פתיחה מוצלחת מבחינתו. לאו מסי (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
פתיחה מוצלחת מבחינתו. לאו מסי (gettyimages) | צילום: ספורט 5
Get Adobe Flash player

ארבע שנים ליאו מסי סחב את הגיבנת של המונדיאל הקודם. ההדחה המבישה מול גרמניה ובעיקר את העובדה שלא הצליח לכבוש במשך חמישה משחקים שלמים גרמו לכך שהוא נאלץ להתמודד עם ביקורות מבית ומחוץ על היכולת שלו במדים הלאומיים ולהצדיק שוב ושוב את האהבה שלו לנבחרת. הלילה (בין ראשון לשני) הכל התפרץ. הפרעוש כבש את שערו הראשון בגביע העולמי בברזיל וסידר לארגנטינה ניצחון ראשון, 1:2 על נבחרת בוסניה.

רבות כבר דובר ועוד ידובר על כך שזו ההזדמנות הגדולה של ליאו מסי לרשום את שמו בספרי ההיסטוריה של המונדיאל, במיוחד לאחר האכזבה בדרום אפריקה. השער הערב פרק חלק ניכר מהמתח על כתפיו, הרגיע את חבריו הלחוצים ובעיקר את עצמו. הראייה לכך - מיד אחרי שהבראזוקה נחת ברשת של אסמיר בגוביץ' הוא פתח בחגיגה שכמוה לא ראו ממסי הרבה שנים. לא בליגה הספרדית במדי ברצלונה, לא בליגת האלופות וגם לא בארגנטינה. ככה משחררים קיטור.

חייבים לומר את האמת. ארגנטינה לא שיחקה כדורגל טוב הלילה וזה עוד בלשון המעטה. במשך דקות רבות שחקניו של אלחנדרו סאבלה היו אנמיים למדי ואיפשרו לבוסנים, במשחק הראשון שלהם אי פעם בגביע העולמי,  לשלוט במרכז השדה. ארגנטינה התעוררה עם השינוי הטקטי של סאבלה וכניסתו במחצית השניה של גונסאלו היגוואין, שגם היה שותף במהלך שהסתיים בשער של מסי. עם כל הכבוד למסי והיגוואין, השחקן הטוב ביותר של הנבחרת היה אנחל די מריה, שיזם התקפות לכל אורך המשחק והיה מאוד אקטיבי ואנרגטי. כפי שזה נראה כרגע, הוא יהיה הברומטר של האלביסלסטה.

ארגנטינה פתחה את המשחק עם שער מהיר כבר בדקה השלישית לאחר שסיאד קולסינאץ' בעט לשערו הוא. אולם, עד השער של מסי בדקה ה-65 שחקניו של סאבלה כמעט לא הגיעו למצבים. לאדין דז'קו וחבריו היו הזדמנויות להשוות, אך סרחיו רומרו גילה יכולת טובה בין הקורות...עד שהגיעה הדקה ה-84. טעות קשה שלו סידרה לוודאד איבישביץ' שער מצמק ורגע היסטורי בתולדות בוסניה. מעניין מה חשב ווילי קבאז'רו, שנותר מחוץ לסגל של ארגנטינה, על השער הזה.

ארגנטינה קיבלה תמיכה ביתית מטורפת מעשרות אלפי האוהדים, שצבעו את המרקאנה (משחק ראשון באיצטדיון בריו) בתכלת ובלבן, ונראה שכך יהיה גם במשחקים הבאים. בשבת האלביסלסטה תתמודד מול איראן ותנסה להיראות יותר התקפית ויותר משכנעת. גם סאבלה יודע שמול הנבחרת של קרלוס קיירוש אסור לו לעלות במערך הגנתי עם שלושה בלמים ומגן נוסף שממעט לעלות למעלה.

מבחינת בוסניה, סאפט סושיץ' ושחקניו יכולים להיות מרוצים מהופעת הבכורה שלהם בגביע העולמי, מכך שהם לא התבטלו בפני ארגנטינה ולא קרסו לאחר השער העצמי בדקה השלישית. אפשר בהחלט להניח ששני ניצחונות מול ניגריה ואיראן יספיקו להם כדי להעפיל לשמינית הגמר.

ואי אפשר שלא להתייחס לטורניר כולו. 11 משחקים נערכו כה בברזיל ו-37 שערים נכבשו. רק במשחק אחד מתוך ה-11 הובקעו פחות משלושה שערים וגם בו שניים נפסלו בגלל נבדל שלא היה (0:1 למקסיקו על קמרון). ובקיצור, רק שימשיך ככה.

מהלך המשחק

האלביסלסטה פתחו את המונדיאל בצורה נפלאה, כאשר כבר בדקה השלישית היא עלתה ליתרון. מסי הגביה כדור חופשי, מרקוס רוחו הסיט עם הראש וסיאד קולסינאץ' בעט לשערו הוא. 0:1 לארגנטינה. לאחר השער, כנראה שיותר מדי אוויר השתחרר מארגנטינה, כי הבוסנים פשוט השתלטו על מרכז השדה. בדקה ה-15 האיירוביץ' הגיע להזדמנות טובה מול השער, אך רומרו הדף. בדקה ה-40 בוסניה הגיעה להזדמנות הטובה ביותר שלה, כשסנאד לוליץ' הגיע ראשון לכדור קרן ונגח בעוצמה למסגרת. רומרו זינק מצוין והציל.

סאבלה הזעיק לכר הדשא לאחר ההפסקה את פרננדו גאגו וגונסאלו היגוואין, אך הבוסנים המשיכו לשלוט בדקות הפתיחה. בדקה ה-54 האיירוביץ' שוב איים ורומרו קלט. מיד לאחר מכן הגיעה הזדמנות לארגנטינה, כשמסי מצא את אגוארו וזה בעט ברשלנות מעל השער. בדקה ה-64 הגיעה הבעיטה הראשונה הממשית של מסי לשער, כששלח כדור חופשי מ-25 מטרים גבוה מעל המשקוף. דקה אחת חלפה ואז הגיע הרגע לו חיכו מיליונים ברחבי העולם ועשרות אלפים בתוך המרקאנה. ליאו מסי קיבל כדור בצד ימין, החליף דאבל פס עם היגוואין, חתך שמאלה ומקצה הרחבה ירה לקורה ופנימה. 0:2 לארגנטינה, שער ראשון למסי בברזיל 2014.

בארגנטינה כבר התכוננו לחגיגות הניצחון, אך בדקה ה-85 ודאד איבישביץ' טרף את הקלפים. החלוץ המחליף קיבל כדור טוב מלוליץ' ומקרוב בעט לרומרו בין הרגליים. טעות קשה של השוער. בוסניה מצמקת ל-2:1. עד הסיום שחקני בוסניה המשיכו ללחוץ ולהלחיץ את הארגנטינים, אך לא יותר מכך. 1:2 לארגנטינה בסיום.

הרכבים
ארגנטינה
: סרחיו רומרו; פאבלו סבאלטה, הוגו קמפניארו (פרננדו גאגו/ 46), אסקיאל גראיי, פדריקו פרננדס, מרכוס רוחו; חבייר מסצ'ראנו, מקסי רודריגס (גונסאלו היגוואין/ 46), אנחל די מריה; ליונל מסי, סרחיו אגוארו (לוקאס בילייה/ 87).

בוסניה: אסמיר בגוביץ'; מנסור מוידז'ה (ודאד איבישביץ'/ 69), אמיר ספאחיץ', ארמין ביצ'אקצ'יץ', סיאד קולסינאץ'; איזט האירוביץ' (אדין וישקה/ 70), מוחמד בשיץ', מיראלם פיאניץ', זבייזדאן מיסימוביץ' (האריס מדוניאנין/ 74); סנאד לוליץ', אדין דז'קו.