(מימין: רוברט זינגר, יוג'ין טננבאום ורונאלד לאודר. צילום: שחר עזרן (צילום: ספורט 5)
(מימין: רוברט זינגר, יוג'ין טננבאום ורונאלד לאודר. צילום: שחר עזרן) | צילום: ספורט 5

אמש (שני), במהלך קוקטייל חגיגי בביתו של נשיא הקונגרס היהודי העולמי רונאלד לאודר בניו יורק, הכריזו בכירי מועדון הכדורגל היוקרתי צ'לסי והקונגרס היהודי העולמי על מפגש פסגה בינלאומי שיקיימו בשנה הבאה בפריז, למאבק באפליה, בגזענות ובאנטישמיות בספורט. האירוע התקיים במסגרת יוזמת "כרטיס אדום לשנאה", המשותפת לצ'לסי ולקונגרס היהודי העולמי, שמטרתה לקדם דיאלוג גלובלי בנושא החשוב.

מפגש הפסגה יכנס שרי ספורט ואנשי ממשל מרחבי העולם, ביחד עם ראשי התאחדויות כדורגל לאומיות, ראשי מועדוני הכדורגל הגדולים, שחקני כדורגל, סוכנויות האו"ם ושורה של ארגונים חברתיים. המשתתפים השונים ידונו באופן שבו כל אחד מהם מתמודד עם בעיית האפליה וייצרו דיאלוג לשיתוף פעולה ייחודי וגלובלי בנושא, על מנת להגביר את המאבק כנגד גזענות ואנטישמיות בספורט, ובעיקר בענף הכדורגל.

מנכ"ל הקונגרס היהודי העולמי, רוברט זינגר נכח באירוע והתייחס: "יחד עם מועדון הכדורגל צ'לסי אנחנו יוצאים בפרויקט ראשון מסוגו ומובילים את המאבק כנגד תופעות השנאה בעולם הספורט. מדובר בתופעות בזוויות שיש להוציא אותן בכל מחיר ממגרשי הספורט ומהחברה בכלל. הדרך לפנינו לא קלה ובאמצעות הפסגה העולמית נקרא לעוסקים בספורט מרחבי העולם להפוך מילים למעשים ולאכוף באפס סובלנות את הגזענות, האפליה והאנטישמיות".

"אנו מכריזים היום על החזון שלנו, לשחרר את ענפי הספורט מגילויי שנאה, גזענות, אפליה ואנטישמיות. זאת, באמצעות פסגה עולמית שתפקידה יהיה לשמור על רוח ספורטיבית ואחווה, תוך בניית גשרים ולא הפרדות", אמר לאודר. "צ'לסי והקונגרס היהודי העולמי פועלים יחדיו כדי להוביל את הנושא הטעון הזה, אבל אנחנו לא יכולים לעשות זאת לבד", הוסיף לאודר. "זו חייבת להיות יוזמה עולמית, ולכן אנו קוראים לשרי ספורט ברחבי העולם לשתף פעולה בדיאלוג משותף כדי להפוך את החלום למציאות".

ברוס באק, יו"ר צ'לסי: "שינוי לא קורה בן לילה, זה לוקח זמן, חינוך והבנה. באמצעות פסגה זו נוכל להטיל זרקור על כמה מהיוזמות המוצלחות ביותר למאבק באפליה, ולהוכיח כיצד ספורט יכול לתרום לשינוי חיובי. אנו מקווים כי היוזמה שלנו תוביל להצטרפותם של מועדוני ספורט נוספים למגמה, והם יוכלו ליצור תכניות דומות משלהם, כמו גם לעבוד איתנו על פרויקטים משותפים".

ענף הכדורגל, בעיקר באירופה, סובל מזה שנים מגילויי אנטישמיות וגזענות, כאשר אוהדי הקבוצות השונות קוראים קריאות אנטישמיות ושורקים כדי לדמות את תאי הגזים הנאציים, וכן קוראים קריאות גזעניות כנגד שחקנים אפריקאים ושחורים.