sportFive1044180 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

בעוד באנגליה ניצלו את הרגעים האחרונים של חלון ההעברות כדי לאסוף את כל הבא ליד, בספרד נשמעה דממת אלחוט. מרחב התמרון הכלכלי היה כמעט אפסי, בעיקר בעקבות משבר הקורונה, והתוצאה? ובכן, בספרד "חגגו" את הקיץ הדל ביותר מאז 2012.

ההשקעה הכוללת של קבוצות "לה ליגה", כך מדווחים בספרד, נאמדה ב-400 מיליון יורו - כאשר 60 מהם שילמה ברצלונה עבור פיאניץ'. לצורך ההשוואה, באנגליה הוציאו 1.2 מיליארד פאונד - ומדובר בירידה לעומת העונה שעברה. "זה היה מתסכל, בזבוז זמן", אמר סוכן ספרדי ל"אס". "לעומת איטליה ואנגליה, החלון בספרד היה משעמם. 'הפלתי' יותר מ-10 עסקאות שכבר היו על המסלול בגלל המצב הכלכלי".

נציג אחר של הליגה, שגם כן היה פעיל בחלון ללא הצלחה, הוסיף: "המועדונים היו זהירים מאוד, בלי כסף, בלי ניסיונות לתמרן. זו סיטואציה מסובכת. היו שחקנים עם משכורת נמוכה ואפס עלות שלא חתמו בשום מקום. ראיתי את הפחד על הבעלים, הם הורו לעובדים להוציא כמה שפחות כסף - אך לא נתנו לאחרים לראות זאת מאחר וזה סימן לחולשה בעיני האוהדים. זו השפעה של דומינו, אם הגדולות לא מוציאות כסף - הקטנות נותרות ללא אקזיטים".

המפסידה הגדולה של החלון, איך לא, הייתה ברצלונה. הקטאלונים, דווקא זו שנואשת לחיזוק איכותי, פעלה ב"קמצנות" בעקבות החובות שצברה, כך טוענים בספרד. עסקת ממפיס דפאיי, שכבר סיכם את תנאיו בקבוצה וכבר יידע את ליון על כך, נפלה ברגע האחרון מאחר ועוסמאן דמבלה לא רצה לצאת בהשאלה ליונייטד. אריק גארסיה, עליו דובר כבר תקופה ארוכה בקאמפ נואו, גם הוא נשאר בסיטי.

ריאל מדריד, בדומה לנמסיס שלה, גם כן שינתה את המדיניות. זו שהייתה מתווה את הדרך לאחרות בשנים עברו, לפתע לא הוציאה ולו יורו אחד בחלון ההעברות - דבר שלא קרה מאז 1980. אלא שבמקרה של ריאל, מדובר בירידה לצורך עלייה - שכן בקיץ הבא, עושה רושם, החיסכון הזה ישתלם במאבק על אמבפה ואחרים.

בין ההעברות הגדולות שנפלו בחלון הזה, ניתן למצוא את חוסם אוואר ששמו נקשר עם ריאל מדריד; גארסיה, ממפיס ודמבלה כאמור; פרננדו יורנטה שהתקרב לאתלטיקו; חוסה קמפנייה שברח לאתלטיקו ועוד רבים אחרים.