מחכים ללילות הקיץ החמים (גרפיקה: אריק פרימו) (צילום: ספורט 5)
מחכים ללילות הקיץ החמים (גרפיקה: אריק פרימו) | צילום: ספורט 5

זהו, גביע העולם כבר כאן. הגרלת הבתים לברזיל 2014 הציתה את הטירוף מסביב לכדור, שרק יילך ויגבר ככל שנתקרב למשחק הפתיחה ב-12 ביוני. מדי חודש נפרסם כאן דירוג כוח, ניסיון וירטואלי להכריע למי הסיכוי הגדול ביותר לזכות לו הטורניר היה נערך היום.

פציעות, כושר נוכחי, תוצאות אחרונות וההגרלה – הכל תקף לדירוג הזה, שיהפוך רלוונטי יותר ויותר ככל שנתקרב למאני-טיים. כך, למשל, הפציעות של מסי ופירלו משמעותיות ביותר לנבחרות שלהם ומיטיבות עם היריבות. כך סגנית בית 2 נפגעת ממפגש צפוי עם ספרד. מספיק הסברים, הנה תמונת הפייבוריטיות נכון להיום:

32. קוסטה ריקה. 31. הונדורס. 30. אלג'יריה. 29. קמרון. 28. איראן. 27. ניגריה. 26. קוריאה הדרומית. 25. אוסטרליה. 24. אקוואדור. 23. גאנה. 22. חוף השנהב. 21. צ'ילה.


20. קרואטיה: החבורה של ניקו קובאץ' הגיעה לטורניר הזה בקושי, אחרי 0:0 באיסלנד וניצחון 0:2 בגומלין הפלייאוף. על אף הימצאם של לוקה מודריץ', מריו מנדז'וקיץ' ודריו סרנה, שנמצאים כולם בכושר בינוני, קשה כרגע להאמין שבזאגרב יחגגו אפילו עליה לשמינית.

19. ארה"ב: נוטים לזלזל בהם באופן אוטומטי, אבל הבחורים של יורגן קלינסמן עשו דרך ארוכה ומרשימה בדרך לברזיל. מקום ראשון בבית המוקדמות בפער עצום, ניצחונות על גרמניה, בוסניה ומקסיקו והכל עם כושר גופני מרשים וכדורגל התקפי. אלא שההגרלה התחילה לדפוק אותם, המסורת תשלים את המלאכה.

18. יוון: כולם זוכרים את ההפתעה של הזכיה ביורו 2004, שהוכיחה סופית שאסור לזלזל ביוונים. ובכל זאת, מונדיאל זה סיפור אחר לחלוטין. שחקניו של פרננדו סנטוס סיימו אחרי בוסניה בבית המוקדם, גירדו בקושי כרטיס מהפלייאוף מול רומניה ובונים על הקבוצתיות המפורסמת וניצול המצבים של קוסטאס מיטרוגלו.

17. מקסיקו: אחת ההבטחות הגדולות לעתיד, שעלתה רק לאחר פלייאוף מול ניו זילנד, היא כרגע נבחרת בינונית. הכוכבים לא משכנעים, המאמן בונה בעיקר על שחקנים מהליגה המקומית ואת בית המוקדמות בצפון-מרכז אמריקה סיימו הטריקולור רק במקום הרביעי. בהנחה שברזיל תרסק את היתר, המקסיקנים בהחלט יכולים להגיע לנוק-אאוט. ואז ליפול.

16. בוסניה: אסופה מלהיבה של שחקנים עומדת לרשות המאמן סאפט סושיץ', שהצעיד אותם לעליה אוטומטית מהמקום הראשון בבית 7, לפני יוון. ועדיין, ההפסד האחרון לארגנטינה (2:0) נטולת מסי והיגוואין מראה שהיא עדיין לא נבחרת בדרג בכיר.

15. שווייץ: אוטמאר היצפלד זכה בלוטו, כך זה לפחות נראה כרגע. האדומים-לבנים דורגו כראש בית, מה שחסך מהם הגרלה אפילו מסובכת יותר. למרות הימצאם של שחקנים עמוסים בניסיון מאיטליה, ספרד וגרמניה, הם עלו מבית קל יחסית ומתמקמים בתחתית הדרג השלישי של הסיכויים.

14. יפן: הם מדורגים במקום ה-48 בלבד בדירוג פיפ"א, אבל הסמוראים של אלברטו זאקרוני שווים הרבה יותר. עומק בכל חוליה, קמפיין מוקדמות נהדר, תיקו עם הולנד וניצחונות על גאנה ובלגיה מבטיחים לא מעט.

13. בלגיה: רשימת השמות מכובדת, הפרשנים צופים הצלחה מסחררת ויש כבר מי שחזה אפילו הגעה לחצי הגמר. אבל בלגיה כבר הפסידה לאחרונה לקולומביה ויפן, חשפה לא מעט חולשות, חסרה ניסיון ברמות האלה והיא עדיין לא נבחרת שאמורה לעבור את הגדולות באמת. בטח אם בשמינית עשויה לחכות לה גרמניה.

12. צרפת: לא סתם הנבחרת של דידייה דשאן מדורגת במקום הכי נמוך מבין זוכות 8 העבר. יכולת בינונית מינוס במוקדמות, תככים בתוך הסגל ולחץ אדיר מצד התקשורת השפיעו לאורך כל הדרך. אז פלאטיני עזר לחבר'ה בשינוי שיטת ההגרלה, אבל הטריקולור לא מכוונת כאן לגביע. ביורו הקרוב כבר יהיה סיפור אחר.

11. קולומביה: הנבחרת הכי אנדר-רייטד בטורניר הגיעה מהמקום השני במוקדמות בדרום אמריקה. על הקווים עומד חוסה פקרמן, המאמן שבנה בעבר את כל הנבחרות הצעירות של ארגנטינה, והוא האיש שהצליח לגבש את פלקאו, גוארין, רודריגס, גוטיירס, ספאטה, באקה והאחרים ליריבה שאף אחד לא רוצה לפגוש. הבית נוח, ההמשך בעייתי.

10. הולנד: הנבחרת הלוזרית ביותר בתולדות המפעל הפסידה בעבר בשלושה גמרים, היו לה גם דורות מוכשרים יותר וכרגע ואן פרסי ורובן מחלימים מפציעות. ועדיין, אחרי קמפיין מוקדמות כמעט מושלם (9 ניצחונות ותיקו ב-10 מחזורים) והכושר הנפלא בו נמצא קווין סטרוטמן, אסור להתעלם מהאוראנג'. בעצם, כבר בשמינית מצפה לה ברזיל.

9. אנגליה: במבט ראשון, הסגל הבלגי נראה טוב יותר. במבט שני, גם התוצאות מאז 1966 לא מרשימות. ועדיין, האריות עמוסים בניסיון, רגילים להתמודד תחת לחץ ומביאים איתם שמות כמו למפארד, רוני, קול וג'רארד. במונדיאל זה שווה לא מעט, בטח בבית עם איטליה ואורוגוואי.

8. רוסיה: פאביו קאפלו, שתי מילים שאומרות כל כך הרבה. המאמן האיטלקי בנה נבחרת קשוחה, מגובשת ולוחמת שסיימה לפני פורטוגל בבית המוקדם. אלא שאין אף כוכב משמעותי והמסורת בבניה מחודשת. טוב שההגרלה קצת עוזרת.

7. אורוגוואי: הסלסטה נזקקה להידרדר עד לפלייאוף מול ירדן כדי להשיב לעצמה את הבטחון. קמפיין מוקדמות מזעזע וירידה בכושר של חברי חוליית ההגנה יתחרו ביכולת המרהיבה של סוארס וקבאני ובהיסטוריה, שעדיין מהדהדת מאז 1950. השיבוץ לבית המוות לא יסייע במיוחד.

6. איטליה: סביר להניח שהיא תתקדם גבוה יותר מדירוג לדירוג. אם הטורניר היה נערך כיום, כאשר אנדראה פירלו פצוע, האזורי לא שווים יותר ממקום שישי. קשר יובנטוס הוא הלב של הנבחרת, מרכז השיטה, הגאון שעושה את ההבדל. איתו, זו חבורה ששווה טופ 4. בלעדיו, ועוד בבית שכולל את אורוגוואי ואנגליה, אפילו בשמינית מול יפן לא יהיה קל.

5. ארגנטינה: כמו במקרה האיטלקי, גם כאן הכל תלוי בכוכב. וההגרלה המוקדמת נוחה, גם שלב הנוק-אאוט לא נראה בלתי עביר. אם הטורניר היה נערך היום, סביר להניח שליאו מסי היה אומר תודה לרופאים ועולה למגרש. אבל זה עדיין היה הפרעוש הפצוע, לא הפנומן שהורגלנו לראות. בלעדיו, גם אגוארו והיגוואין הלוהטים לא יחפו על השוער וההגנה הארגנטינאית.

4. פורטוגל: זו נבחרת שמשחקת משעמם, אבל יש לה את כריסטיאנו רונאלדו. זו חבורה עמוקה, מגובשת, מאוזנת. ויש לה את כריסטיאנו רונאלדו. ההגרלה קשה מאוד, אך יש לה את כריסטיאנו רונאלדו. בכושר הנוכחי, עם ההגרלה הזאת, בטורניר בו מתקבלת הכרעה בנוק-אאוט, מישהו מוכן להמר נגדו?

3. גרמניה: תותחים בכל עמדה, מסורת מפוארת, שילוב נדיר בין ותיקים לצעירים, ניסיון עשיר ברמות הגבוהות. ומעל לכל, רעב אדיר לזכיה ראשונה בתואר גדול מאז יורו 1996. בעצם, זה גם יוצר את הלחץ שמפיל אותם.

2. ספרד: המחזיקה המכהנת, זו שזכתה גם בשתי אליפויות אירופה האחרונות, מכוונת לריפיט. אופציות נהדרות על כל משבצת, קישור מפלצתי, שיטת משחק מוכחת, נגרדו/קוסטה/יורנטה בחוד והגנה שספגה רק שלושה שערים בכל קמפיין המוקדמות. ובכל זאת, היא נכנעה 3:0 לברזיל בגמר גביע הקונפדרציות.

1. ברזיל: הנבחרת המארחת, 200 מיליון אזרחים בטירוף, ערימות של כשרון, איזון נדיר בין חוליות ההגנה, הקישור וההתקפה, מאמן שכבר זכה בגביע, רצון להוכיח שהאירוח הקודם ב-1950 נגמר בתאונה. וכן, גם ה-0:3 המוחץ על ספרד בגמר הקונפדרציות.