sportFive733312 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
הפעמיים הקודמות הסתיימו עם תואר הצ'מפיונס (getty) (צילום: ספורט 5)
הפעמיים הקודמות הסתיימו עם תואר הצ'מפיונס (getty) | צילום: ספורט 5
רק פעמיים בעבר שיחקו שני הכדורגלנים היקרים בעולם באותה קבוצה. ב-2001 היה זה זינדין זידאן שהצטרף ללואיס פיגו בריאל מדריד, וב-2013 היה זה גארת' בייל שהחל לשתף פעולה בריאל עם כריסטיאנו רונאלדו.
בשני המקרים, שיתוף הפעולה הזה הסתיים עם זכייה של ריאל בליגת האלופות. בגמר של עונת 2001/02 ניצחו הבלאנקוס את באייר לברקוזן 1:2 בגלאזגו – עם שער ניצחון מדהים של "זיזו". 11 שנים לאחר מכן כבשו גם בייל וגם רונאלדו בגמר בליסבון, שבו ריאל ניצחה את אתלטיקו מדריד 1:4 וזכתה ב"לה דסימה".

והנה, בפעם השלישית בהיסטוריה ישחקו שני הכדורגלנים היקרים בעולם באותה קבוצה, אלא שהפעם לא תהיה זו ריאל מדריד, אלא פאריז סן ז'רמן, ששילמה 222 מיליון יורו עבור ניימאר ו-180 מיליון עבור קיליאן אמבפה.
נכון, רשמית אמבפה ישחק העונה בפ.ס.ז' רק על תקן של מושאל והמכירה הרשמית תתקיים רק בעוד שנה. אולם הסיבה היחידה לעיכוב הזה היא טכנית: כדי שלא להסתבך עם אופ"א בכל מה שקשור לפייר-פליי הפינאנסי.

אז האם ההיסטוריה תחזור על עצמה פעם נוספת, ושוב תצליח הקבוצה עם שני השחקנים היקרים בתבל לזכות בליגת האלופות? לשם כך נצטרך להמתין בסבלנות עד חודש מאי, כאשר משחק הגמר יתקיים בקייב.
בינתיים יצטרך אמבפה להשתלב בחוד ההתקפה הקטלני של סן ז'רמן, יחד עם ניימאר ואדינסון קבאני, ולא בטוח שזה יהיה כל כך פשוט כפי שזה נראה על הנייר.
צריך לומר, עד עתה ההשתלבות של ניימאר בקבוצתו החדשה היא חלקה. בניגוד לברצלונה, שם הוא ניגן כינור שני ללאו מסי וגם פעל בעיקר באגף השמאלי של המגרש, בפ.ס.ז' המצב שונה. ניימאר הוא המסי של סן ז'רמן. הוא משחק היכן שהוא מרגיש שהכי מתאים לו: גם משמאל, גם מימין, גם במרכז. לפעמים הוא מנהל את ההתקפות מעמדה מעט אחורית, לעיתים הוא חודר לרחבת היריב כדי לעשות דאבל פס מהיר או סתם כדי לבצע סלאלום מרהיב.

מבחינה זו, המצב מזכיר מאוד את מה שקורה לניימאר בנבחרת ברזיל, שגם בה הוא השחקן החופשי, זה שנע בין הקישור להתקפה, שאמור לספק את רגע הקסם וההשראה. עד עתה הכניסה של ניימאר למערך של סן ז'רמן לא פוגעת כלל במעמדו של קבאני, המוציא לפועל העיקרי של הקבוצה. ניימאר אומנם מעורב כמעט בכל השערים - אם בכיבושים, בישולים או ייצור המהלכים - אבל ה"מטאדור" מאורוגוואי כבש 5 מ-14 השערים של הקבוצה בליגה.

השאלה הגדולה היא איך תשפיע ההשתלבות של קיליאן אמבפה על משחק ההתקפה של הקבוצה. ראשית, אמבפה מעדיף את אגף שמאל, שהוא האגף המועדף על ניימאר. מה שאומר שהברזילאי ישחק עוד יותר באמצע, מאחורי החלוץ. אבל איך תשפיע הכניסה של אמבפה על קבאני, זה כבר סיפור אחר. ואין מי שלא זוכר את הבעיות שהיו לקבאני כאשר שיתף פעולה עם זלאטן איברהימוביץ'.
יש לו המון עבודה. אמרי (getty) (צילום: ספורט 5)
יש לו המון עבודה. אמרי (getty) | צילום: ספורט 5
אז נכון, הכריזמה והוותק של זלאטן הפכו אותו אז לשחקן המרכזי בקבוצה, מה שגרם לקבאני "לזוז הצידה". היו גם תקופות שקבאני שקל לעזוב את פ.ס.ז' בשל הנוכחות המאיימת של זלאטן. אחרי שאיברהימוביץ' עזב לפני שנה למנצ'סטר יונייטד המצב השתנה באופן דרמטי. קבאני, שהבקיע 16, 18 ו-19 שערים בשלוש העונות הראשונות שלו בקבוצה, כמעט והכפיל את מספר השערים שלו והבקיע אשתקד לא פחות מ-35.

עכשיו שוב נטל הכיבושים אמור להתחלק בעיקר בין שניים, קבאני בן ה-30 ואמבפה בן ה-18. מעבר להיבט המקצועי, יש כאן גם עניין של אגו. למרות הכישרון האדיר של קיליאן, הוא עדיין ילד. ולא בטוח שקבאני ממש אוהב את הרעיון שאור הזרקורים יופנה קודם כל לניימאר, אחר כך ל אמבפה ורק לאחר מכן אליו. קבאני מרגיש הכי טוב שהוא חלוץ מרכזי בודד. כשיש כוכב גדול לידו, משהו בו קצת כבה. כך היה עם זלאטן וכך גם בנבחרת אורוגוואי, שם הוא מנגן כינור שני ללואיס סוארס.

אונאי אמרי, המאמן הספרדי של סן ז'רמן, בוודאי שובר את הראש כבר לא מעט זמן לגבי הדרך בה יתמודד עם הבעיה. שהרי העברתו של אמבפה לסן ז'רמן הייתה בשבועיים האחרונים רק עניין של זמן. וזהו כרגע האתגר הגדול שלו: איך להפוך את חוליית ההתקפה הזו, שמבחינת פוטנציאל היא כנראה הטובה ביותר בעולם כיום, לכזו שתצליח גם לממש את ההבטחה. קל ופשוט זה לא יהיה. אבל התהליך יהיה מעניין ומרתק. ואולי בסיומו ממתין גם גביע כסוף עם אוזניים גדולות.