sportFive348805 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
הסערה הגדולה סביב בית"ר מגיעה מירושלים ועד צ'צ'ניה. מאז הידיעות אתמול על צירופם הצפוי של שני שחקניה המוסלמים של טרק גרוזני, ג'בראיל קאדייב וזאור סדאייב, מתפתח כדור שלג. זה התחיל בפורומים של האוהדים, המשיך ביציעי טדי כולל שלטים ושירים גזעניים וכעת, הדיווחים על האירועים הגיעו עד לשחקנים עצמם, כשאחד מהם, סדאייב, כבר ציין כי לא ירצה לשחק במועדון כזה.

למרות כל האירועים, ארקדי גאידמק ממשיך לדבוק במטרתו. "אני חושב שזה מאוד חשוב לחברה הישראלית", אמר גאידמק בשיחה לאתר ערוץ הספורט, "ביחס שלה למוסלמים. זה ברור שזו היתה קבוצה קטנה של אוהדים, שהביעו את הדעה האנטי-מוסלמית שלהם. זה לא הרוב של אוהדי בית"ר ולא דעת הרוב בישראל. היסטורית, מוסלמים ויהודים חיו ביחד לאורך השנים, בחברות ובהבנה".

"אני יודע שזו קבוצה קטנה של כאלה שנקראת כביכול אוהדים עם דעה רדיקלית, עם דעה לא מקובלת שנמשכת שנים ושלא מחזיקים בדעה הרווחת של האוהדים", המשיך איש העסקים, "זה לא משקף את אוהדי בית"ר. לרוע מזלי, לא חשבתי שזו התגובה, זה לא קשור לכדורגל ולשחקנים, זו בעיה שקשורה לחברה הישראלית ולא לבית"ר, זה יחס של החברה לאיסלאם ולא של בית"ר ספציפית".

"זו בעיה שלא נפתרה. יש בין כמה מנהיגים איסלמים קיצוניים לא אחראים במדינות ערב וזו תוצאה של עימות בין מדינת ישראל למדינות ערב מסביב. זו לא בעיה בין מוסלמים ליהודים. אנחנו צריכים להתחיל לפתור את הבעיה ולהבין שיהודים ומוסלמים צריכים לחיות בשלום. הבעיה הפוליטית היא בין מדינת ישראל למדינות ערב, זן לא בעיה אידואולוגית. מדינה מודרנית צריכה להילחם נגד גזענות. אני לא שיניתי את דעתי ולא אוותר, אני אמשיך, בית"ר תמשיך וכל הכדורגל הישראלי צריך לתמוך בנו ולהילחם בגזענות ולא לתת למיעוט לנצח".

כשנשאל לגבי החשש מהאוהדים, ענה: "זה הזמן לשאול את השאלה האם מוסלמים יכולים לשחק בישראל?! מה אנשים יחשבו על ישראל?! זרים לא יכולים לשחק פה?! באיזה מקום אנחנו חיים?! אני משאיר את הבית שלי במדינה תחת הרשות של מדינת ישראל כשאני יודע שהמדינה תגן עלי. אם אני אוותר, זה אומר שאני התייאשתי מהחברה הישראלית".

ארקדי והאוהדים. איך זה יסתיים? (צילום: ספורט 5)
ארקדי והאוהדים. איך זה יסתיים? | צילום: ספורט 5

"ירושלים היא הבירה והיא סמל לחברות בין הדתות. באצטדיון, האנשים האלה לא במציאות. מחוץ לאצטדיון, האנשים האלה שקיללו עובדים ביחד עם מוסלמים ואוכלים ביחד. יש כמה אנשים שלא יודעים מה הם עושים".

"זה לא נורמלי בימים כאלה שדת של שחקן שונה גורמת לכך שהוא לא יכול לשחק", הצהיר גאידמק, "דיברתי עם המנהל של טרק, הסברתי לו, ואמרתי לו שאסור להרים ידיים".

ומה לגבי המשחק נגד א.א. פאחם בגביע? "אני לא מפחד, אני מקווה שיהיה בסדר. אם ישירו שירים? הרשויות צריכות לטפל בזה. זה יגרום לקבוצה בעיות. בגלל כל הכסף שהפסדנו בגלל ההתבטאויות האלה היינו יכולים להביא את השחקנים הכי טובים".

כשנשאל האם הסיבה לכך היא פוליטית? ענה גאידמק: "אנשים תמיד אומרים דברים. כל חיי, מאז שאני דמות ציבורית תמיד שמרתי על הקו הזה וההבנה שלי. תמיד פעלתי ככה זה לא משהו חדש".

סדאייב. הבטחה גדולה (צילום: ספורט 5)
סדאייב. הבטחה גדולה | צילום: ספורט 5

המנהל המקצועי של טרק גורז'ני, אלכסנדר פדוסייב, התבטא גם כן בנושא. "מהבוקר אני בשיחות עם ראשי בית"ר והחלטנו להמשיך את התהליך. רצינו לדעת עד כמה גדול הבלאגן סביב העניין והאם יש חשש לשחקנים, וקיבלנו תשובה שבית"ר הולכת עד הסוף ולא תוותר לגזענים".

"טרק קבוצה סובלנית, שלא פוחדת מקומץ או אולטראס", הצהיר פדוסייב, "יש לנו עדיין זמן לחשוב אם להעביר אותם לישראל, אבל התהליך בעיצומו. אנחנו צריכים לשקול האם יש לחזק את בית"ר ולהחליש את עצמנו".

"הוא אישיות חזקה", הפתיע בנוגע לסדאיב, "אם הוא יגיע לישראל, הוא יהיה החלוץ הטוב בארץ ולנו חשוב שישחק. בגלל גזענות, בית"ר עלולה לא לקבל אותו. בכל מקרה, אני יודע שהוא רוצה לשחק דקות משמעותיות".

הערב ב-19:00 הדירקטוריון של בית"ר יתכנס ואמור לדון בנושא הרגיש. על פי המסתמן, החברים בדירקטוריון יאשרו את צירוף שני השחקנים המוסלמים.