400 מיליון צופים ברחבי העולם לא טועים. הערב (שני) ב-22:00 ייצא לדרך בקאמפ נואו המשחק הראשון מבין שניים העונה בעימות הכי מעניין בכדורגל העולמי.

ברצלונה מצד אחד מול ריאל מדריד מן העבר השני. פפ גוארדיולה על ספסל המקומיים נגד ז'וזה מוריניו אצל האורחים. וכמובן הקרב המרתק מכולם - ליאו מסי או כריסטיאנו רונאלדו.

לא מעט אירועים ספורטיביים זכו לכינוי המחמיא 'קלאסיקו', אך רק מפגש אחד באמת עונה לכך, הקרב בין בירת קטאלוניה לבירת ספרד. ריבר - בוקה? פנרבחצ'ה - גלאטסראיי? אולימפיאקוס - פנאתינאיקוס? מכבי ת"א - הפועל ת"א? אי אפשר בכלל להשוות.

לקראת הקלאסיקו הכי מותח של השנים האחרונות, החלטנו להציג בפניכם את תעודות השליש של שתי הקבוצות עם כל הציונים המשוקללים. מה זה אומר? כל שחקן נבחן לפי יכולתו, תנאי המגרש, משחקי עבר, אופי ומספר פרמטרים נוספים.

רונאלדו מול אלבס. איזה ציון הם קיבלו? (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
רונאלדו מול אלבס. איזה ציון הם קיבלו? (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

ברצלונה: מי אהוב הקהל ולמי יורד ציון בשל פרובוקציות?
שוער - ויקטור ואלדס: עשה שיפור רציני בשלוש השנים האחרונות ולולא נולד בדור הכולל את איקר קסיאס ופפה ריינה, סביר להניח שהיה השוער המוביל של נבחרת ספרד. ואלדס נחשב לשוער המצליח ביותר בהיסטוריה של ברצלונה כשבמאזנו ארבע אליפויות, גביע ספרדי אחד ושתי אליפויות אירופה.

בפן האישי, זכה השוער הקטאלוני שלוש פעמים בפרס הסאמורה (השוער שספג הכי מעט בליגה הספרדית).  ציון משוקלל: 7.5 (לא מקבל בונוס).

ואלדס מתעמת עם מוריניו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ואלדס מתעמת עם מוריניו. הערב זה קורה שוב (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מגן ימני - דניאל אלבס: ללא כל ספק, המגן הטוב בליגה הספרדית. בדומה לצרה של ואלדס, היה נחשב גם למגן הימני הטוב בעולם, אך לרוע מזלו הוא מתמודד על התואר הנ"ל מול בן ארצו, מייקון, שגם מועדף על-פניו בנבחרת ברזיל. הגיע לבירת קטאלוניה בתחילת עונת השיא של המועדון (2008-2009) והפך לאחד השחקנים האהובים ביותר בקאמפ נואו בעזרת משחק הקרבה חסר פשרות, מהירות ובעיטה אדירה.

לאחרונה נקשר שמו עם מעבר אפשרי למנצ'סטר סיטי, אך קשה להאמין שמישהו בברצלונה יהיה מוכן לוותר עליו. ציון משוקלל: 8.5 (100,000 האוהדים התומכים בקאמפ נואו מעניקים לו חצי נקודת בונוס).

גראי אלבס (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
גראי אלבס (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

בלם וקפטן – קרלס פויול: הנשמה מאחורי הקבוצה והמנהיג הבלתי מעורער שלה. נמצא כבר מעבר לשיאו, אך מחפה על כך בהרבה ניסיון, חוכמת משחק ושיתוף פעולה מושלם עם ג'רארד פיקה. "אין לי את הטכניקה של רומאריו, הקצב של אוברמארס או החוזק של קלייברט, אבל אני עובד יותר קשה מכולם", אמר על עצמו פעם.

היה שותף ל-2:6 הגדול על ריאל ב-2008-2009 בברנבאו עם השער שקבע את המהפך.  ציון משוקלל: 8 (הסגידה לסמל שעל החזה מקנה לו חצי נקודת בונוס, במיוחד מול ריאל מדריד).

קרלס פויול (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
קרלס פויול. קפטן קטאלוני אמיתי (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בלם – ג'רארד פיקה: לדעת רבים מדובר בבלם הטוב בעולם כיום כשהוא בן 23 בסה"כ. גדל ב'משתלה' של ברצלונה, אך עבר למנצ'סטר יונייטד עוד בגיל נוער. משם הושאל לסראגוסה וחזר לבירת קטאלוניה כשהוא בוגר ומנוסה יותר. מצויד במשחק ראש משובח, חוכמת משחק וטכניקה יוצאת דופן עבור בלם.

שערו הראשון במדי בארסה הגיע, איך לא, ב-2:6 בקלאסיקו. בגילו הצעיר מחזיק כבר בשתי אליפויות, גביע ספרדי ואליפות אירופה. בתום העונה שעברה זכה בתואר 'פריצת העונה' של המגזין הספרדי 'דון בלון'. ציון משוקלל: 8.5 (לא זקוק לבונוס, סביר להניח שעם השנים הציון רק יעלה).

דני אלבס חוגג עם פיקה ופויול (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
דני אלבס חוגג עם פיקה ופויול (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מגן שמאלי – אריק אבידל: כבר בן 31 ונמצא אחרי פציעה קשה, אך עדיין נחשב לאחד מהמגנים השמאליים הטובים בעולם. לא שותף בכל המשחקים מתחילת העונה, אך מקבל את הקרדיט מגוארדיולה ברגעים המכריעים.

בניגוד לדני אלבס בצד השני של ההגנה, הצרפתי לא מרבה לכבוש ולזכותו רק שער אחד בכל הקריירה, במדי ליון. ציון משוקלל: 7 (יתקשה מול התקפת הסילונים של ריאל ומאבד חצי נקודה).

אריק אבידל (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אריק אבידל (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר אחורי – סרחיו בוסקטס: קטאלוני בכל רמ"ח איבריו והפועל השחור מאחורי סוללת הכוכבים של האלופה. עשה את הדרך מברצלונה אתלטיק לקבוצה הבוגרת ביחד עם מאמנו פפ גוארדיולה, שהעדיף אותו על-פני יאיא טורה וטען שהוא מזכיר לו את עצמו כשחקן.

סרג'י, כפי שהוא מכונה בקבוצה, לא עושה הנחות לאף אחד ואוהב לחפש את הפרובוקציות, שחורגות לפעמים מגבול הטעם הטוב. היכולת בברצלונה הביאה אותו בגיל 22 להרכב של נבחרת ספרד, עימה זכה במונדיאל. ציון משוקלל: 7 (החיבה ליצירת מהומות במגרש מורידה לו חצי נקודה).

מוטה תוקף את בוסקטס (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
מוטה תוקף את בוסקטס (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

קשר מרכזי – צ'אבי: מנוע הטורבו במרכז השדה ומי שמכתיב את קצב המשחק כראות עיניו. צפוי לזכות בתואר שחקן השנה בעולם אחרי שהוביל את ספרד לזכייה בגביע העולמי ונבחר לנבחרת הטורניר. מוליך את הליגה הספרדית בבישולים כבר שנתיים ברצף.

בעונת הדאבל (2008-2009) סידר לא פחות מ-20 שערים לחבריו בליגה, כאשר ארבעה בישולים הגיעו רק בניצחון 2:6 על ריאל. עם כל הכבוד לליאו מסי, מספר 6 שגדל והתחנך בברצלונה, נחשב לשחקן האהוב ביותר על האוהדים בקאמפ נואו. ציון משוקלל: 9 (גאונים לא זקוקים לבונוס).

צ´אבי מול קסיאס ופפה. מכתיב את קצב המשחק (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
צ´אבי מול קסיאס ופפה. מכתיב את קצב המשחק (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר התקפי – אנדרס אינייסטה: שותפו של צ'אבי במרכז המגרש. סגנון המשחק שלו זיכה אותו בכינוי 'המהנדס'. דון אנדרס החמיץ חלק גדול מהעונה שעברה לאחר ששיחק פצוע בגמר ליגת האלופות ב-2009, אבל חזר בזמן למונדיאל ואף כבש את שער הניצחון בגמר לזכות ספרד.

במחזור הפתיחה של העונה הנוכחית אינייסטה כבש את השער הראשון לזכות בארסה במשחק החוץ מול סנטאנדר וזכה לתשואות גם מאוהדי ראסינג, כמחווה על השער שהביא לספרד את הגביע העולמי. למרות שאיננו קטאלוני, הקשר בן ה-26 שגדל באלבאסטה נמנה על יקירי הקאמפ נואו. ציון משוקלל: 8.5 (מתעלה במאני טיים ומקבל על כך חצי נקודת בונוס).

צ´אבי ואינייסטה. במגמת ירידה? (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
צ´אבי ואינייסטה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

קיצוני - פדרו רודריגס: האס של פפ גוארדיולה בעונה שעברה. כבש בכל המסגרות האפשריות ואף הוריד את תיירי הנרי לספסל בזכות יכולת מצויינת. בנאום המפורסם שלאחר הזכייה במונדיאל, פפה ריינה אמר עליו: "כשהוא הולך לשירותים, הוא רץ. כשהוא הולך לישון, הוא רץ בתוך המיטה".

הגיע לבארסה בגיל 17 מטנריפה, אך לא שכח היכן גדל ולאחר הזכייה באליפות בעונה שעברה צעק על הבמה: "טנריפה לנצח". ציון משוקלל: 8 (לא פחות מסוכן מאף שחקן על המגרש – תוספת של חצי נקודה).

פדרו ומסי חוגגים על ריאל בעונה שעברה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
פדרו ומסי חוגגים על ריאל בעונה שעברה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קיצוני/חלוץ שני - ליאו מסי: לא אנושי, פנומן, סופרסטאר. מה אפשר לומר על הפרעוש שעדיין לא נאמר? כבש העונה כבר 23 שערים ב-18 משחקים בכל המסגרות ונמצא בכושר פנטסטי (מתי לא?). מספר 10 אוהב מאוד את משחקי הקלאסיקו וכבש בהם שבעה שערים ובין היתר הפך לכובש הצעיר ביותר בקרב בין שתי הענקיות.

זכה בכל תואר אפשרי עם בארסה ומחזיק במגוון נרחב של תארים אישיים, בין היתר שחקן השנה בעולם, באירופה, מלך השערים האירופי. מעבר ליוקרה הקבוצתית, ינסה מסי להוכיח בדו-קרב הפרטי שלו עם כריסטיאנו רונאלדו מי השחקן הטוב בעולם. ציון משוקלל: 9.5 (עם בונוס הוא יעבור את הציון המקסימלי).

מסי עם נעל הזהב (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
מסי עם נעל הזהב (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

חלוץ – דוד וייה: סקורר בחסד עליון, שעדיין לא בא לידי ביטוי בברצלונה. אמנם כבש כבר שמונה שערים העונה, אך נראה כי הוא זקוק לליטוש כדי להשתלב באופן מושלם למכונה של גוארדיולה. נקנה ב-40 מיליון יורו מוולנסיה בקיץ, מהלך שהראה לזלאטן איברהימוביץ' את הדרך החוצה.

'אל גואחה' (הילד) השתווה בחודש שעבר לראול בראש טבלת מבקיעי נבחרת ספרד עם 44 שערים, אך עשה זאת ב-70 משחקים לעומת 102 של החלוץ הוותיק. ציון משוקלל: 8 (עדיין לא וייה של ולנסיה, אך תמיד יהיה חלוץ ענק – אין בונוס).

דוד וייה עם ליאו מסי. עדיין לא וייה של ולנסיה (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
דוד וייה עם ליאו מסי. עדיין לא וייה של ולנסיה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

ריאל מדריד: מי לא פוגע מול בארסה וכמה קיבל רונאלדו?
שוער וקפטן – איקר קסיאס: הסלע של ריאל מדריד בחלק האחורי. שומר על יציבות כבר שנים, בעל אינסטינקטים אדירים ומשחק אחד על אחד מהטובים בעולם. עם עזיבתם של ראול וגוטי, הפך לקפטן הקבוע ולמנהיג של הבלאנקוס על המגרש.

זכה בכל תואר אפשרי, בין אם זה עם ריאל או עם נבחרת ספרד, גם שם הוא נושא את סרט הקפטן. אחרי שנים בהן חיפה על הגנה חלשה, נהנה העונה סאן איקר מחלק אחורי מצויין, שספג שישה שערים בסה"כ עד כה בליגה. ציון משוקלל: 8.5 (יציב, מנהיג ומאוהב בסמל שעל החולצה – זוכה לחצי נקודת בונוס).

איקר קסיאס ופויול חוגגים עם הגביע (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
איקר קסיאס ופויול חוגגים עם הגביע (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מגן ימני – סרחיו ראמוס: המגן המודרני. מהיר, טכני, מבשל וכובש אך גם יודע לעשות הגנה. לחובתו צריך לציין שהוא מאבד לא פעם את הראש ועולה לקבוצתו בכרטיסים צהובים שטותיים. נרכש כבר בגיל 19 מסביליה ב-27 מיליון יורו והפך לרכש הספרדי היחיד בכהונה הראשונה של פלורנטיני פרס.

למרות העובדה שאינו שחקן בית, ראמוס משמש כקפטן המשני לקסיאס ונחשב לבאנקר בהרכב של הבלאנקוס כבר שש עונות ברצף. ציון משוקלל: 8 (לא מצטיין במשחקים מול בארסה ומאבד חצי נקודה).

סרחיו ראמוס (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
סרחיו ראמוס. באנקר הרכב של ריאל, מתקשה מול ברצלונה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

בלם – פפה: כשנרכש ב-30 מיליון יורו מפורטו בתחילת 2007-2008 לא מעט גבות הורמו לנוכח המחיר ששולם על הבלם הדי אלמוני. אחרי קצת יותר משלוש עונות מתברר כי בריאל פגעו בול.

למרות היותו חם מזג וכתוצאה מכך גם אלים לפעמים במשחקו, הפורטוגלי הוא אחד מהבלמים הטובים בעולם וביחד עם ריקרדו קרבאליו, חברו לנבחרת, מרכיב מרכז הגנה קשוח מאוד בסנטיאגו ברנבאו. מוריניו יצטרך להזהיר אותו שלא להיגרר לפרובוקציות, שעלולות לעלות לריאל במשחק. ציון משוקלל: 8 (בלם מצויין, אך לא צפוי – אין לו בונוס).

פפה בטירוף. זה קורה לו די הרבה (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
פפה בטירוף. זה קורה לו די הרבה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

בלם – ריקרדו קרבאליו: לא סתם ז'וזה מוריניו לוקח אותו איתו כמעט לכל מקום. השניים הניפו יחד את גביע אירופה עם פורטו, זכו בשתי אליפויות עם צ'לסי וכעת משתפים פעולה בשלישית. הבלם בן ה-32 ייצב את ההגנה הרעועה שהיתה בברנבאו בשנים האחרונות בעזרת מהירות, משחק אלגנטי, שקט וחסר פשרות.

כבש כבר שני שערים ב-15 הופעות בריאל. לשם השוואה, בצ'לסי היו לו 11 כיבושים ב-210 משחקים. ציון משוקלל: 8 (עושה את ההבדל בחלק האחורי של ריאל ומקבל חצי נקודת בונוס).

קרבאליו חוגג עם רונאלדו. הביא לשינוי במרכז ההגנה של הבלאנקוס (רויט (צילום: מערכת ONE)
קרבאליו חוגג עם רונאלדו. הביא לשינוי במרכז ההגנה של הבלאנקוס (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מגן שמאלי – מרסלו: ההפתעה הנעימה של ריאל מדריד העונה. נראה כי ז'וזה מוריניו לקח את הברזילאי כפרויקט והפך אותו משחקן קו למגן. נמצא כבר חמש שנים אצל הבלאנקוס, אך רק העונה מתחיל לפרוץ קדימה.

מרסלו ניחן במהירות וטכניקה יוצאים מן הכלל והעונה גם למד לעשות הגנה. למרות המחמאות, לא בטוח שהיכולת ההגנתית, שעדיין לוקה בחסר, תספיק מול התותחים הכבדים של ברצלונה. ציון משוקלל: 6.5 (עדיין לא המגן השמאלי שבריאל היו רוצים לראות, יתקשה מאוד מול התקפת בארסה - מאבד חצי נקודה).

מרסלו. השתפר אצל מוריניו, אך עדיין לא המגן האולטימטיבי (GettyImage (צילום: מערכת ONE)
מרסלו. השתפר אצל מוריניו, אך עדיין לא המגן האולטימטיבי (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר אחורי - סמי חדירה: עדיין קשה להשוות, אך מאז ימי קלוד מאקללה, לא היה בריאל קשר אחורי שעשה כל-כך הרבה עבודה שחורה. 'נחטף' משטוטגרט אחרי מונדיאל יוצא מן הכלל בהרכב של נבחרת גרמניה ובינתיים מתברר כבינגו.

מתנשא לגובה של 189 סנטימטרים וביחד עם צ'אבי אלונסו מרכיב מרכז שדה איכותי, שיכול לתת פייט לזה של ברצלונה. ציון משוקלל: 7.5 (מישהו מאמין שהוא רק בן 23? מקבל חצי נקודת בונוס).

סמי חדירה מול רונאלדיניו. הפועל השחור של ריאל (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
סמי חדירה מול רונאלדיניו. הפועל השחור של ריאל (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר מרכזי – צ'אבי אלונסו: מסוג השחקנים שהתרומה שלהם לא באה לידי ביטוי בסטטיסטיקה. לא מרבה לכבוש או לבשל, אך ברגע שעזב את ליברפול אחרי חמש עונות היא התפרקה. החל את הקריירה בריאל סוסיאדד ויהיה הבאסקי היחיד על כר הדשא בקאמפ נואו.

כבר בעונתו הראשונה בקבוצתו נבחר לנבחרת העונה של ה'מארקה'. בגמר המונדיאל ספג בעיטת קראטה מנייג'ל דה יונג ושבר צלע, אך המשיך לשחק. ציון משוקלל: 8 (יציב ואלגנטי, אך יתקשה מול הקישור של גוארדיולה – אין לו בונוס).

אלונסו עם אוזיל. יחזיק לדלגליש אצבעות בליברפול (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
צ´אבי אלונסו עם מסוט אוזיל. התרומה שלו לא נמדדת בסטטיסטיקה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

קשר התקפי – מסוט אוזיל: גם אוזיל עצמו לא האמין לפני חצי שנה שהוא ימצא עצמו כל-כך מהר בריאל מדריד. עונה נפלאה בוורדר ברמן הקנתה לו מקום בהרכב של נבחרת גרמניה במונדיאל ולאחר שהצטיין גם שם, הדרך לצד הבכיר של מדריד היתה קצרה.

הגרמני ממוצא טורקי ניחן בטכניקה מדהימה ובראיית משחק ששמורה לגדולים ביותר. כבר בעונתו הראשונה במדי הבלאנקוס, זוכה אוזיל להרבה קרדיט ממוריניו ועד כה החזיר לו עם ארבעה שערים ושמונה בישולים ב-17 משחקים. ציון משוקלל: 8.5 (לא סתם קאקה בדרך החוצה מריאל – מקבל חצי נקודת בונוס).

ח´דירה ואוזיל. פותחים מושבה גרמנית במדריד (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אוזיל חוגג עם חדירה ומרסלו. תפס את המקום של קאקה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

קיצוני – אנחל די מריה: הצטיין בבנפיקה ואף ערך מספר הופעות במדי נבחרת ארגנטינה, אך מכאן ועד למעבר לריאל מדריד תמורת 36 מיליון יורו? כנראה שז'וזה מוריניו ידע בדיוק מה הוא עושה כשהחתים את 'הנודל' עוד לפני שבעצם חתם רשמית כמאמן ריאל.

הארגנטיני משלב במשחקו מהירות אדירה, מסירה טובה וחיבה גדולה לכדור (לפעמים גדולה מדי). בסקר שנערך לאחרונה בין אוהדי הבלאנקוס התברר שלדעתם די מריה הוא הרכש הכי טוב של הקיץ. ציון משוקלל: 8 (שוכח לפעמים שהוא חלק מקבוצה – אין לו בונוס).

אנחל די מריה. מפתיע בהשתלבות המהירה במועדון הכל-כך לחוץ (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אנחל די מריה. מפתיע בהשתלבות המהירה במועדון הכל-כך לחוץ (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

קיצוני/חלוץ שני – כריסטיאנו רונאלדו: מפחיד כמה שהוא טוב. CR7 נמצא בכושר הכי טוב בקריירה ומוביל את ריאל לפתיחת עונה חלומית עם לא פחות מ-14 שערי ליגה ב-12 מחזורים. הלוק המטופח, סגנון המשחק, חוסר הכבוד ליריבים, אך בעיקר החשש ממנו הקימו נגד כריסטיאנו כמויות שונאים אדירות.

נראה כי חובבי הכדורגל מתחלקים לשניים – אלה שאוהבים אותו ואלה ששונאים אותו, אך על דבר אחד יסכימו כולם, קשה שלא להעריך אותו. עם הזמן פיתח רונאלדו בעיטה אדירה, שהתווספה למהירות מסחררת וטכניקה עילאית, תכונות שהופכות אותו אולי לטוב בעולם. כרגע, מה שהוא הכי רוצה זה שער מול ברצלונה, קבוצה אותה עדיין לא הצליח להכניע. ציון משוקלל: 10 (במחשבה שניה, הוא הטוב בעולם. בונוס? אל תצחיקו את רונאלדו).

רונאלדו. גם אתה שמעת על האפליקציה?  (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
כריסטיאנו רונאלדו בפוזה מוכרת. יחגוג לראשונה בקריירה מול בארסה? (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

חלוץ – גונסאלו היגוואין: ברגל ימין, ברגל שמאל, עם הראש או בעצם לא משנה עם איזה חלק בגוף, רק תנו ל'פיפיטה' מצב והוא כבר ידאג לשים את הכדור ברשת. החלוץ הארגנטיני נולד כדי לכבוש ובעונה שעברה עשה זאת 27 פעמים רק במשחקי הליגה. שנתיים אחרי שנרכש בגיל 19 מריבר תמורת 13 מיליון יורו כבר הכתירו את היגוואין ככישלון - 11 שערים היו לו בשתי העונות הראשונות בברנבאו.

גונסאלו היגוואין חוגג. עד עתה, לא הופיע במאני טיים (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
גונסאלו היגוואין חוגג. עד עתה, לא הופיע במאני טיים (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מספר 20 בלבן לקח את עצמו בידיים ובשנתיים הבאות הרשית 53 שערים. מי ששילם את המחיר היה הרכש הנוצץ מליון, קרים בנזמה, שהובא כחלוץ פותח, אך מהר מאוד עשה היכרות עם הספסל. הטענה היחידה נגד היגוואין היא שאינו מופיע למעמדים הגדולים, לראייה ההחמצות מול ליון שמינית-גמר האלופות בעונה שעברה. ציון משוקלל: 8 (סקורר על, אך עדיין לא הוכיח שהוא בנוי למאני טיים – אין לו בונוס).

סיכום: האלופה מנצחת את סגניתה רק בפוטו-פיניש עם 89.5 נקודות לעומת 89. חצי נקודה בלבד מבדילה בין הקבוצה של גוארדיולה, שרוצה לשמור על ההגמוניה, לזו של מוריניו, שתנסה לנפץ אותה דווקא בקאמפ נואו. מה שבטוח, יהיה מעניין.