(Photo by Annelie Cracchiolo/DeFodi Images via Getty Images) (צילום: ספורט 5)
(Photo by Annelie Cracchiolo/DeFodi Images via Getty Images) | צילום: ספורט 5
ירמייף. גם וגם ( Annelie Cracchiolo/DeFodi Images via Getty Images (צילום: ספורט 5)
ירמייף. גם וגם ( Annelie Cracchiolo/DeFodi Images via Getty Images) | צילום: ספורט 5

בחלון ההעברות האחרון, באופן חריג, היה מועמד ששמו עלה כמי שעשוי להגיע לאלופה מכבי חיפה וגם לסגניתה הפועל באר שבע – אלכסנדר ירמייף. אמנם הליגה השבדית היא לא אחת החזקות באירופה, אבל החלוץ עושה בה כשלו. הוא הבקיע 21 שערים ב-22 משחקים עד כה העונה, יותר מכל אחד אחר, מה שמציב אותו כרגע במקום השלישי במירוץ לנעל הזהב (יש לציין כמובן שהליגה השבדית לקראת סיום, ולכן לשחקנים בה יש יתרון). האקן, קבוצתו, במקום השני בליגה ואחת מקבוצות ההתקפה הטובות ביותר בה. הוא מדויק, גבוה, מהיר, מעורב בבניית ההתקפות ומבקיע כמעט בכל משחק.

לרוב, כשאנחנו מדברים על חלוצים, אנחנו מדברים על כישרון ספציפי אחד. פיירו פיזי, דין דוד מהיר, ג'ורג'ה יובאנוביץ' מסוכן מול השער. ירמייף, תתפלאו, הוא גם וגם וגם. בגיל 28 הוא נראה כמו אחד החלוצים השלמים ביותר בשבדיה, אחרי תקופה לא זוהרת במאלמו. הוא מוערך ב-2 מיליון יורו לפי Transfermarkt, בעוד בן גילו פטריק טוואמסי, למשל, מוערך ב-800 אלף בלבד.

ירמייף הבקיע 3 שערים בנגיחה ו-16 שערים ברגלו הימנית, אך הוא מסוגל להבקיע גם עם הרגל החלשה. הוא רשם 19 שערים צפויים לפי InStat, מה שאומר שהוא מגיע למצב של שער כמעט פעם במשחק. נתון מדהים, שמעיד גם על שיפור מהנתונים האיכותיים בשנה שעברה (11 שערים, 14 שערים צפויים, 27%). חלוץ בסופו של דבר נמדד במספרים, והוא הוכיח שהוא סקורר.

התאכזב לא לקבל זימון לנבחרת (Nils Petter Nilsson/Getty Images) (צילום: ספורט 5)
התאכזב לא לקבל זימון לנבחרת (Nils Petter Nilsson/Getty Images) | צילום: ספורט 5

במקביל, הוא פעיל במיוחד בלחיצה על הכדור ובמתפרצות. בגובה 1.88 מ' ירמייף מחזיק ביתרון פיזי, ויחד עם המהירות החריגה לגובהו, מספיק מהיר בשביל לרוץ לשטחים פתוחים ופשוט "לטאטא" כל בלם שמגיע לכיוונו. 21 שעריו הובקעו בתוך הרחבה, בזכות היכולת שלו להתמקם בקלות. התנועה הזאת הופכת אותו לשחקן טוב גם במהלכים שמובילים לשער עצמו.

ירמייף לא פליימייקר גדול, ולא צריך להיות, אבל היכולת שלו לשחק גם בלי הכדור ולסייע בלחץ הזה משמעותית לקבוצה, בטח לקבוצה טובה מהאקן, בה יש לידו שחקנים שיכולים להבקיע. הוא בישל 3 שערים ויצר 9 מצבים גדולים העונה, יחד עם מסירת מפתח אחת בממוצע במשחק.

למרות העונה הנהדרת, הוא לא זומן לנבחרת שבדיה, שלא תשחק במונדיאל. ירמייף, באופן טבעי, התאכזב: "קיוויתי שאבחר. הרגשתי טוב כל העונה, אבל יש הרבה חלוצים טובים. הלך לי טוב מאוד בליגה, אבל המאמן בחר בכיוון אחר".

וכאן, בדיוק, נכנסת הליגה השבדית. הליגה השבדית במקום ה-23 בדירוג הליגות של אופ"א וחלשה בהרבה מליגות כמו הפולנית והצ'מפיונשיפ, מהן הגיעו החלוצים השבדים (בנוסף לאלכסנדר איסאק, כוכב הנבחרת שעבר הקיץ מריאל סוסיאדד לניוקאסל). ירמייף נראה כמו חלוץ שלם, מהיר, חכם ופיזי, אבל הוא עושה את זה מול הגנות בינוניות.

ירמייף שחקן טוב אבל התקשה להוכיח את עצמו בליגות טובות יותר, אך למרות זאת הימור מעניין לקבוצות ישראליות שהביאו שחקנים מהליגה הגרמנית השנייה (טוומאסי) או הליגה השבדית (אסטריט סלמאני). חלון ההעברות של ינואר מתקרב והוא צפוי להיות מטורף במיוחד, אז לכו תדעו. אולי הוא עוד ימצא את עצמו בישראל בנקודה כזאת או אחרת בקריירה.