sportFive1242465 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן

התמונה בבית 5 מתחילה להתברר, אחרי מחזור ראשון שבו נבחרת ספרד דרסה 0:7 את קוסטה ריקה, בעוד גרמניה נחלה הפסד מפתיע, 2:1 ליפן, וניצחון של "לה רוחה" ביום ראשון על על המנשאפט עשוי להבטיח לה כמעט בוודאות את המקום בשמינית הגמר, ולקרב אותה מאוד להבטחת המקום הראשון בבית, לקראת המחזור האחרון מול יפן.

מנגד, כמו ארגנטינה אתמול, גם גרמניה הסתבכה בגדול ואסור לה למעוד אם היא רוצה לא להיות מודחת מונדיאל שני ברצף בשלב הבתים. הקלישאה אומרת שאסור להפסיד משחק ראשון במונדיאל, וזה כמובן נכון. ביום ראשון היא תפגוש כאמור את ספרד, ולאחר מכן את קוסטה ריקה, שהראתה למה היא נחשבת לחלשה בבית. אך אם וכאשר יפן, שנראתה מצוין תנצח אותה, אז לגרמניה לא תהיה ברירה אלא לנצח את ספרד, במה שמסבך משמעותית את הבית הזה.

הסטטיסטיקה אומרת שמאז שונה הפורמט של המונדיאל ב-1998 (לשמונה בתים של 4 נבחרות, כאשר שתיים עולות לשמינית), רק 11 אחוז מהנבחרות שהפסידו במשחק הפתיחה שלהן, גם עברו שלב. ספרד היא היוצאת מהכלל והיחידה למעשה שנוצחה במשחק הראשון (1:0 לשוויץ) וגם זכתה במונדיאל ב-2010.

לעומת זאת, במקרה של תוצאת תיקו במחזור הראשון, משתפרים האחוזים ועולים ל-59 באשר לסיכויי העליה לשלב הבא. הנבחרות שמנצחות במחזור הפתיחה נהנות מסיכוי של 84 אחוזים להעפיל לנוקאאוט, לתשומת לב כולם.

מה הם שוברי השוויון בשלב הבתים?
אם שתי נבחרות או יותר סיימו את שלב הבתים עם אותו מספר נקודות, מה שיכריע הוא: 1. הפרש שערים כללי טוב יותר, 2. מספר שערים רב יותר שנכבשו בכל המשחקים.

אם שתי נבחרות או יותר יהיו שוות גם אז, מה שיכריע הוא:
1. מספר הנקודות שהשיגו הנבחרות במפגשים הפנימיים ביניהן.
2. הפרש שערים בין הנבחרות במפגשים הפנימיים.
3. יותר שערים שהובקעו בין הנבחרות במפגשים הפנימיים.
4. מאזן נקי יותר של כרטיסים צהובים ואדומים. כל צהוב שווה מינוס נקודה, כל הרחקה בשני כרטיסים שווה מינוס 3 נקודות, הרחקה ישירה שווה מינוס 4 נקודות ואילו צהוב + אדום ישיר שווה מינוס 5 נקודות.
5. פיפ"א תערוך הגרלה בין הנבחרות בשובר השוויון האחרון. במונדיאל הקודם, יפן הקדימה את סנגל ועלתה לשמינית גמר בגלל מאזן נקי יותר של צהובים ואדומים.