sportFive997373 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

בעוד השאיפה שלה היא להילחם בכל עונה על כל התארים, בורוסיה דורטמונד לא מוכנה לזנוח את פרויקט-הדגל שלה - פיתוח צעירים. בזמן ששאר ענקיות אירופה מכניסות את היד עמוק לכיס בכל חלון העברות כדי להנחית כוכבים כאלה ואחרים, במועדון הפאר מתגאים: "אנחנו לא קונים כוכבים, אלא מייצרים אותם".

הדיווח האחרון ברחבי היבשת, שלפיו ג'יידון סאנצ'ו בן ה-19 יהפוך בקיץ הקרוב ל"אקזיט" הבא של הצהובים-שחורים, הוביל את BBC לנסות להבין איך "המפעל" עובד, כיצד בורוסיה דורטמונד מצליחה לייצר כוכבים על בסיס קבוע. לטענת לארס ריקן, כוכב הקבוצה בעבר וראש מחלקת הנוער בהווה, אין "סוד" אחד בתהליך, אבל ישנה מדיניות די ברורה.

"הסיבה המרכזית לכך שיש אווירה מדהימה באצטדיון שלנו היא בזכות ההזדהות בין השחקנים לאוהדים. האוהדים שלנו מבינים כי עבור השחקנים האלה, זו מתנה לשחק באצטדיון הזה", פתח ריקן. "עוסמן דמבלה ופייר-אמריק אובמיאנג, למשל, לא היו כוכבים כשהגיעו לדורטמונד. אנחנו פיתחנו אותם לכאלה. זה דבר חשוב מאוד למועדון".

אז מה המתכון ליצירת כוכב על פי דורטמונד, אתם שואלים? פתחו את המחברת והכינו את העט - הנה זה בא. "יכולות טכניות הן מאוד חשובות, וגם זריזות ומהירות קבלת ההחלטות. השחקנים בקבוצה הראשונה שלנו כל-כך מהירים, זה לא ייאמן. לפני כמה חודשים, היה אצלנו שחקן ממדינה זרה בקבוצה מתחת עד גיל 17. הוא לא היה כל כך מהיר, אז החלטנו שלא להחתים אותו. לא ראינו בזה היגיון", סיפר האיש האחראי על הצעירים.

ריקן, שכבש את השער השלישי של דורטמונד בגמר ליגת האלופות ב-1997, הוסיף: "הדבר הנוסף, מעבר לפן המקצועי, הוא המנטליות של השחקנים. העומס שאנחנו שמים על השחקנים הוא מאוד גבוה. הנערים האלה צריכים להיות בוגרים, מרוכזים וממושמעים בגיל צעיר מאוד".

"המטרה שלנו היא לחנך שחקנים מדורטמונד והסביבה הקרובה, אבל אם נמצא שחקנים מחו"ל עם פוטנציאל, אז ניקח את הסיכון ונחתים אותם. אבל לא ניקח אותם מארצות הברית או מאנגליה או מספרד רק כדי להפוך את הקבוצות מתחת לגיל 17 או 19 לטובות יותר. אנחנו רוצים למצוא את החבר'ה המיוחדים", סיכם ריקן.