sportFive817327 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
עונת השיא בקריירה. אליסון (getty) (צילום: ספורט 5)
עונת השיא בקריירה. אליסון (getty) | צילום: ספורט 5

לא צריך להיות מומחה בכדורגל כדי להגיע למסקנה ששוער טוב עושה את ההבדל בין עונה טובה לבין זכייה בתואר. עוד מגיל ילדות, רוב אלה שעושים את הצעדים הראשונים שלהם בענף מעדיפים את חיי הזוהר של שחקני ההתקפה, ובוודאי לא את חייו הקשים של האיש שעומד מבין הקורות, אולם אצל אליסון, שוערה של רומא, זה עבר בגנים. רגע לפני המפגש מול ליברפול, וכשברקע ההתעניינות בו מצד ענקיות היבשת, היכרות עם סיפורו המרתק של השוער הראשון של נבחרת ברזיל.

אליסון נולד למשפחה שחיה ונושמת כדורגל. סבא רבא שלו שיחק כשוער בנובו המבורגו, קבוצה חובבנית מדרום ברזיל, ואימו הייתה שוערת בענף אחר: כדוריד. אחיו של אליסון, "מוריאל", שמבוגר ממנו ב-6 שנים, התחיל את הקריירה המקצוענית שלו לפני וסומן כשוער בעל פוטנציאל גבוה ממנו.

בגיל 20 אחיו אף זומן לנבחרת ברזיל הצעירה ושיחק איתה בקופה אמריקה ואליפות העולם עד גיל 20. שמות כמו דויד לואיז, מרסלו, וויליאן, פאטו, ג'ו, רנאטו אוגוסטו ולואיס אדריאנו היו איתו בנבחרת, אך המשפחה הייתה ידועה בעיקר בזכות "מוריאל".

לצד הפריחה של האח הגדול ורחוק מאור הזרקורים, אליסון האנונימי שימש כשוער השלישי באותה אינטרנאסיונל, שנחשבת לאחת מהקבוצות הבכירות בברזיל. במועדון בו צמח אחד, קלאודיו טאפרל, לא סימנו את אליסון כמי שנועד לגדולות, שכן הוא לא היה גבוה וחזק, אלא צנום וכזה שסבל מבעיות פיזיות שהטילו בספק את קריירת הבוגרים שלו.

"ההתפתחות שלו הייתה מאוד איטית. הוא היה רך וחלש בהשוואה לא רק לשוערים, אלא גם ביחס לשחקנים אחרים", מספר דניאל פבאן, שהיה אחד ממאמני השוערים של הקבוצה ופגש אותו בגיל 14, "יום אחד ההורים שלו הגיעו לאקדמיה ושאלו מדוע הוא לא משחק, הם חשבו שאולי אליסון צריך להפסיק לשחק ושעדיף שיתרכז בלימודים".

העונה הראשונה בה הוא משמש כשוער ראשון ברומא (getty) (צילום: ספורט 5)
העונה הראשונה בה הוא משמש כשוער ראשון ברומא (getty) | צילום: ספורט 5

מגיל 15 אליסון החל לעבוד ולהתפתח גופנית ועד שעלה לבוגרים היה אחד מהשוערים הבולטים ולא רק באינטרנאסיונל. הוא זכה לקבל זימון לנבחרת ברזיל עד גיל 17, שם שיתף פעולה לראשונה עם ניימאר, קוטיניו וקאסמירו. כשאליסון עלה לבוגרים, המאמן הראשון אותו הוא פגש היה דונגה, אקס נבחרת ברזיל. עם זאת, בשנתיים האלה הגיעו למועדון הגיעו מספר מאמנים שהעדיפו את אחיו, שהיה מנוסה ממנו. מעתה ואילך, לא רק שהוא היה צריך להתמודד עם הצל של אחיו, גם דידה הצטרף אחרי קדנציה ארוכה באירופה לתחרות על האפודה.
 
לפני 3.5 שנים התרחש הרגע הדרמטי בקריירה של אליסון: מוריאל נפצע ונאלץ להיעדר לתקופה ממושכת, כשדידה קיבל את המושכות בשער. לאחר מספר משחקים, אקס מילאן הורחק ווהאופציה שנותרה הייתה לעלות את אליסון.

ב-11 משחקים ששיחק עד סיום העונה, שוער רומא בהווה הצליח לשמור על רשת נקייה רק פעם אחת בלבד, אלא שאז הגיעה 2015 שהייתה השנה המשמעותית בקריירה של אליסון, בה הוא לראשונה שימש כשוער ראשון של הקבוצה שהגיעה עד חצי גמר גביע הליברטדורס בזכות יכולת שיא שלו. במקביל, בליגה הקבוצה סיימה עם ההגנה הרביעית בטיבה, במה שסידר לו זימון בכורה לסלסאו.

הביקורות בתקשורת ומהאוהדים לא איחרו לבוא, כשעיקר הטענות היו שאליסון זומן אך ורק בגלל ההיכרות המוקדמת שלו עם המאמן הלאומי, דונגה. היכולת הטובה עשתה את שלה, כשברקע פורסמו דיווחים על כך שהוא עתיד לעזוב לאיטליה.

"יש לי הצעה מיובנטוס וקיימת הצעה מרומא, לא עניתי בחיוב או שלילה לאף אחת מהן", אליסון התייחס אז לשמועות. ההצעה הכספית של הגברת הזקנה הייתה טובה יותר במעט עבור אינטרנאסיונל, אך אליסון בחר ברומא ששילמה עליו סכום שהיום נראה מצחיק, 7.5 מיליון יורו. "זה מועדון שמאוד מכבד שחקנים ברזילאים", הוא הסביר את הבחירה, "אני מקווה למלא את החלק שלי בעסקה".

העונה הראשונה ברומא, כמו השנים הראשונות בברזיל, לא הייתה פשוטה. אליסון שימש כשוער שני לשצ'סני, שוער שהספיק לצור ניסיון אירופי ולכן הועדף על פניו. "אנחנו מסתדרים היטב", החמיא לו השוער הפולני בתחילת הדרך, "אני רואה את אליסון באימונים והוא טוב ממה שציפיתי. אין לי ספק שמצפה לו עתיד ורוד".

למרות שבעיקר חימם את הספסל אשתקד, אליסון המשיך לקבל אמון בנבחרת ברזיל ובייחוד ממאמן השוערים, קלאודיו טאפרל. "אנחנו עוקבים אחרי האימונים של אליסון ויש לנו את החיזוק של טאפרל שמאמין בו", מאמן הסלסאו, טיטה, הסביר את הבחירה בשוער הג'יאלורוסי. האמון השתלם לשני הצדדים: 15 משחקים היו לאליסון תחת טיטה, ובהם השוער של רומא ספג 3 שערים בלבד בנבחרת, כששניים מהם נבעו מפנדל ועוד סיפגה שנבעה משער עצמי של מרקיניוס.

בינתיים, יכולת השיא של אליסון העונה ברומא גרמה להתעניינות מצד ענקיות היבשת, וברומא מבינים שהם עשויים להרוויח סכום משמעותי ממכירה עתידית שלו. "אליסון שווה 50 מיליון יורו? הוא שווה יותר מזה", הסביר מאמן השוערים לשעבר של רומא, רוברטו נגריסולו, "הוא תופעה, מסי של השוערים. יש לו את אותה מנטליות של מסי והוא יכול לסמן עידן חדש בין הקורות".

אליסון שמר על רשת נקייה העונה 17 פעמים בכל המסגרות במדי רומא, אבל אם יש משחק שהוא יזכור אותו זה המשחק הראשון העונה בליגת האלופות בשלב הבתים כשרומא אירחה את אתלטיקו מדריד. הקולצ'ונרוס בעטו 9 פעמים למסגרת השער של אליסון, אך הוא לא נכנע אפילו פעם אחת. "לקבוצות גדולות יש שוערים טובים, הלילה הוא הציל אותנו ואני מקווה שזה ימשיך כך", החמיא לו מאמן רומא, אוזביו די פרנצ'סקו, אחרי אותה הופעה בלתי נשכחת.

למרות שאליסון קיבל את ההזדמנות רק העונה להיות שוער ברומא, ספק אם הוא ימשיך בה גם בעונה הבאה. דיווחים באירופה מספרים שהוא עשוי להפוך למטרה של מספר קבוצות ברחבי אירופה בקיץ הקרוב כשהשמות של ליברפול, פ.ס.ז' וריאל מדריד הוזכרו לאחרונה. "כאשר השם שלך מוזכר עם מועדונים אחרים זה סימן שהעבודה שלך טובה". הסביר השוער. גם המנהל הספורטיבי של המועדון, מונצ'י, הגיב לפרסומים: "האם אליסון יישאר כאן 5 שנים? לא בטוח. האם הוא ישאר בעונה הבאה? אני מקווה שכן".

הערב, עדיין ברומא, הברזילאי יפגוש את ליברפול בחצי גמר האלופות. כשעיני ענקיות היבשת נשואות אליו, השוער שצמח מלמטה, ינסה לעשות עוד צעד בדרך אל פסגת היבשת.