בקהאם, רונאלדיניו, קאן ודרוגבה. כבר היו בסרט הזה (GETTYIMAGES) (צילום: ספורט 5)
בקהאם, רונאלדיניו, קאן ודרוגבה. כבר היו בסרט הזה (GETTYIMAGES) | צילום: ספורט 5

מוות. אף אחד לא רוצה לשמוע את המילה הזאת. יש רק יוצא אחד מהכלל הזה. בכל פעם שהחבר'ה בשווייץ, עם העניבות והמבטא הלא מובן, מתחילים לערבל כדורי קינדר, מוות זה הדבר היחיד שעומד לך על השפתיים. כולם רוצים לדעת דבר אחד: מי תיפול לבית המוות, אילו משחקים מעוררי תיאבון נזכה לראות? לא תמיד אותו בית מוות מגיע, לפעמים יש הרבה יותר מדי חיים. אבל ההגרלה האירה לנו פנים השנה, וסגרה את ריאל מדריד, מנצ'סטר סיטי, בורוסיה דורטמונד ואייאקס בחדר אחד צפוף שרק שתיים תצאנה ממנו בחיים. לרגל המאורע, ובציון שנת ה-20 לליגת האלופות במתכונתו הנוכחית, דירגנו את חמשת בתי המוות הטובים אי פעם.

מקום 5: בית 1, עונת 2009/10
קבוצות
: 1. בורדו, 2. באיירן מינכן, 3. יובנטוס, 4. מכבי חיפה
לא יכולנו בלי פינה ישראלית, אבל אם מתעלמים לרגע מהבושות שהירוקים עשו והעובדה שלא היוו ולו חצי פקטור בבית, נזכרים מה באמת היה לנו פה. באיירן מינכן התחילה באיצטדיון רמת גן את התהליך שגרם לה לחזור להיות אחת הקבוצות הטובות בעולם, בורדו הרסה את ההגמוניה של ליון בצרפת והציגה כדורגל גדול תחת הדרכתו של לורן בלאן, ויובנטוס התחילה להתאושש מהקלצ'יופולי והמשיכה להציג הגנה חזקה כמו שהתרגלנו ממנה.

כל זה הוליד מאבקים קשוחים שקצת נעלמו מהעין של האוהד הישראלי בגלל שהוא התרכז במכבי חיפה. מדובר בבית בו כל שער עלה לך בבריאות וכדי להשיג ניצחון היית צריך לירוק דם. הבית הזה לא ייזכר לדורי דורות, אבל הוא בהחלט סיפק את כל מה שאפשר לבקש משלב בתים: מלחמה.

מקום 4: בית 7, עונת 2002/03
קבוצות:
1. מילאן, 2. דפורטיבו לה קורוניה, 3. לאנס, 4. באיירן מינכן
הבתים הבאים אולי היו טובים יותר, אבל לא היה בית משוגע כמו הבית הזה. כאילו בכל מחזור מישהו לקח פתקים עם שמות הקבוצות, הכניס לכובע, ניער ושלף את תוצאות המשחקים. שום דבר לא היה צפוי, כל משחק סיפק כדורגל גדול ובסך הכל נכבשו 43 שערים, ממוצע של 3.6 למשחק. מספיק לציין שבאיירן, שבסיום אותה עונה חגגה אליפות רביעית מתוך 5 האחרונות בגרמניה, לא ניצחה אף משחק, כדי להסביר איזה טירוף התרחש שם.

כמתבקש, השיגעון הגיע גם למחזור האחרון. לאנס הגיעה למשחק אצל באיירן כאשר ניצחון שלה, והפסד של דפור בחוץ אצל מילאן, יסדר לה היסטוריה פרטית וכרטיס לסיבוב הבתים השני (ז"ל). הצרפתים הצליחו רק לחזור 3 פעמים מפיגור, כולל שער בדקה ה-90, בעוד שבמקביל הספרדים נקמו ברוסונרי על הרביעייה מהסיבוב הראשון וביצעו קאמבק ל-1:2. ענק.

רונאלדיניו וקרבאליו. הגדולות שוב יחייכו? (GETTYIMAGES) (צילום: ספורט 5)
רונאלדיניו וקרבאליו. הגדולות שוב יחייכו? (GETTYIMAGES) | צילום: ספורט 5

מקום 3: בית 1, עונת 2006/07
קבוצות:
1. צ'לסי, 2. ברצלונה, 3. ורדר ברמן, 4. לבסקי סופיה
אחד הבתים הצמודים והדרמטיים אי פעם. האנגלים והספרדים תיכננו להמשיך ביריבות הענקית שהחלה להירקם ביניהם באותם שנים בשקט ובשלווה, אבל ברמן הפתיעה אותם והפכה את הקרב הזה למשולש. הכדורגל ההתקפי הנהדר של תומאס שאף הגיע לשיאו דווקא מול אלופת אירופה המכהנת, בארסה, והבלוז של ז'וזה מוריניו.

ולמרות שברמן השיגה 10 נקודות שברוב המוחלט של הבתים היה מספיק לה כדי להעפיל, שתי הגדולות צחקו אחרונות. זה קרה רק אחרי מחזור סיום מרתק, בו ברמן הגיעה לקאמפ נואו כשניצחון מעלה אותה ורק שער חופשי אמנותי של רונאלדיניו סידר לבארסה את הניצחון והכרטיס לשמינית הגמר.

רונאלדו. בדרך לקלאסיקה מודרנית? (GETTYIMAGES) (צילום: ספורט 5)
רונאלדו. בדרך לקלאסיקה מודרנית? (GETTYIMAGES) | צילום: ספורט 5

מקום 2: בית 4, עונת 2012/13
קבוצות:
ריאל מדריד, מנצ'סטר סיטי, אייאקס, בורוסיה דורטמונד
כן, אנחנו יודעים מה אתם חושבים. על הנייר זה נראה כמו בית מוות ענק, אבל איך אפשר להכניס אותו לרשימה אם עדיין לא שוחק בו משחק אחד לרפואה? אז התשובה שלנו היא שאפשר, ועוד איך אפשר. אלופת ספרד? יש. אלופת אנגליה? יש. אלופת גרמניה? יש. אלופת הולנד? יש. זאת ליגת האלופות האמיתית.

מה שלא יהיה, המשחקים פה לא יאכזבו והקרב על המקומות בשמינית הגמר יהיו מותחים. כל ניחוש לגבי זהות העולות יהיה בדיוק כזה: ניחוש. 14 גביעי אירופה חולקו בין 4 הקבוצות הללו, כאשר זאת שלא תרמה למאמץ המשותף (סיטי) נראית כמועמדת הגיונית לעשות זאת בשנים הקרובות. בכל פינה מסתתר כאן כוכב על שיכול לספק תצגוה בלתי נשכחת, כל מאץ'-אפ מגלם את האפשרות לקלאסיקה מודרנית. כל מה שנותר לקבוצות זה לעשות את העבודה על המגרש. אתם עדיין שואלים מה הבית הזה עושה פה?

מקום 1: בית 4, עונת 1998/99
קבוצות
: 1. באיירן מינכן, 2. מנצ'סטר יונייטד, 3. ברצלונה, 4. ברונדבי
הדבר הראשון שעולה לראש כאשר חושבים על בית מוות, הוא הבית הזה. היו הרבה בתים נוספים שכללו יותר ממועדון פאר אחד, היו הרבה בתים נוספים שהפגישו סגלים עמוסי כוכבים, אבל מעולם לא היה בית אחר שמעצם קיומו הבטיח שמועמדת לזכייה בגביע תודח כבר בשלב הבתים. שלושה מהמועדונים הגדולים בעולם בקרב של שישה משחקים על 2 מקומות, זה מזכיר יותר תכנית ריאליטי. רק ברונדבי המסכנה עלתה בגורל והגיעה כדי לצפות מהצד בקרבות הענקיים.

זה לא רק שהקבוצות היו בעלות שם גדול. המשחקים ביניהן היו פשוט תאווה לעיניים וריתקו מיליונים. שני המשחקים בין יוניייטד לבארסה הסתיימו ב-3:3 קצביים והפכפכים. גם המשחקים בין השדים האדומים לבווארים הסתיימו ללא הכרעה, באצטדיון האולימפי זה היה 2:2 ובאולד טראפורד 1:1. לשם הגיוון, יונייטד קרעה את האורחים הדנים לגזרים עם שישייה וחמישייה, אך הם מצידם הדהימו את באיירן עם 1:2 במחזור הפתיחה. במילים אחרות, כלום לא היה חסר בבית הזה. אה, הזכרנו שמהבית הזה יצאו שתי הפיינליסטיות באחד הגמרים הגדולים בהיסטוריה? כל מילה מיותרת.