מי מהם מחוץ לרביעיה הפותחת? (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
מי מהם מחוץ לרביעיה הפותחת? (gettyimages) | צילום: ספורט 5

דירוג כוח. אתם מכירים את התרגולת. אנחנו לא מגישים דירוג כזה בכל שבוע. יש מקומות שעושים את זה. יש גם ליגות בהן זה לגמרי מוצדק – ליגות שמשוחקות כמה פעמים בשבוע, למשל, כמו ב-NBA. לעומת זאת, על פני עונת הכדורגל האירופאי אין צורך בדירוג שבועי, אבל כן יש מקום לייצר אחד כזה בכמה נקודות מפתח לאורך העונה. שניה לפני הגרלת שמינית גמר ליגת האלופות ושתי שניות אחרי שהסתיים שלב הבתים של הצ'מפיונס, זו נקודה כזו.

אז מה הדירוג הזה לא בא להגיד? הוא לא בא לנבא את זהות אלופת ליגת האלופות העונה. הוא לא בא לתת קרדיט על דברים שקרו "בשנה הקלנדרית". הוא כן בא לדרג את הקבוצות באירופה לפי שני מדדים – מה הן עשו עד כה העונה, ואיך הן נראות לאחרונה. זהו דירוג תקופתי, אז הפסד במחזור האחרון לא ממש ישפיע כאן. תקופה חלשה, לעומת זאת, כן משפיעה.

שבעה אנשי מערכת דירגו את ה-20 שלהם. הדירוג הכי גבוה והכי נמוך של כל קבוצה נמחק, ומ-5 הדירוגים האחרים נקבע הדירוג שלפניכם. קבוצות שקיבלו קולות אבל לא נכנסו הן זניט סנט פטרסבורג, סלטיק, אייאקס, שאלקה, ארסנל, לאציו, צסק"א מוסקבה, גלאטסראיי, טוטנהאם ואנז'י מחצ'אקלה – לפי הסדר בו נופו.

20. מארסיי (צרפת)
דירוג ממוצע: 20.5
מקום בליגה: 3
אחוזי הצלחה בליגה: 64.8%
מה עשתה באירופה: לא עברה את שלב הבתים בליגה האירופאית סיימה אחרי פנרבחצ'ה ומנשנגלדבאך.

19. נאפולי (איטליה)
דירוג ממוצע: 18.75
מקום בליגה: 5 (אחרי הורדת 2 הנקודות)
אחוזי הצלחה בליגה: 64.7% (לא כולל הורדת 2 הנקודות)
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום השני בבית 6 בליגה האירופית עם 9 נק', לפני איינדהובן ואחרי דנייפרופטרובסק.

18. בנפיקה ליסבון (פורטוגל)
דירוג ממוצע: 18
מקום בליגה: 1
אחוזי הצלחה בליגה: 88.9%
מה עשתה באירופה: סיימה שלישית בבית 7 בליגת האלופות עם 8 נק' אחרי ברצלונה וסלטיק.

17. באייר לברקוזן (גרמניה)
דירוג ממוצע: 17.5
מקום בליגה: 2
אחוזי הצלחה בליגה: 64.7%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום השני בבית 11 בליגה האירופאית עם 13 נקודות, כמו לראשונה מטאליסט חארקוב.

16. פורטו (פורטוגל)
דירוג ממוצע: 15
מקום בליגה: 2
אחוזי הצלחה בליגה: 87.8%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום השני בבית 1 בליגת האלופות עם 13 נקודות, 2 פחות מאשר למוליכה פ.ס.ז'.

15. ליון (צרפת)
דירוג ממוצע: 14.5
מקום בליגה: 2
אחוזי הצלחה בליגה: 64.8%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום הראשון בבית 9 בליגה האירופאית עם 16 נקודות וללא הפסד, לפני ספרטה פראג, אתלטיק בילבאו וקרית שמונה.

14. מילאן (איטליה)
דירוג ממוצע: 14.25
מקום בליגה: 7
אחוזי הצלחה בליגה: 52.9%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום השני בבית 3 בליגת האלופות עם 8 נקודות, 4 פחות מאשר הראשונה מלאגה ונקודה לפני זניט סנט פטרסבורג.

13. אינטר (איטליה)
דירוג ממוצע: 14.25
מקום בליגה: 2
אחוזי הצלחה בליגה: 66.7%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום השני בבית 8 בליגה האירופאית עם 11 נקודות, 3 פחות מאשר רובין קאזאן ו-8 לפני פרטיזן בלגרד ונפטצ'י באקו.

12. צ'לסי (אנגליה)
דירוג ממוצע: 14
מקום בליגה: 3
אחוזי הצלחה בליגה: 60.4%
מה עשתה באירופה: סיימה במקום השלישי בבית 5 בליגת האלופות עם 10 נקודות, כמו לסגנית הבית שחטאר דונייצק, והייתה לאלופת ליגת האלופות הראשונה שלא עוברת את שלב הבתים.

11. מלאגה (ספרד)
דירוג ממוצע: 13
מקום בליגה: 4
אחוזי הצלחה בליגה: 58.3%
מה עשתה באירופה: סיימה ראשונה בבית 3 בליגת האלופות עם 12 נקודות, 4 יותר מאשר הסגנית מילאן.

10. שחטאר דונייצק (אוקראינה)
דירוג ממוצע: 9.25
מקום בליגה: 1
אחוזי הצלחה בליגה: 94.4%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום השני בבית 5 בליגת האלופות עם 10 נקודות, כמו השלישית צ'לסי ו-2 נקודות פחות מהראשונה יובנטוס.
על ההגנה המזרח אירופאית וההתקפה הברזילאית שמעתם מספיק, אבל האמת היא שמתישהו בין אוקטובר לנובמבר הייתם יכולים למצוא לא מעט אנשים שיישבעו שזו הקבוצה בכושר הכי טוב באירופה. יובנטוס סחטה מולה תיקו ביתי, צ'לסי התבטלה מולה באוקראינה. בהמשך היא הבטיחה את העליה מחזור לסיום ויצאה לפגרת החורף עם 13 נקודות יתרון בליגה המקומית. כמה חבל שלא תחזור לליגה עד מרץ, מה שלבטח יפגע בה בשמינית גמר ליגת האלופות.

9. מנצ'סטר סיטי (אנגליה)
דירוג ממוצע: 9
מקום בליגה: 2
אחוזי הצלחה בליגה: 70.5%
מה עשתה באירופה: סיימה אחרונה בבית 4 (בית המוות) בליגת האלופות עם 3 נקודות בלבד וללא ניצחון, הקמפיין הגרוע של קבוצה אנגלית בתולדות הצ'מפיונס.
סיפור מקרה: הכשלון המהדהד באירופה פגע קשות בתדמיתה, וגם היכולת באנגליה יכולה להיות משכנעת יותר. גם ההפסד בדרבי הוריד אותה בדירוג. אבל עדיין, עם הסגל הזה, אלופת אנגליה הפסידה רק פעם אחת העונה בליגה האנגלית, וזה מבטיח לה מקום בטופ 10. הצלחה באירופה? כנראה כשרוברטו מנצ'יני יפנה את מקומו על הקווים באל-אתיחד.

8. אתלטיקו מדריד (ספרד)
דירוג ממוצע: 8.25
מקום בליגה: 2
אחוזי הצלחה בליגה: 77.0%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום השני בבית 2 בליגה האירופאית עם 12 נקודות, נקודה 1 פחות מהראשונה ויקטוריה פלזן המפתיעה, הרבה לפני אקדמיקה והפועל תל אביב.
אלופת הליגה האירופאית, פתיחת עונה חזקה בספרד, מאמן מעולה על הקווים. נראה שמשהו מתחבר שם. אוקיי, אלה היו 15 מלים על אתלטיקו בלי להזכיר את פלקאו. אז כדי לתקן: פלקאו, פלקאו, פלקאו. מספיק? רגע, עוד קצת: פלקאו, פלקאו. מכונת השערים הקולומביאנית נמצאת בכושר פסיכי לגמרי העונה, תג המחיר ממשיך להאמיר, וכמה שזה לא יהיה – זה כנראה יהיה מחיר מוצדק. סוחב את הלוזרים של מדריד לצמרת האירופאית. מתי כבר נראה את זה קורה בצ'מפיונס?

7. פאריס סן ז'רמן (צרפת)
דירוג ממוצע: 7.5
מקום בליגה: 1
אחוזי הצלחה בליגה: 64.8%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום הראשון בבית 1 בליגת האלופות עם 15 נקודות, 2 יותר מהסגנית פורטו והרבה לפני דינמו קייב ודינמו זאגרב.
חמישה שחקנים בסגל עלו יותר מ-20 מליון יורו, עוד 3 עלו 40 ומעלה. 25 שחקנים בסגל הצטרפו בשנתיים האחרונות. ואיכשהו, למרות כל הכסף וכל הלחץ וכל השחקנים החדשים – זה מתחבר. נקלעו בשבועות האחרונים לתקופה פחות טובה בליגה, אבל יצאו ממנה עם שלושה ניצחונות 0:4 ב-4 המשחקים האחרונים. שחקן אחד כבש 6 מהם. שבדי כזה.

6. בורוסיה דורטמונד (גרמניה)
דירוג ממוצע: 6.25
מקום בליגה: 3
אחוזי הצלחה בליגה: 58.8%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום הראשון מבית המוות באלופות (בית 4) עם 14 נקודות וללא הפסד.
התצוגות באירופה סחפו אחריהם מיליוני אוהדי כדורגל נייטרליים, אבל היכולת הלא יציבה בליגה היא שהוציאה כנראה את החבורה הצעירה, המוכשרת והמלהיבה של יורגן קלופ מהטופ 5. כשהיא משחקת במלוא הפוטנציאל שלה לא מעט מאותם מליוני אוהדים גם ידרגו אותה שניה ביבשת.

5. מנצ'סטר יונייטד (אנגליה)
דירוג ממוצע: 4.5
מקום בליגה: 1
אחוזי הצלחה בליגה: 82.3%
מה עשתה באירופה: הבטיחה את המקום הראשון בבית 8 באלופות שני מחזורים לסיום.
יונייטד היא יונייטד היא יונייטד. מה שלא קורה, היא משיגה את המטרות שלה. נכון, חסר ברק במשחק שלה. נכון, אין אף אוהד נייטרלי כמעט שרוצה בהצלחתה. נכון, הסגל לא נוצץ כמו של אריות אחרות מהיבשת. אבל אם תבררו אצל המאמנים של הקבוצות שעלו לשמינית גמר ליגת האלופות מי הקבוצה האחרונה שהם ירצו לקבל, כנראה שהשדים יתפסו את אחד משני המקומות הראשונים. הרבה יגידו שהכוח שלה, השיוט בצ'מפיונס, הניצחון בדרבי והמאמן שלה מצדיקים גם את המקום הרביעי ברשימה הזו. בטח נוכח היכולת לאחרונה של זו שכרגע נמצאת שם.

4. ריאל מדריד (ספרד)
דירוג ממוצע: 4
מקום בליגה: 3
אחוזי הצלחה בליגה: 68.7%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום השני בבית המוות (בית 4) בליגת האלופות עם 11 נקודות והפסד בודד.
פתחה את העונה חלש בליגה, רחוקה שנות אור ממוליכת הליגה, המצב החברתי רעוע, יחסי המאמן עם הנשיא והאוהדים (וגם חלק מהשחקנים) יכול להיות טוב יותר. זו לא העונה שלה. אפילו סלטה ויגו ניצחה אותה, גם אם זה היה בבלאידוס (איזה זכרונות מעלה השם הזה). ולמרות הכל, זו ריאל מדריד, עם המאמן והסגל וכריסטיאנו רונאלדו, אלופת ספרד שיכולה לנצח כל יריבה באירופה. כן, גם את ההיא. קרובה יותר בתוצאות הדירוג שלנו למקום החמישי מאשר לשלישי.

נכון לעכשיו, מי יכול עליו? (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
נכון לעכשיו, מי יכול עליו? (gettyimages) | צילום: ספורט 5

3. יובנטוס (איטליה)
דירוג ממוצע: 3.5
מקום בליגה: 1
אחוזי הצלחה בליגה: 80.3%
מה עשתה באירופה: סיימה ראשונה בבית 5 בליגת האלופות עם 12 נקודות, 2 יותר מאשר שחטאר וצ'לסי.
בית 4, עם ריאל (4 בדירוג שלנו), דורטמונד (6) וסיטי (9), היה בית המוות הרשמי. אבל הבית של יובה (3), שחטאר (10) וצ'לסי (12) בהחלט נותן פייט לתואר הבית הכי איכותי השנה בצ'מפיונס. ויובה סיימה בו ראשונה, ללא הפסד. עד לא מזמן החזיקה ברצף פסיכי של 49 משחקים ללא הפסד, מוליכה באיטליה בבטחה. הרבה זמן, שחקנים וכסף עברו בטורינו מאז הקאלצ'יופולי, ועכשיו זה סופי וחתום: יובה היא שוב חברה של כבוד בחבורה מצומצמת של הקבוצות הטובות ביותר בעולם. ועם איצטדיון ביתי השייך לה (היחידה באיטליה), גם העתיד הפיננסי נמצא בידיים שלה. תציצו בטופ 10 כאן ותראו – זה ממש לא עניין של מה בכך.

2. באיירן מינכן (גרמניה)
דירוג ממוצע: 2.5
מקום בליגה: 1
אחוזי הצלחה בליגה: 82.3%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום הראשון בבית 6 עם 13 נקודות, כמו לסגניתה ולנסיה.
ההפסד לבאטה בוריסוב הוא זכרון רחוק, גם התבוסה בגמר הגביע לדורטמונד אשתקד, שאפשר היה לחשוב שסימלה חילופי משמרות. ממש לא. באיירן מוליכה את הבונדסליגה בפער של 9 נקודות, סיימה ראשונה גם בבית שלה באלופות, והיכולת שלה ראויה לקבוצה שעשתה שני גמרי אלופות ב-3 העונות האחרונות.

1. ברצלונה (ספרד)
דירוג ממוצע: 1
מקום בליגה: 1
אחוזי הצלחה בליגה: 95.8%
מה עשתה באירופה: עלתה מהמקום הראשון בבית 7 באלופות עם נקודות והפסד אחד, לסלטיק, שסיימה שניה לה במרחק 3 נקודות.
לא ההתבגרות של כמה שחקני מפתח, לא פציעות בהגנה, לא תחושת שובע, לא חילופי מאמנים. שום דבר לא פוגע בקבוצה הזו, שפתחה את העונה בצורה שוברת שיאים. כן, גם ליונל מסי שובר שיאים, אבל היכולת הפסיכית שלו הולכת יד ביד עם הפורמה הקרובה לשלמות של הקבוצה שסביבו. חבל רק שהחדשות הטובות האלה, לצד הארכות החוזים של מסי, צ'אבי וקרלס פויול, והבשורות המשמחות על אריק אבידל, זזו הצידה נוכח הדיווחים על מצבו של המאמן טיטו וילאנובה. רק בריאות.