולימפית (מצוינות, כבוד וידידות בקרב הדור הצעיר).

הערב ערך הוועד האולימפי מסיבת עיתונאים, בה לקחו חלק חבר הוועד האולימפי הבינלאומי אלכס גלעדי, מנכ"ל הוועד האולימפי הישראלי גילי לוסטיג, יגאל כרמי, אסתר רוט שחמורוב ויעל ארד, חברת הנהלה בוועד, ושני האורחים.

"הוועד האולימפי בישראל עובד מצוין, מפתח הרבה פרויקטים לטובת הספורטאים וזה דבר חשוב", אמר פירה מירו במסע"ת, "95% מהכספים של הוועד האולימפי חוזרים לספורטאים ולמאמנים". כשנשאל אם הוא מודאג מאפשרות שההצעה הפלסטינית להשעות את ישראל, שכמעט עלתה להצבעה בפיפ"א, תגיע גם לפתחי הוועד האולימפי הבינלאומי, אמר: "אני ממש לא מודאג, התנועה האולימפית מושתתת על ערכים שמטרתם לבנות גשרים ולא לעשות מלחמות. חשוב לנו לנסות וליישם את הערכים האלה. אין לנו את הבעיות כמו שיש בפיפ"א".

רוזנדהל, שהתאמנה בעבר כאמור עם אסתר רוט שחמורוב, הוסיפה: "זה הביקור השלישי שלי בישראל ואני מודה על ההזמנה. ביקרתי בחוויה האולימפית, שנותנת הרבה מידע ומעבירה את רוח הספורט, ממש התחשק לי לחזור לרוץ". יש לציין כי במהלך אסון הספורטאים במינכן ב-1972, רוזנדהל רצה לחפש את רוט שחמורוב. היא הגיעה לפתחו של חדר הבטחון המבודד בו שהתה האצנית הישראלית עם השחיינית שלומית ניר ולא הורשתה להיכנס פנימה.

"אי אפשר להאמין שזה קרה", שיחזרה האלופה האולימפית לשעבר, "בכפר האולימפי יש תמיד הרגשה של משפחה אחת גדולה, האסון הזה פגע בכולנו. ברגעים הראשונים חשבתי לעצמי שאנחנו לא יכולים להמשיך עם המשחקים, אבל אחרי כמה זמן אמרתי לעצמי שלא אתן לטרוריסטים לנצח. המלחמה שלנו צריכה להיות על המסלול".