יורם פרץ שופט כדוריד (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
יורם פרץ. השופטים שובתים (קובי אליהו) | צילום: מערכת ONE

הכדוריד הישראלי צהל ושמח אמש (שבת) בזכות הישגיהם האירופיים של מכבי ראשון לציון ומכבי תל אביב, אולם מיד לאחר המשחקים חזרו כולם לקרקע המציאות. נציגות שופטי הכדוריד העבירה מיד בתום המשחקים מכתב לאיגוד הכדוריד ובו הודיעה על חידוש השביתה.

החל מהיום לא עומדים לרשות ליגות הכדוריד השונות שופטים וזאת בעקבות מכתב הסיכומים שהעביר עו"ד חן ורשביאק, אשר לטענת השופטים שונה לחלוטין מזה שסוכם בו בין הצדדים.

השופטים דורשים כי האיגוד יעביר אליהם הסכם בכתב כי הוא מסכים לחתימה על הסכם קיבוצי בין הצדדים הכולל יחסי עובד מעביד וחתום בין האיגוד, השופטים וההסתדרות.

מעבר לכך, לא מצויין בהסכם של האיגוד נושא הביטוח לאומי, ביטוח לשופטים שאליו זכאים שחקני הנבחרות.

על נושא השכר הבסיסי הצדדים מסכימים. בעונה הקרובה כל שופט בליגת העל ירוויח כ-600 ש"ח למשחק, בעונה הבאה כ-700 ש"ח ובעוד שתי עונות כ-750 ש"ח.

יו"ר איגוד הכדוריד, דורון שמחי, אמר: "השופטים עשו מעשה שלא יעשה. עשינו התקדמות היסטורית בשביל הכדוריד הישראלי ומעולם לא הסכמנו על יחסי עובד- מעביד שהם הכניסו פתאום לסיפור. המשחקים ייערכו עם השופטים או בלעדיהם".

דורון שמחי, יו&"ר איגוד הכדוריד (יניב גונן) (צילום: מערכת ONE)
דורון שמחי, יו&"ר איגוד הכדוריד (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

איגוד הכדוריד הגיב לחזרת השופטים לשביתה אחר הצהריים במכתב מצידו של דורון שמחי: "המכתב התקבל בהפתעה. התנאי שלנו לקיום המו"מ היה והינו, כי לא יהיו תנאים מוקדמים ולא ידובר על יחסי עובד מעביד ו/או הסכם קיבוצי" נאמר במכתב ונוסף לכך: "המכתב מעיד כי המו"מ לא נוהל בתום לב מצד השופטים ו/או מי מטעמם. עם כל הכבוד, שיטת הסלמי, לא רק שאיננה מכבדת את הנוקטים בה אלא היא גם לא תצלח. גם אם טיוטא זו איננה מקובלת על השופטים, איגוד הכדוריד מוכן להמשיך במו"מ עד אשר ייצא עשן לבן".

מיד עם קבלת מכתב זה הגיב ניר אלון לדברים והשיב לו: "אני דוחה את תוכן מכתבך. אנחנו מציעים לאיגוד לחתום על הסכם דומה על בסיס ההסכמות הכלכליות שהושגו. כל עוד האיגוד לא יחזור בו מהטיוטא אותה העביר נמשיך לשבות. האמור במכתב זה אינו ממצה את מכלול הטענות ו/או זכויות השופטים ו/או נציגותם".