כמה באמת עלה התואר? (GETTY) (צילום: ספורט 5)
כמה באמת עלה התואר? (GETTY) | צילום: ספורט 5
כמה זה עלה? (GETTY) (צילום: ספורט 5)
כמה זה עלה? (GETTY) | צילום: ספורט 5

הרבה דברים קרו בקיץ 2008. אולימפיאדת בייג'ינג יצאה לדרך בסין, רוסיה זכתה באירוויזיון שהתקיים בסרביה, יורו 2008 התרחש באוסטריה ושוויץ ובו זכתה ספרד והכלכלה העולמית קרסה אחרי נפילת הבורסה ושוק הנדל"ן של ארה"ב. עם זאת, דבר נוסף התרחש, אי שם באנגליה. מנצ'סטר סיטי עברה לבעלותה של קבוצת משקיעים מאיחוד האמירויות שרכשה אותה.

בעוד המהלך הזה הביא איתו הרבה מאוד הצלחה בזירה המקומית, באירופה, מה שבאמת היה חשוב לקבוצת הרכישה החדשה, הסיפור היה שונה. הקבוצה העפילה לראשונה לליגת האלופות בעונת 2011/12 ומאז לא הגיעה למעמד הגמר 9 שנים רצופות. אותו הגמר הסתיים בהפסד די מפתיע לצ'לסי, אך שנתיים לאחר מכן, ממש לפני יומיים, סיטי עשתה את העבודה וזכתה בגביע אלופות ראשון.

15 שנים חיכתה קבוצת ההשקעה לראות עונה של קבוצתם מסתיימת באליפות אירופית ובמהלך הדרך הם בזבזו לא מעט כסף. אבל כמה כסף בעצם בזבזה סיטי העונה, כדי לזכות בתואר הנכסף? כמה כסף שולם כדי שבסיום עונת 2022/23, אילקאי גונדואן יכול היה להניף את הגביע עם האוזניים הגדולות? זה בדיוק מה שבדקנו והתוצאה כאן לפניכם.

תחילה נסביר את אופן החישוב. לקחנו את שכר השחקנים הכולל של סיטי העונה, אליו הוספנו את סכום ההעברות ששילמו העונה בקיץ וגם בינואר. אל כל אלה הוספנו את המחיר ששולם על שחקני הסגל השונים בעת קנייתם וכך הגענו לסכום הכולל ששילמה סיטי העונה כדי להגיע למצב של זכייה בליגת האלופות.

שיאן השכר. דה בריינה (GETTY) (צילום: ספורט 5)
שיאן השכר. דה בריינה (GETTY) | צילום: ספורט 5

סיטי בזבזה העונה לא פחות מ-216,782,853 יורו על שכר השחקנים שלה העונה. מדובר בשכר הגבוה ביותר באנגליה, כשבגזרה האירופית סיטי יושבת בין הגדולות, אך משלמת פחות מקבוצות כמו ריאל מדריד, פריז סן ז'רמן ובאיירן מינכן. בנוסף לכך, סיטי שילמה 150.5 מיליון יורו על העברות שחקנים, בין היתר על ארלינג הולאנד, קאלווין פיליפס ומנואל אקנג'י. מדובר בסכום של 367,282,853 יורו שבזבזה סיטי העונה על סגל השחקנים שלה.

אך כאמור, ישנם שחקנים נוספים בסגל, שהגיעו לקבוצה לפני כן וגם עליהם שולם לא מעט כסף. קווין דה בריינה למשל הגיע לסיטיזנס תמורת 76 מיליון יורו בסך הכל, כשעל ג'ק גריליש למשל, שילמה סיטי 117.5 מיליון יורו. אגב, יחד עם הולאנד, מדובר בשלישייה שמרוויחה הכי הרבה כסף בסיטי, כשלשלושתם יחד צריכים לשלם התכולים למעלה מ-65 מיליון יורו, למעלה מ-30% מכלל שכר השחקנים של הקבוצה.

גם רודרי עלה לא מעט במחיר של 70 מיליון, רובן דיאס עלה 71.6, קייל ווקר עלה 52.7 ושחקנים נוספים כמו ניית'ן אקה, אדרסון, ברנרדו סילבה וכו' עזרו גם הם לנפח את הוצאות הקבוצה. בסך הכל, כלל שחקני הסגל שעלו לסיטי כסף (ולא הגיעו בחינם/גדלו במועדון) עלו לה כ-738.5 מיליון יורו, כמעט 3/4 מיליארד דולר.

לא האחרון (GETTY) (צילום: ספורט 5)
לא האחרון (GETTY) | צילום: ספורט 5

כשמוסיפים את הסכום הנ"ל ל-367,282,853 יורו שבזבזה סיטי בשכר שחקנים והעברות של העונה, אנחנו מקבלים סכום אסטרונומי - 1,105,782,853. או במילים אחרות, סיטי שילמה 1.1 מיליארד יורו על הסגל שלה כדי להניף סוף כל סוף את התואר לו חיכתה מאז אותו קיץ גורלי ב-2008.

חשוב לציין, הסכום המדובר נסמך על נתונים מהאתרים "קאפולוג'י" ו-"טרנספרמרקט" והם נשענים על הכסף המדווח ששולם. בנוסף, חישוב הוצאות שכר של שחקנים מעונות קודמות לא נכללו בסכומים המחושבים משום שנחשבו כעלות שקועה שכבר שולמה. בנוסף, עוד דבר שחשוב לציין הוא... סיטי הרוויחה לא פחות מ-348 מיליון יורו על הטרבל שהשיגה, רק מכספי הזכייה שלה מתחרויות, כך שאין ספק שמדובר בעונה רווחית ביותר.

לצד הסיוג הנ"ל, עדיין מדובר בסכום עצום, שרוב הקבוצות בעולם לא מסוגלות לשלם וסכום שבמשך שנים לא מעטות לא הספיק גם לסיטי עצמה כדי לזכות בתואר. כעת, אף אחד כבר לא יוכל לקחת ממנה את הגביע, הראשון שלה בהיסטוריה ואם ניתן להמר, ככל הנראה גם לא האחרון.