בזמן שנבחרת ישראל פגשה את פינלנד בהכנה האחרונה לפני פורטוגל, גם ברחבי העולם התקיימו הערב (רביעי) שלל משחקי ידידות כהכנה למוקדמות מונדיאל 2014. אלופת העולם ספרד המשיכה לדרוס כל מה שזז והפעם היה זה תורה של אורוגוואי להפסיד 3:1 למכונה של ויסנטה דל בוסקה. באמסטרדם ארינה הרכב צעיר מאוד של הולנד היה קרוב לצאת עם ניצחון על איטליה, אך שער שיוויון של מרקו וראטי בדקה ה-90 חילץ 1:1 לאזורי. בפאריס הקרב האמוציוננאלי בין שתי היריבות הוותיקות צרפת וגרמניה הסתיים עם 1:2 יוקרתי למאנשאפט בסלון של הטריקולור.

ספרד - אורוגוואי 1:3
מחזיקת גביע העולם ואלופת אירופה ספרד הגיעה לדוחא, בירת קטאר, למפגש מול מחזיקת הקופה אמריקה. עבור שני אנשים בספרד היה מדובר בערב מיוחד. הראשון הוא קרלס פויול שפתח בהרכב וחגג הופעה 100 במדי "הרוחה". בלם ברצלונה גם זכה לטקס במהלך המחצית, בו קיבל מהמארחים הקטארים שור מזהב. אלא שגם עבור וינסטה דל בוסקה היה מדובר ביום מיוחד, כאשר המאמן  רשם הופעה 68 על הקווים והשווה את שיאו של לאדיסלב קובאלה. על המגרש עצמו, קיבל קרדיט ססאר אספליקואטה בעמדת המגן הימני ולמרות ששוב שיחקה בלי חלוץ, אלופת אירופה הסתדרה די בקלות עם מקבילתה מדרום אמריקה, שהמשיכה את התקופה הרעה שלה עם משחק 6 מתוך שבעת האחרונים שלה ללא ניצחון.

מהלך המשחק
אחרי דקות של גישושים בדקה ה-8 סרחיו בוקסטס ניסה לאיים על בעיטה שטוחה מרחוק, מוסלרה ירד ולקח.  בדקה ה-16 ספרד עלתה ליתרון. פברגאס שיחרר בעיטה לא ממש מאיימת מ-25 מטרים, אבל מוסלרה פשוט לא הצליח לקלוט ושמט את הכדור שהמשיך פנימה. בדקה ה-29 כדור שהוגבה לרחבה האורוגוואית הוסט לרשת על ידי פויול, אלא שהנפת דגל לנבדל גבולי מנעה מהבלם שער בהופעותו ה-100. בדקה ה-32 אורוגוואי חזרה. מרטין קאסרס הכניס מסירת עומק, כריסטיאן רודריגס ברח להגנה ומול ואלדס גילגל פנימה. 1:1 בקטאר.

בדקה ה-51 ספרד חזרה להוביל. הלחץ של אלופת העולם בחלק המגרש של אורוגוואי עשה את שלו, פיקה חטף ומסר מיד לפדרו שמזווית קשה שלח לפינה הרחוקה ופנימה. בדקה ה-74 ספרד הגדילה את היתרון עם מהלך תוצרת ברצלונה. וייה שנכנס כמחליף התחיל במהלך ומצא את פברגאס שהמשיך עם כדור רוחב שבסופו של דבר הגיע לפדרו והחלוץ דחק את השני שלו.

פויול. הגיע להופעה 100 בספרד בגיל 35 (GETTYIMAGES) (צילום: ספורט 5)
פויול. הגיע להופעה 100 בספרד בגיל 35 (GETTYIMAGES) | צילום: ספורט 5

צרפת - גרמניה 2:1
המשחק הערב עמד בציון 50 שנה ל'הסכם האליזה'- הסכם שהעניק תוקף רשמי לפיוס היסטורי בין שתי המדינות לאחר מלחמת העולם השנייה. הסטאד דה פראנס גם היה מלא הערב עד אפס מקום לאחר שכל 80 אלף הכרטיסים נחטפו כבר בשבוע שעבר, אבל מי שקילקלה את החגיגה, כמיטב המסורת, היא גרמניה שהשיגה ניצחון ראשון על הטריקולור מאז 1987. עבור צרפת היה מדובר במבחן אחרון לפני הקרב בחודש הבא מול ספרד, שיקבע ככל הנראה את העולה ממוקדמות המונדיאל. מהעבר השני המאנשאפט, הגיעו לפאריס עם מספר רב של פצועים ביניהם בסטיאן שווינשטייגר, מרקו רויס, מריו גצה,ו מירוסלב קלוזה, אך זה לא ממש הפריע להם. 

גרמניה נראיתה הרבה יותר טוב בפתיחה ובדקה ה-21 כדור קרן של אוזיל מצא את הראש של מרטסאקר, שנגח טוב, אבל נעצר במשקוף של הוגו לוריס. 6 דקות אחר כך גם צרפת התעוררה כאשר ולבואנה מצא את בנזמה שירה ממצב לא רע, הישר לידיים של רנה אדלר. צרפת המשיכה להציג כדורגל עם הרבה התלהבות ובדקה ה-44 גם קיבלה את התגמול. בנזמה הדביק כדור חופשי נפלא מ-20 מטרים למשקוף, אך הריבאונד הגיע לוולבואנה שנגח מקרוב לרצפה ופנימה. 

גרמניה השתלטה על המשחק בפתיחת המחצית השניה ובדקה ה-51 גם מצאה את השיוויון. גונדוקאן הוביל מתפרצת והשאיר מסירה נפלאה לתומאס מולר שמול לוריס בעט בקור רוח לחלק העליון של השער ואיזן. העליונות של הגרמנים נמשכה ובדקה ה-74 המהפך הושלם הודות לשיתוף פעולה של צמד שחקני ריאל מדריד. מסוט אוזיל החל במהלך והעביר עוד אחת ממסירות העומק הנפלאות שלו, שהציבה את סמי חדירה לבד מול לוריס והקשר גילגל לרשת את שער הניצחון.

צרפת: הוגו לוריס, בקארי סאניה, פטריס אברה, מאמאדו סאקו, לורן קוסיילני (עדיל ראמי 46), בלאס מטודי (אטיין קאפו 46), פרנק ריברי, יוהאן קבאי, מאתיו ואלבואנה (ז'רמי מנז 86), מוסא סיסוקו (אוליביה ז'ירו 80), כרים בנזמה.

גרמניה: רנה אדלר, פיליפ להאם, פר מרטסאקר, בנדיקט הוודס, מאטס הומלס, מסוט אוזיל, סמי חדירה, אילקאי גונדוגאן, תומאס מולר (לארס בנדר 89), לוקאס פודולסקי (אנדרה שורלה 68), מריו גומז (טוני קרוס 57).

פירלו. איטליה נחלצה מהפסד (GETTYIMAGES) (צילום: ספורט 5)
פירלו. איטליה נחלצה מהפסד (GETTYIMAGES) | צילום: ספורט 5

הולנד איטליה 1:1
המפגש המסקרן בין אלופת העולם מ-2006 לפיינליסטית מ-2010 הסתיים בצורה דרמטית. ווסלי סניידר ורפאל ואן דר וארט נותרו מחוץ לסגל של לואיס ואן חאל, בעוד המאמן המשיך עם המהפכה ופתח עם הרכב צעיר מאוד שכלל שמות כמו יורדי קלאסי, ג'רמיין לנס, אולה ג'ון, אדם מאהר, דיילי בלינד וגם אחד קצת יותר ותיק, רובין ואן פרסי שמו. אצל צ'זארה פראנדלי חסר סבסטיאן ג'יובינקו הפצוע, כאשר בחוליה הקדמית הוצבו הצמד של מילאן סטפן א-שעראווי ומריו באלוטלי, שניסה להמשיך להתחבר. את האזורי הניע כמובן אנדראה פירלו במרכז המגרש ואילו דוידה סנאטון ודוידה אסטורי קיבלו צ'אנס בחוליה האחורית.

בדקה ה-33 הולנד עלתה ליתרון. ג'רמין לנס השתלט על ריבאונד ברחבה, הקפיץ לעצמו באין מפריע ושלח כדור חזק לרשת של בופון. אחרי דקות ללא מצבים בדקה ה-66 סטרוטמן קיבל כדור כ-20 מטרים מהשער, שיחרר בעיטה חזקה ופיספס את המסגרת רק במעט. 3 דקות לפני הסיום דירק קאוט היה חייב להכפיל, אבל מ-10 מטרים בעט הישר לידיים של השוער. דקה אחר כך איטליה הגיעה למצב הכי טוב שלה, כשאוסבאלדו הגיע להגבהה מימין, ניסה למצוא את הפינה הרחוקה אבל נגח מטר מהעמוד. איטלהי המשיכה ללחוץ ובדקה ה-91 השיגה שיוויון דרמטי. דאבל פס נפלא בין ג'ילארדינו לוראטי בתוך הרחבה הסתיים עם בעיטה של האחרון מ-8 מטרים לרשת ההולנדית.

הולנד: טים קרול; דריל ג'אנמט, דיילי בלינד, סטפן דה ורי, רולאנדו מרטינס; קווין סטרוטמן, אדם מהאר, יורדי קלאסי (ג'ונתן דה גוזמן 46); ריבן ואן פרסי (אריין רובן 46), ג'רמיין לנס, אולה ג'ון (דירק קאוט 60).

איטליה:
ג'יאנלואיגי' בופון; אנדראה ברצאלי, איגנסיו אבאטה, דוידה סאנטון, דוידה אסטורי; דניאלה דה רוסי (מרקו וראטי 61), אנדראה פירלו (אנדראה פלורנצי 46), ריקדו מונטוליבו, אנטוניו קאנדרבה (אלסנדרו דיאמנטי 46); מריו באלוטלי (פאבלו אוסוואלדו 61), סטפן אל שעראווי.