נבחרת אנגליה לא רשמה הישג משמעותי מאז 1966, אז זכתה בגביע העולם בביתה לאחר ניצחון 2:4 בהארכה על נבחרת מערב גרמניה באצטדיון וומבלי. נבחרת שלושת האריות עדיין מתרפקת על אותה זכייה ומאז לא נתנה לאוהדיה יותר מדי סיבות לשמחה.
מקום רביעי במונדיאל 1990 וחצי גמר ביורו 1996 הם ההישגים הכי משמעותיים של הנבחרת האנגלית שלפני כל טורניר בטוחה שהיא יכולה לזכות בו בקלות ובדרך כלל הולכת הביתה עם זנב בין הרגליים.
הדור של דייויד בקהאם ומייקל אואן לא הצליח להביא בשורות וגם הדור של ג'ון טרי, וויין רוני, פרנק למפארד וסטיבן ג'רארד לא בלט בטורנירים האחרונים.
מי שיכול להציל את המצב הוא דור העתיד של הכדורגל האנגלי, שחקנים שמשתייכים לנבחרת הצעירה ויעלו בהדרגה לנבחרת הבוגרת של פאביו קאפלו.
לקראת תחילת העונה, אלו חמשת השחקנים שצריכים לבלוט בליגה, להגיע לנבחרת, לככב בה ולהסתער על מונדיאל 2014 בברזיל בעוד כשלוש שנים.
אלכס אוקסלייד-צ'מברליין (ארסנל)
ב-1996 באה אל העולם הכבשה דולי, השיבוט הגנטי הראשון בעולם של יונק. גם למאמן ארסנל, ארסן ונגר, יש שכפול גנטי משלו - אלכס אוקסלייד-צ'מברליין. שחקן הכנף בן ה-17 הגיע השבוע לתותחנים מסאות'המפטון, בדיוק כמו תיאו וולקוט שהגיע ב-2006 מהקבוצה הדרומית.
אוקסלייד-צ'מברליין נולד בפורטסמות', אך גדל דווקא במחלקת הנוער של סאות'המפטון השכנה. אז בשביל מה ארסן ונגר צריך שני וולקוטים? לפי הפרשנים באנגליה, אוקסלייד-צ'מברליין אמור להיות טוב יותר מוולקוט בעתיד ולתקוע יתד ב-11 הפותחים של נבחרת אנגליה.
לאוקסלייד-צ'מברליין יש דווקא מודל לחיקוי אחר: "תמיד אהבתי את ג'אנפרנקו זולה כי הוא שחקן קטן כמוני. היתה לו שליטה טובה בכדור והוא הבקיע שערים מכל הסוגים".
קונור וויקהאם (סנדרלנד)
לא הרבה שחקנים זוכים לכינוי 'וויין רוני החדש', קונור וויקהאם הוא אחד מהם. החלוץ בן ה-18 כבש רק 15 שערים בקריירה הקצרה שלו, אך הספיק להותיר רושם על מאמני הנבחרות הצעירות ויש לו כבר שלוש הופעות בנבחרת אנגליה עד גיל 21.
וויקהאם עבר בקיץ מאיפסוויץ' לסנדרלנד ויקבל במה בליגה הבכירה. הוא הספיק להרשים במשחק האימון של החתולים השחורים נגד קילמרנוק, שם כבש את שערו הראשון ויחכה למשחק החוץ מול ליברפול במחזור הראשון כדי להטביע את חותמו באנפילד.
הקשר ג'ק קולבק, ששיחק עם וויקהאם באיפסוויץ' וכעת נמצא איתו בסנדרלנד, אמר: "הרכישה שלו זה מהלך גדול של המועדון כי מועדונים אחרים חפצו בשירותיו. הוא טוב במשחק הרגל וגם במשחק הראש".
ג'וש מקאִיקרן (צ'לסי)
הביקורת העיקרית נגד צ'לסי בתקופתו של רומן אברמוביץ' היא שהקבוצה מוציאה כסף רב על רכש ולא משקיעה בטיפוח הנוער. בעונה שעברה הקשר ג'וש מקאיקרן עלה מהאקדמיה של הכחולים וקיבל מספר הזדמנויות מקרלו אנצ'לוטי.
מעניין יהיה לראות אם המאמן החדש, אנדרה וילאש-בואש, ייתן קרדיט למקאיקרן בן ה-18 שהראה הרבה טכניקה ורשם ארבע הופעות בנבחרת אנגליה עד גיל 21. בחודש שעבר הקשר חתם לחמש שנים בסטמפורד ברידג', שם בונים עליו שיירש בבוא העת את שחקני הקישור המזדקנים.
מקאיקרן סיפר על גיבור הילדות שלו: "כשגדלתי תמיד הסתכלתי בהערצה על זינדין זידאן. אהבתי את כל מה שהוא עשה עם הכדור - הנגיעות שלו והשערים. הוא היה הקשר המושלם".
פיל ג'ונס (מנצ'סטר יונייטד)
כשאלכס פרגוסון מתביית על כישרון צעיר, הוא לא מוותר עליו, במיוחד כאשר ליברפול מביעה בו עניין. לקראת סוף העונה שעברה צצו שמועות כי המרסיסיידרס רוצים לרכוש את הבלם בן ה-19 של בלקבורן רוברס, פיל ג'ונס.
פרגוסון, שרק בעונה שעברה רכש בלם צעיר, כריס סמולינג מפולהאם, הוסיף גם את ג'ונס תמורת לא פחות מ-19 מיליון ליש"ט. סמולינד וג'ונס שיחקו בצוותא באליפות אירופה עד גיל 21 ומסומנים כיורשים של ריו פרדיננד וג'ון טרי.
"אני רק בן 19 ולא שיערתי שהמעבר הזה יקרה בשלב כל כך מוקדם בקריירה שלי. אני מרגיש כמו מישהו שרוכב על רכבת הרים. הייתי בהרכב של בלקבורן ואני רוצה להיות גם בהרכב של יונייטד, אבל אני מציאותי", סיפר ג'ונס לקראת תחילת העונה.
ויקטור מוזס (וויגאן אתלטיק)
בשנת 2001, כשוויקטור מוזס היה בן 11 והיגר מניגריה לאנגליה, הוא לא שיער כי כעבור עשור הוא ייחשב לאחד הכישרונות הצעירים והמבטיחים בממלכה. לפני מספר שנים הוא היה הכוכב של קריסטל פאלאס עד גיל 14 בה כבש 50 שערים.
מוזס קנה לעצמו שם בליגה השניה במדי הקבוצה הבוגרת של קריסטל פאלאס וב-2009 נקנה ב-2.5 מיליון ליש"ט על ידי וויגאן אתלטיק, סכום לא מבוטל עבור קבוצה בסדר הגדול של הלאטיקס.
בוויגאן מוזס לא סיפק קבלות עד כה, אבל אסור לשכוח שמדובר בבחור בן 20 שרשם הופעה בנבחרת אנגליה עד גיל 21 ועדיין יכול לשחק בנבחרת ניגריה הבוגרת. "הוא כישרון מיוחד. הוא התבגר ויכול למלא את החלל שהשאיר צ'ארלס אנזוגביה", משוכנע מאמנו, רוברטו מרטינס.