משבר קשה באורוגוואי, הנבחרת עשויה לשלם את המחיר. סוארס (gettyimage (צילום: ספורט 5)
משבר קשה באורוגוואי, הנבחרת עשויה לשלם את המחיר. סוארס (gettyimages) | צילום: ספורט 5

האם נבחרת אורוגוואי, שסיימה במקום הרביעי במונדיאל הקודם בדרום אפריקה, תמצא את עצמה מחוץ למונדיאל הקרוב בברזיל? באורוגוואי שורר כיום משבר ספורטיבי-ניהולי רחב מימדים לאחר שיו"ר ההתאחדות לכדורגל של אורוגוואי (AUF), סבסטיאן באוסה התפטר ביחד עם כל חברי ההנהלה שלו. החשד: ההתפטרות נבעה כתוצאה מלחץ ישיר של נשיא אורוגוואי.

בפיפ"א מתכוונים לחקור את ההתפטרות הפתאומית ובמידה שיגלו כי קיים קשר ישיר בין המשבר הנוכחי לבין השלטון, לא מן הנמנע שהם ירחיקו את הנבחרת מהמונדיאל הקרוב, שייפתח ב-12 ביוני בסאו פאולו. כזכור, אורוגוואי שובצה לבית 4 בשלב המוקדם ביחד עם אנגליה, איטליה וקוסטה ריקה.

לפי מספר דיווחים באורוגוואי, ההחלטה של באוסה להתפטר מתפקידו כיו"ר ההתאחדות נבעה מסכסוך בינו לבין נשיא אורוגוואי חוסה מוחיקה על האבטחה במגרשים. לפני ארבעה ימים, במהלך משחק בגביע הליברטדורס בבירה מונטווידאו בין נאסיונל לניואלס הארגנטינית (4:2 לניואלס), התפרעו האוהדים המקומיים ונקלעו לקטטה עם השוטרים שנכחו באיצטדיון. כתוצאה מכך, הורה הנשיא למשטרה שלא לשלוח יותר שוטרים למשחקי הקבוצות הגדולות באורוגוואי, נאסיונל ופניארול.

ההחלטה גרמה לסערה גדולה בהתאחדות הכדורגל של אורוגוואי, שהחליטה מיד על דחיית המשחק שתוכנן להיערך אמש בין פניארול למיראמאר. בעקבות הסכסוך, הודיעו היום כאמור, יו"ר ההתאחדות וכל חברי ההנהלה על התפטרותם. "האירועים האחרונים גרמו לנו להחליט לזוז הצידה ולאפשר למוסדות הפוליטיים לנהל את הענף", נכתב בהודעה רשמית מטעם ה-AUT. "ההנהלה פעלה ככל שביכולתה על מנת לקדם את הכדורגל באורוגוואי, אך אין בכוונתה לשמש כמכשול שיעצור את הכדורגל".

אולם, ההתפטרות של באוסה ואנשיו לא באה בקנה אחד עם הדרישות של פיפ"א - להפריד בין הפוליטיקה המקומית לבין הכדורגל. לאור זאת, נראה כי פיפ"א תחקור בימים הקרובים את האירועים באורוגוואי ואם בפיפ"א יחליטו כי ההתערבות הממשלתית הייתה חריגה היא עלולה להשעות את הנבחרת מכל פעילות, כפי שהיה בשנה שעברה עם נבחרת קמרון ועם נבחרות אחרות בעבר.