טרי מציל מהקו. נמשיך לראות מקרים כאלה? (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
טרי מציל מהקו. נמשיך לראות מקרים כאלה? (gettyimages) | צילום: ספורט 5
למרות שספ בלאטר נכנע ללחץ הרב להשתמש בטכנולוגיית קו השער ופיפ"א הודיעה כי מערכות "עין הנץ" ו"גולרף" ייכנסו לשימוש במספר מפעלים, נראה שלא כולם מקבלים את כניסת הקדמה לכדורגל. אופ"א פירסמה הודעה לפיה הטכנולוגייה לא תיכנס לשימוש בליגת האלופות ובליגה האירופית בשנה הבאה.

ההתאחדות האירופית העדיפה להמשיך עם 5 שופטים על המגרש ולהפוך את מערך השיפוט הזה לקבוע, לאחר שהוא היה תחת מבחן בשנתיים האחרונות. זאת, על אף העובדה שמועצת המנהלים הבינלאומית של פיפ"א (IFAB) אישרה את השימוש בטכנולוגיית קו השער, ולמרות העובדה שליגות כמו הבונדסליגה כבר אימצו את הטכנולוגיה.

"באופן עקרוני, עוזרי השופטים הנוספים מעניקים שני זוגות עיניים נוספות לצפות במשחק כדי להבטיח שחוקי המשחק נאכפים", נכתב בהצהרה, "הם מודיעים לשופט על מקרים מכל סוג שבמקרה אחר היו עשויים להיעלם מעיניו, במיוחד באיזורים מרכזיים כמו הרחבה וסביבתו. השופט יישאר כיחיד שמוסמך לנהל את המשחק ויהיה היחיד שיוכל לקבל החלטות".

דו"ח של אופ"א לאחר היורו מצא כי הייתה עלייה במספר השריקות המדויקות לנבדל לעומת טורנירים קודמים. את העלייה מייחסים בהתאחדות האירופית לכך ששופטי הרחבה משחררים את הקוונים להתרכז בקו ההגנה כאשר הם דואגים לפקח על עבירות ברחבה.