sportFive1241119 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
אוסטרץ. עידן אחר (Eric Renard / Onze / Icon Sport) (צילום: ספורט 5)
אוסטרץ. עידן אחר (Eric Renard / Onze / Icon Sport) | צילום: ספורט 5

המונדיאל יצא לדרך מחר (ראשון), ולראשונה מאז 2002 לא יהיה בו נציג מליגת העל. אמנם יש מספר שחקנים שרשמו עונות טובות ושייכים לנבחרות המשחקות במונדיאל, אך שמות כמו עבדוליי סק הסנגלי, ג'ורג'ה יובאנוביץ' הסרבי וג'וש כהן האמריקאי נשארו בחוץ.

בכך הסתיים רצף בן 5 מונדיאלים בו היו לישראל נציגים בליגת העל. חלק זכורים יותר (ג'ון פנטסיל עם הדגל ב-2006, וינסנט אניימה ב-2010) וחלק פחות (סמי אג'יי ועמנואל פאפו). אז מה שחקני הליגה עשו בטורניר? בואו נזכר.

מונדיאל 2002: ד"ש מאוסטרץ

מילאן אוסטרץ (סלובניה והפועל תל אביב) היה אחד משני הנציגים אחרי עונה בה הגיע עד לרבע גמר גביע אופ"א, בעוד השני היה אריק אג'יפור (ניגריה ומכבי חיפה).

אוסטרץ פתח בשני משחקים, מול ספרד ופרגוואי, ועלה מהספסל מול דרום קוריאה. אג'יפור כלל לא שותף בנבחרת של ג'יי ג'יי אוקוצ'ה המיתולוגי, ושתי הנבחרות הודחו בשלב הבתים מול יריבות חזקות בהרבה.

פנסטיל. בלתי נשכח (Nick Potts - PA Images/PA Images via Getty Imag (צילום: ספורט 5)
פנסטיל. בלתי נשכח (Nick Potts - PA Images/PA Images via Getty Images) | צילום: ספורט 5

מונדיאל 2006: חוגגים עם דגל ישראל

בשונה מ-2002, מונדיאל 2006 זכור באופן משמעותי. היו שלושה נציגים 'ישראלים', כולם בנבחרת גאנה: עמנואל פאפו (מ.ס אשדוד), סמי אג'יי (מ.ס אשדוד) וג'ון פנטסיל (הפועל תל אביב). בנוסף לשלושתם שיחק בנבחרת דרק בואטנג, חודשים ספורים לפני המעבר לבית"ר ירושלים.

אג'יי כלל לא שיחק, פאפו שותף בשני משחקים ובעוד פנסטיל פתח בהרכב בכל המשחקים. באחד משערי הנבחרת הוא חגג עם דגל ישראל אותו שלף מגרבו, מחווה שריגשה את הקהל הישראלי והובילה למחאה בעולם הערבי ובגאנה. ההתאחדות אף הגישה התנצלות רשמית וטענה כי פנסטיל התמים לא היה מודע להשלכות מעשיו.

גאנה ההיא הודחה בשמינית הגמר מול ברזיל, במשחק בו שני שחקנים מליגת העל היו בהרכב - פאפו מאשדוד ופנסטיל. שניהם המשיכו לשחק בישראל לאחר מכן.

אניימה וחבר. מהגדולים שהיו פה (Alex Grimm - FIFA/FIFA via Getty Im (צילום: ספורט 5)
אניימה וחבר. מהגדולים שהיו פה (Alex Grimm - FIFA/FIFA via Getty Images) | צילום: ספורט 5

מונדיאל 2010: שיא 'ישראלי'
לא פחות משישה נציגים ישראלים לליגת העל במונדיאל שנערך בדרום אפריקה. פטר מסיללה (מכבי חיפה ודרום אפריקה), אנדריי קומאץ' (סלובניה ומכבי תל אביב), ארסטיד זוגבו (חוף השנהב ונתניה) היו ברשימה, וכך גם כל השוערים של נבחרת ניגריה.

וינסנט אניימה (הפועל תל אביב), דלה איינוגבה (בני יהודה) ואוסטין אג'ידה (הפועל פתח תקווה) זומנו לנבחרת הניגרית, בה אניימה פתח בשער בכל המשחקים והודח בשלב הבתים. ניגריה שלו שיחקה מול ארגנטינה עם ליאו מסי, קרלוס טבס, אנחל די מריה וגונזאלו היגוואין בהתקפה.

מסיללה, שהיה חלק מהמארחת הראשונה שלא עוברת את שלב הבתים במונדיאל, עלה מהספסל במשחק הפתיחה של הטורניר נגד מקסיקו ומצא את עצמו בהרכב מול אורוגוואי וצרפת.

קומאץ' שותף לארבע דקות בלבד במדי סלובניה, בעוד אוגובו היה שוער מחליף בנבחרת חוף השנהב.

מונדיאל 2014: שוב פעם אג'ידה
אוסטין אג'ידה (הפועל ב"ש וניגריה) ייצג את ליגת העל במונדיאל נוסף, בעוד מלבדו גם ג'ון אישנאווה (אשדוד) שיחק בנבחרת ניגריה.

אג'ידה ישב על הספסל בזמן שאניימה, הפעם בליל, פתח בין הקורות. לעומתו אישנאווה פתח במרכז ההגנה בכל המשחקים של ניגריה, כולל המשחק מול צרפת בשמינית הגמר.

מונדיאל 2018: אפס דקות
ליגת העל שלחה שני נציגים למונדיאל 2018, ג'ון אוגו (הפועל ב"ש וניגריה) ופרדראג ראיקוביץ' (סרביה ומכבי ת"א). ראיקוביץ' לא שיחק בסרביה, בה אקס מכבי חיפה ולדימיר סטויקוביץ' עמד בין הקורות.

אוגו לא שותף גם כן, וכך למעשה המונדיאל האחרון בו שחקן מליגת העל שיחק היה ב-2014. זה מבטיח לנו הפסקה של 12 שנים, לכל הפחות, עד המונדיאל הבא בו ישותף שחקן.