sportFive859511 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
עם כל הכבוד לשלב המוקדמות, הערב (חמישי) מתחיל הדבר האמיתי. ליגת האלופות תצא לדרך רק בעוד כשלושה שבועות, אבל ב-19:00 במונאקו נגלה איזו דרך יצטרכו לעבור הקבוצות הגדולות בשלב הבתים בדרך לשלב הנוקאאוט. אופ"א גם תחשוף במהלך הערב את נבחרי העונה שלה, מהשחקן המצטיין ועד לנבחר בכל אחת מהעמדות.

שחקן העונה
לוקה מודריץ' (ריאל מדריד)

ב-2017/18, הקשר המחונן של ריאל מדריד זכה בסופרקופה הספרדי, הסופרקאפ האירופי, אליפות העולם לקבוצות וכמובן ליגת האלופות, לפני שהוביל את קרואטיה עד לגמר המונדיאל עם טורניר מופלא שגם זיכה אותו בתואר המצטיין. מודריץ' הוא ממש לא שחקן של מספרים, בוודאי לא בהשוואה ליריביו על התואר, אבל היה חתום על הנוקאאוט של ריאל על ליברפול במרכז השדה בגמר האלופות ולאורך כל שלוש הזכיות הרצופות היה מהשחקנים המרכזיים בשורות הבלאנקוס.

כריסטיאנו רונאלדו (ריאל מדריד, עבר ליובנטוס)
עם 15 שערים ב-13 הופעות, הפורטוגלי שוב הוכיח שליגת האלופות היא חצר המשחקים הפרטית שלו. רונאלדו הפך לראשון בהיסטוריה שזוכה חמש פעמים בגביע עם האוזניים הגדולות, הימם את העולם כולו עם אותה מספרת בלתי נשכחת נגד יובנטוס ובאופ"א גם הזכירו את השלושער האדיר שלו נגד ספרד בשלב הבתים של המונדיאל. לא בכדי המעבר שלו ליובנטוס הפך אותה לאחת הפייבוריטיות המובהקות ללכת עד הסוף.

מוחמד סלאח (ליברפול)
מי דמיין לפני שנה שהרכש החדש של ליברפול מרומא יספק כזו עונת בכורה. היא אמנם לא הסתיימה עם תארים, אבל על כך האוהדים באנפילד יענו עם עוד טענה כנגד סרחיו ראמוס על אותה פציעה בגמר. 10 שערים בליגת האלופות ו-44 בכל המסגרות, רק שלושה פחות משיאו האגדי של איאן ראש, מציגים חלק מהסיפור, כי השנה המדהימה של ליברפול שכמעט והסתיימה עם גביע אירופה שישי עמדה בסימן רגעי הקסם של מספר 11 באדום. השער הראשון ב-2:5 על רומא והשוויון המבריק בגומלין נגד מנצ'סטר סיטי היו רק שניים מאותם פרצי גאונות שיישארו בזיכרון הקולקטיבי של מרסיסייד עוד הרבה, הרבה זמן.
שוער השנה
אליסון בקר (רומא, עבר לליברפול)
אחת הסיבות העיקריות לעונה הפנטסטית של הג'אלורוסי, שנעצרו רק בחצי הגמר מול ליברפול, הייתה היכולת השקטה והנהדרת של השוער הברזילאי, ששמר על רשת נקייה חמש פעמים ב-12 ההופעות בצ'מפיונס.

ג'אנלואיג'י בופון (יובנטוס, עבר לפ.ס.ז')
הגביע הנכסף שוב חמק מבין אצבעותיו של האיטלקי הוותיק, אבל גם בעונה שהסתיימה עם הדחה ברבע הגמר הוא נתן את הטון עם הופעות מצוינות. אולי דווקא בפריז הוא יצליח להוסיף את התואר היחיד שעדיין חסר לו ברזומה העשיר.

קיילור נבאס (ריאל מדריד)
אחד השוערים הכי אנדרייטד השלים זכייה שלישית ברציפות בצ'מפיונס עם הבלאנקוס, שבקיץ הביאו לו על הראש את טיבו קורטואה. זה לא אמור להטיל דופי בעוד עונה פנטסטית שלו, בה הקפיד לספק 2-3 הצלות גדולות בכל משחק נוקאאוט כדי לשמור את ריאל בעניינים עד לגמר.
מגן השנה
מרסלו (ריאל מדריד)

הברזילאי מוביל קטגוריה על טהרת ריאל וכבש את כל שלושת שעריו במפעל בשלבי הנוקאאוט - השלישי נגד פ.ס.ז', השלישי נגד יובה והשוויון נגד באיירן מינכן. לכך הוא הוסיף גם בישול אחד בגומלין מול הבווארים ושניים בגמר נגד ליברפול. מרסלו הוכיח את עצמו כאחד מהווינרים הגדולים של ריאל מדריד, כזה שאפשר לסמוך עליו ברגעי ההכרעה.

סרחיו ראמוס (ריאל מדריד)
בכל אחת משלוש הזכיות הרצופות של הבלאנקוס, הבלם הספרדי כבש שער אחד. בעונה שעברה זה הגיע כבר במחזור הפתיחה של שלב הבתים מול אפואל ניקוסיה, אבל לראמוס גם היו כמה משחקים גדולים בצד ההגנתי. כמובן שהמלעיזים יזכרו לו קודם כל את סלאח.

רפאל וראן (ריאל מדריד)
מקבל פחות תשומת לב ממרסלו ומראמוס, מטבע האופי השקט יותר שלו, אבל זו בדיוק מילת המפתח שהופכת אותו לעוגן ההגנתי של אלופת אירופה - השקט. זה היה ניכר גם במונדיאל, בו צרפת הסתמכה על ההגנה המשובחת שלו ושל סמואל אומטיטי והייתה בלתי ניתנת לפיצוח ברוב שלבי הטורניר. וראן כיום מוכר כבר בלם הכי טוב בעולם.
קשר השנה
קווין דה בריינה (מנצ'סטר סיטי)
לאורך העונה כולה סיטי הייתה בין 5 הקבוצות הטובות באירופה, אבל באותם חודשים אחרונים של 2017, בהם הבטיחה מעשית את הזכייה בפרמייר ליג ודרסה את הבית שלה באלופות, העילוי הבלגי היה בלתי ניתן לעצירה. עם שער מול שחטאר ושלושה בישולים נהדרים נגד פיינורד ונאפולי, דה בריינה הביא את המסירה הקטלנית שלו מהליגה גם לבמה האירופית, אך לא הצליח לספק את הסחורה ברבע הגמר מול ליברפול, הכתם הגדול על עונה כמעט מושלמת של הסיטיזנס.

טוני קרוס (ריאל מדריד)
השותף הנצחי, כך נדמה, של מודריץ' בקישור של ריאל, שהפך לחוליה הכי חזקה באירופה. הגרמני היה יציב, אבל צריך לומר שאם המונדיאל של קרואטיה עומד לזכותו של מודריץ', הטורניר המזוויע של גרמניה צריך להיות בעוכריו של קרוס בהקשר של הפרס. ובכל מקרה, גם בריאל בלבד הוא היה בדרך כלל שני למודריץ'.

לוקה מודריץ' (ריאל מדריד)
הכל כבר נאמר. אלוף אירופה, סגן אלוף עולם, מנהיג, מוסר בחסד, מנהל משחק קרוב למושלם. גם זכייה שלו בכדור הזהב בסוף השנה לא תפתיע.
חלוץ השנה
ליאו מסי (ברצלונה)
עוד עונה אדירה של הפרעוש הסתיימה עם 45 שערים ב-54 משחקים, זכייה בפיצ'יצ'י החמישי שלו עם 34 שערי ליגה, וזכייה חמישית בנעל הזהב האירופית. אה, וגם דאבל דומיננטי מאוד של ברצלונה, שכמעט והשלימה עונה שלמה ללא הפסד.

כריסטיאנו רונאלדו (ריאל מדריד, עבר ליובנטוס)
44 שערים ב-44 משחקים, זכייה חמישית בצ'מפיונס, 10 משחקים רצופים עם שער ומעלה במפעל האהוב עליו. האם גם את איטליה הוא יכבוש?

מוחמד סלאח (ליברפול)
10 שערים ו-5 בישולים בליגת האלופות, 32 שערי ליגה, כנראה הבאנקר של כל אחד בפנטזי לעונה הקרובה. מבחינה אישית נטו, קשה לחשוב על עונה טובה יותר מזו של הכוכב המטאורי של ליברפול.