sportFive1010356 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
כמו חתונה ללא אורחים (GETTY) (צילום: ספורט 5)
כמו חתונה ללא אורחים (GETTY) | צילום: ספורט 5

חובה לסיים את עונת 2019/20 בכל מצב - טוען חלק נכבד מכל מי שחשוב לו הספורט הקבוצתי. בשל מגפת הקורונה כמובן שישנה בעיה לחדש אותה ללא השלכות ולכן הפתרון ההגיוני ביותר הוא לערוך את המשחקים שנותרו ללא קהל, אבל איך זה ייראה ויישמע ואיך בכלל יגרמו לכך שהצופה הממוצע יקבל את חוויית הצפייה האולטימטיבית? בספרד ניסו להסביר.

העבודה מול אופ"א
התנאי החשוב ביותר על מנת שהעסק ייצא לפועל הוא כמובן האישור של הארגון האירופי הבכיר להשיב את השחקנים לאימונים מלאים ורגילים. לאחר שזה יקרה, תחל העבודה מול רשתות השידור על מנת שייערכו בהתאם לשידור המשחקים.

"יש לנו קבוצה מיוחדת בארגון שעובדת עם רשתות השידור מוביסטאר ומדיהפרו", סיפר המנהל האודיו-ויזואלי של לה ליגה מלכיור סולר. "אנחנו עובדים על השלבים המוקדמים של חזרה לשגרה משום שבאופן טבעי סדר העדיפויות שלנו השתנה, אבל בו בזמן מנסים לטפל בעניינים הקשורים להפקה, פרסום ומציאת ספונסרים שייקחו חלק בשידורים החדשים".

התחלת הפרויקט
מדיהפרו נחשבת לאחת מחברות השידורים הגדולות בספרד ועובדת עם 15 מפעלים שונים ששייכים לפיפ"א ואופ"א מלבד לה ליגה. "יש לנו למעלה מחודש על מנת לקבל החלטות ולמצוא פתרון לכל הבעיות", סיפר ראש מערך ההפקה של החברה אוסקר לאגו. "זאת סיטואציה חדשה לכל חברות השידור והפתרון שלה יהיה לא רק למשחק או שניים אלא יחול לתקופה ארוכה בהרבה".

"אנחנו נגיע לסיכום עם לה ליגה ואופ"א בנוגע לצורה בה נוכל לשפר את חוויית הצפיה לצופים בבית", הבטיח לאגו בנוסף. "מה שהאוהדים אוהבים, בסופו של יום, זה כדורגל וזה יישאר כך. במצב הכלוא הזה, הם הולכים ליהנות מצפיית בכדורגל אפילו יותר מהרגיל".

חגיגות בלי קהל. יש לזה את היתרונות שלו (GETTY) (צילום: ספורט 5)
חגיגות בלי קהל. יש לזה את היתרונות שלו (GETTY) | צילום: ספורט 5

היתרונות בשידור ללא קהל
כמה כיף לפתוח את הטלוויזיה על משחק גדול בליגת האלופות או בכל ליגה אחרת, לשמוע את האוהדים מריעים לקבוצות והטירוף והדחיפה שהם מביאים מהיציעים. בשידור, כמובן, הקהל הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הצפיה וכעת הרשתות ייאלצו להסתדר עם חסרון הקול מהיציע.

"אחד הדברים העיקריים שנעשה הוא לצמצם את המראות של היציעים הריקים", הסביר לאגו. "בצילומים רבים זה יהיה בלתי נמנע, אבל בחלקם נוכל לעשות זאת ע"י שינוי הזוויות. יש לנו יתרון קטן במצב הזה: במשחק רגיל ישנם איזורים לא נגישים לצוות הצילום בהם יושבים אוהדים, אבל כעת נוכל להציב מצלמות במקומות הפנויים".

זה יישמע וייראה אחרת
הבוז הצורם שמגיע מהיציעים יושתק, קול אוהד לא יישמע במגרש ולכן שידור משחק ללא קהל יאפשר לצופים לשמוע את הרחשים על כר הדשא כמו שלא שמעו מעולם. "הרעש של השחקנים שחוגגים גול יהיה עם נוכחות רבה בהרבה", טען לאגו.

עם זאת, יש לציין שהצופים לא ישמעו כל אינטראקציה על כר הדשא בין השחקנים לשופט או אפילו מה שנאמר לצוות ה-VAR. "השופטים יודעים בדיוק מה לעשות במצב כזה. הם ידברו לתוך המיקרופון שלהם כך שקולם יישמע בקושי", הודיע לאגו.

מה עם השדר והפרשן?
באצטדיון נטול רעש, צוות השידור יצטרך לשים לב כיצד להתאים את הקול שלו למתרחש. "הקהל מביא איתו המון אמוציות שלא יהיו קיימות במצב הזה, מה שיקשה מאוד על שדר להיקשר רגשית למה שקורה במשחק בלעדיו. חייבים לזכור שהמגרש הוא עוד שחקן בסיפור", מסביר שדר מוביסטאר מיגל אנחל רומן.

כמובן ששודרו בעבר משחקים באצטדיונים ריקים (אפילו שניים כאלה בשמינית גמר ליגת האלופות לפני חודש וחצי) ונראה שאין יותר מדי חדשות טובות בנושא הזה. "המציאות היא כזו וזהו, זה יהיה כמו חתונה ללא אורחים. נצטרך להבין מה עושים במצב הזה, אבל בינתיים פשוט ניאלץ לצעוק בדממה".