ישנם חובבי כדורגל שמבחינתם אם מדובר בפחות מחצי גמר גביע העולם, יהיה קשה לעניין אותם. אחרים טוענים שמשחקי ידידות, אטרקטיביים ככל שיהיו על הנייר, הם רק משחקי ידידות. אותנו פחות מעניין באיזה מסגרת מדובר, כי כשהנבחרות הנוצצות בעולם  (מי יותר ומי פחות) נפגשות, יש למה לצפות. הכערב (רביעי), ארגנטינה ומסי התארחו אצל שבדיה וזלאטן איברהימוביץ' וניצחו 2:3. במקביל, ברזיל, עם רונאלדיניו הנשכח ב-11, התארחה בוומבלי אצל אנגליה, שניצחה 1:2.
sportFive351174 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

אנגליה - ברזיל 1:2
בקרב מסקרן בין שתיים מהנבחרות האהודות בעולם, אנגליה שוב חיזקה את מעמדה כטוענת עיקרית לתואר אלופת העולם בידידות. ברזיל, שפיטרה את מאנו מנזס והחזירה את לואיז פליפה סקולארי, הציגה את רונאלדיניו בן ה-32 לבכורה מחודשת. הכוכב המזדקן, שכבר היה מי שהספיד אותו, חזר להרכב אחרי היעדרות ארוכה מאוד, ומי יודע, אולי הוא ימצא עצמו בסגל למונדיאל אם ירשים. מה שבטוח, רונאלדיניו התאכב מכך שדייויד סימאן לא עמד בין הקורות.

בדקה ה-19 ווילשר נגע בידו ברחבה והאורחים קיבלו פנדל. רונאלדיניו הזיז בעדינות את ניימאר וכבר התכונן לחגיגה, אבל הארט הדף והיה הראשון להגיע גם לריבאונד. 7 דקות חלפו ו-וולקוט מצא עצמו באחד על אחד מול סזאר שהציל, אבל רק לרגליים של רוני שעשה 0:1. הסלסאו היו צריכים להשוות בדקה ה-37 כשאוסקר העביר רוחב פנטסטי, ניימאר בעט לשמיים מקרוב.

החצי השני נפתח בלחץ גדול של האורחים בדקה ה-48 קאהיל כדרר בחלק האחור, לוקאס מורה המחליף חטף והעביר למחליף אחר, פרד, שירה טיל לרשת. אבל היתרון החזיק רק עד הדקה ה-60, כשפרנק למפארד עשה סדר עם שער נהדר שקבע 1:2.

הרכבים
אנגליה
: ג'ו הארט; גלן ג'ונסון, גארי קאהיל, כריס סמולינג, אשלי קול (לייטון ביינס/46); סטיבן ג'רארד, ג'ק ווילשר, טום קלברלי (פרנק למפארד/46), ת'יאו וולקוט; ויין רוני, דני וולבק (ג'יימס מילנר/61).
ברזיל: ז'וליו סזאר; דני אלבס, דויד לואיז (לאנדרו קאסטן/62), דאנטה, אדריאנו (פליפה לואיז/68); רמירז (ארוקה/46), רונאלדיניו (לוקאס מורה/46), פאוליניו (ג'יאן/629, אוסקר; לואיס פביאנו (פרד/46), ניימאר.

שבדיה - ארגנטינה  3:2
שבדיה נמצאת בכושר נהדר, ומאז היורו, היא קיימה 8 משחקים וניצחה ב-6 מהם, אבל הערב כבר חיכה גורל אחר, כשהאבלי סלסטה האריכו את רצף המשחקים ללא הפסד שלהם ל-9. קצת קשה להאמין, אבל זהו בסך הכל המפגש השלישי בכל הזמנים בין הנבחרות, והראשון שלא במסגרת גביע העולם. הראשון היה במונדיאל 1934 באיטליה, שם השבדים ניצחון 2:3, והשני היה במונדיאל 2002 ביפן וקוריאה, שם הן נפרדו ב-1:1. מסי וזלאטן, ששיתוף הפעולה שלהם בברצלונה לא עלה יפה ואפילו הסתיים בלכלוכים מצד השבדי, רצו להוכיח על המגרש למי יש יותר... ובכן, יכולת, אבל שניהם שבתו מהבקעות.

ספק אם אפילו הארגנטינים ציפו לפתיחה כזו: בדקה ה-3 היגוואין קיבל כדור עומק ובעט מתוך הרחבה, הבעיטה פגעה בלוסטיג והכניעה את איסאקסון. ג'ונאס אולסון עוד הספיק לנצל טעות של רומרו ולנגוח את ה-1:1 אחרי כדור קרן, אבל אגוארו (19, בצ'יפ חכם) והיגוואין (23, מריבאונד) הגיבו בבליץ ועשו 1:3 מהיר.

זלאטן הוחלף במחצית ודווקא אז ליאו מסי התעורר וגם סיפק ביצוע אדיר כשהקפיץ מעל איסאקסון בדרך ל-1:4, השוער זינק לסוג של מספרת והציל כדור שספק עבר את הקו. ממש בתוספת הזמן רסמוס אלם המחליף סובב בעיטה חופשית לרשת וצימק, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי.

הרכבים:
שבדיה
: אנדרס איסאקסון; מיקאל לוסטיג, אנדראס גראנקוויסט, מרטין אולסון ג'ונאס אולסון, קים קאלסטרום, אנדראס סוונסון (רסמוס אלם/61), סבאסטיאן לארסון, אלכס קאצ'ניקליץ'; זלאטן איברהימוביץ' (מתיאס רנגי/46), טוביאס היסן.
ארגנטינה: סרחיו רומרו; פאבלו סאבלטה (כריסטיאן אנסלדי/61), פדריקו פרננדס, אסקיאל גראיי, כריסטיאן אנסלדי; פרננדו גאגו (אבר באנגה/70), חבייר מסצ'ראנו, אנחל די מריה (וולטר מונטייו/46); סרחיו אגוארו (אסקיאל לאבסי/75), ליאו מסי, גונסאלו היגוואין.