פרננדו טורס מתאמן עם המספר 9 (האתר הרשמי של צ´לסי) (צילום: מערכת ONE)
פרננדו טורס מתאמן עם המספר 9 (האתר הרשמי של צ´לסי) | צילום: מערכת ONE

צ'לסי וליברפול הפציצו אבל גם אינטר השקיעה לא מעט. וולפסבורג מסתמנת כמרוויחה הגדולה, ריאל וברסה היו רגועות ובאופן מפתיע גם יובה

חלון ההעברות החורפי של השנה שבר את שיא כל הזמנים בפרמייר ליג, עם הוצאה של מעל ל-200 מיליון ליש"ט על רכש בתוך חודש אחד. עד יומו האחרון, חלון ההעברות של ינואר עוד היה מנומנם יחסית, אבל ההחלטה של ליברפול למכור לצ'לסי את פרננדו טורס תמורת 50 מיליון ליש"ט ושתי רכישות הענק שביצעה ליברפול בעקבות זאת, הפכו את שוק ההעברות הנוכחי של אמצע העונה לפורה ביותר.

כדי למלא את מקומו של "אל ניניו", הנחיתו המרסיסיידרס שני חלוצים מעולים: מי שנחשב ליורשו של אלן שירר, אנדי קארול, תמורת 35 מיליון ליש"ט וכן את לואיס סוארס מאורוגוואי, עליו שילמה 22.8 מיליון ליש"ט לאייאקס.

חלוץ גדול אחר שהצטרף לפרמייר ליג ולמעשה חוזר אליה לאחר חצי עונה בלבד הוא אובפאמי מרטינס, שהושאל מקאזאן לברימינגהאם. צ'לסי השלימה הוצאה של מעל 70 מיליון ליש"ט עם רכישתו של הבלם דויד לואיז, עליו שילמה 21 מיליון לבנפיקה ליסבון.

רכישת טורס היא העסקה הגדולה אי פעם בתוך האי הבריטי. רק שלוש רכישות היו יקרות יותר בעולם הכדורגל, כולן ב-2009: כריסטיאנו רונלאדו לריאל מדריד (80 מיליון ליש"ט), זלאטן איברהימוביץ' לברצלונה (56 מיליון ליש"ט) וקאקה לריאל מדריד (56 מיליון ליש"ט).

אנדי קארול (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אנדי קארול (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

ההפקרות בסוף חלון ההעברות מעט מפתיעה בשל העובדה שבעוד עונה וחצי יכנסו לתוקפן תקנות ה"פייננשל פייר פליי" של אופ"א ובראשן חוק ה'ברייק איוון', שיחייב מועדונים לבזבז רק בהתאם להכנסותיהם. רק בחודש שעבר הזהיר מזכ"ל אופ"א, ג'יאני אינפנטיו, כי מעל ממחצית המועדונים באירופה נמצאים במינוס בגלל בזבוזים בחלון ההעברות.

אז צ'לסי עדיין רחוקה מדרישות אופ"א וכמוה גם מנצ'סטר סיטי, שסגרה עם פתיחת החלון החורפי את רכישת אדין דזקו תמורת 27 מיליון ליש"ט. עסקת ענק נוספת בתחילת תקופת ההעברות היתה רכישתו של דארן בנט על ידי אסטון וילה, ששילמה לסנדרלנד 18 מיליון ליש"ט.

אדין דזקו. זה עלה 27 מיליון ליש&"ט (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אדין דזקו. זה עלה 27 מיליון ליש&"ט (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מחצית מהכסף שקיבלה עבור דזקו הספיק לוולפסבורג כדי להביא חמישה שחקנים: פטריק הלמס מלברקוזן, טונצ'אי סאנלי הטורקי (סטוק), יאן פולאק הצ'כי (אנדרלכט) וצעירים כקו ג'ה צ'הל מדרום קוריאה ויונדראי אורזוקו מוונצואלה. כולם יחד עלו כ-15 מיליון יורו.

מועדון גרמני נוסף שהיה פעיל למדי בינואר הוא שאלקה שהביא את עלי קארימי האיראני, גיבור יורו 2004 אנגלוס חריסטאס והגנאי אנתוני אנאן ובמקביל נפרדה יריבת הפעול ת"א באלופות העונה מג'רמיין ג'ונס (לבלקבורן) ואיבן רקיטיץ' (לסביליה).

אך מי שעשתה את הרעש הגדול בבונדסליגה היא באיירן מינכן כמובן, שהוציאה 17 מיליון יורו על הברזילאי של הופנהיים, לואיס גוסטבו. הופנהיים השתמשה בחלק מהכסף כדי להחתים את ראיין באבל מליברפול תמורת שבעה מיליון יורו.

ג´יאמפאולו פאציני (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ג´יאמפאולו פאציני בפתיחה החלומית שלו במדי אינטר (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

באיטליה שתי המילאנזיות עשו את המהלכים הגדולים. אלופת אירופה אינטר, החייבת ריענון, ביצעה את שתי עסקאות הענק של הסרייה A. הנראזורי העבירו לסמפדורה 12 מיליון יורו ואת ג'ונתן ביאביני הצעיר תמורת החלוץ ג'יאמפאולו פאציני. 12 מיליון יורו נוספים עשו את דרכם לגנואה בשביל הבלם אנדראה ראונצ'יה.

המוליכה מילאן הביאה את קסאנו ב-5.5 מיליון יורו וצירפה את מרק ואן בומל הוותיק מבאיירן מינכן בהשאלה וכן את הבלם ניקולה לגרוטאליה יובנטוס. הרוסונרי גם ניצלו את העובדה שחוזהו של אורבי עמנואלסון באייאקס עמד להסתיים והחתימו את ההולנדי תמורת 1.7 מיליון יורו בלבד.

אורבי עמנואלסון (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אורבי עמנואלסון (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

יובה, אולי הקבוצה שהכי זקוקה לרכש מבין הגדולות של אירופה, התנהלה בחסכנות. הגברת הזקנה הביאה בהשאלה את החלוצים לוקה טוני ואלסנדו מאטרי, עם אופציה לרכישת האחרון תמורת 15 מיליון יורו בסוף העונה. אמאורי הושאל לפארמה והבלם אנדראה ברזגלי, שהיה שותף לזכיית איטליה במונדיאל 2006, חזר לאיטליה לאחר שלוש עונות בוולפסבורג, כשהביאנקונרי שלמו תמורתו 600 אלף יורו.

בספרד השם הגדול שנחת הוא עמנואל אדבאיור, שהגיע לריאל מדריד בהשאלה ממנצ'סטר סיטי. היריבה הגדולה ברצלונה צירפה את איברהים אפלאיי תמורת שלושה מיליון יורו.