mako
פרסומת

'המאחד': מוריניו גיבש את ריאל בשנאה נגדו, והמאמן הבא ירוויח

הפורטוגלי אמנם נכשל במדריד, וכל הפרשנים בטוחים שהוא השאיר אחריו אדמה חרוכה. אלא שכמו שרק הוא יודע, מוריניו משך אש והפך את עצמו לאויב המשותף של רונאלדו, קסיאס ופפה. היורש בספסל קיבל מתנה: מוטיבציה בחדר ההלבשה

פורסם:
הקישור הועתק
אדמה חרוכה? לא ממש (GETTYIMAGES)
אדמה חרוכה? לא ממש (GETTYIMAGES) | צילום: ספורט 5

תחושות מעורבות היכו אתמול כל אוהד של ריאל מדריד. זה היה ידוע מראש, תוסרט כהלכה וכאילו תואם במטרה לפרוץ החוצה בדיוק ביום הולדתו של מי שהפך ליריב, איקר קסיאס. ובכל זאת, רגע ההודעה של פלורנטינו פרס על סיום דרכו של ז'וזה מוריניו במועדון הרטיט כמה חדרים בלב במקביל.

מצד אחד, זה ז'וזה. מאמן בחסד, טקטיקן ממדרגה ראשונה. הפנים של ריאל בשלוש השנים האחרונות. ברצלונה שיגעה אותו, והוא שיגע אותה בחזרה. מצד שני, זה מוריניו. פסיכולוגים יאבחנו אותו כנרקיסיסט. אפשר גם להסתפק בביטוי העממי 'אוהב את עצמו'. הוא מעל כולם. 'האחד, היחיד והמיוחד'. לעיתים זה חביב, העונה זה פשוט היה יותר מדי.

מוריניו תמיד שם את עצמו במרכז. במקרה שלו, זה לגיטימי. וזה בא לו בטבעיות. אי אפשר לקחת ממנו את הדמות הכריזמטית שהוא. מסוג האנשים שכולם שמים לב כשהוא נכנס לחדר, ואם לא – הוא ידאג שישימו. יחסי השנאה-שנאה עם התקשורת הם רק משחק. הפורטוגלי נהנה מכל רגע שהוא על הגריל. בעיניו, כנראה, זה לא משנה אם מדברים עליך טוב או רע. העיקר שמדברים. וואו, כמה דיברו. בעונה האחרונה כמעט שלא עבר יום בלי סיפור חדש. עוד פרשיה בריאל, עוד שחקן שהסתכסך עם המאמן. סביר להניח שמוריניו, כמו מוריניו, עוד נהנה מזה בהתחלה. עד שהעסק יצא מכלל שליטה.

עשו יד אחת נגד מוריניו. קסיאס ורונאלדו (GETTYIMAGES)
עשו יד אחת נגד מוריניו. קסיאס ורונאלדו (GETTYIMAGES) | צילום: ספורט 5




מוריניו, השאיר מתנת פרידה (GETTYIMAGES)
מוריניו, השאיר מתנת פרידה (GETTYIMAGES) | צילום: ספורט 5