גבי קצרה. חוסך הרבה מאוד כסף למוני הראל (צילום: מערכת ONE)
גבי קצרה. חוסך הרבה מאוד כסף למוני הראל | צילום: מערכת ONE

הפועל תל אביב מודל 2009/10, לא דומה לשום דבר שראינו בעבר במתחם חודורוב. המועדון האדום עבר בשנה האחרונה שינויים מבניים וניהוליים, שהחלו בלכתו של המנכ"ל אריה הרשקוביץ' לאחר 20 שנה במועדון בתחילת העונה שעברה ונמשכו בעזיבתו של עו"ד שחר בן עמי, שהיה היועץ המשפטי של המועדון.

למהפך הניהולי התווספה כניסתו של נציג הבעלים גבי קצרה, וכניסתו העתידית, בתום תקופת צינון, של איש העסקים אלי טביב. עדיין לא ברור האם טביב ייכנס כבעלים יחיד, או כשותפו של הבעלים הנוכחי, מוני הראל. 

אז איך מנוהלת היום הפועל ת"א? איך מסתדר קצרה עם היו"ר אמיר לובין שהגיע לפני 3 שנים להפועל והובא למערכת ע"י חיים רמון? בתקופה האחרונה בדקנו את הנושא, ולהלן הממצאים.

בתחילה היה חשש גדול בקרב אנשי המערכת עם הגעתו של גבי קצרה למתחם חודורוב. רבים מהאנשים חששו ממחנאות, כשמצד אחד נראה את מחנה מוני הראל ואמיר לובין, ומהצד השני את מחנה גבי קצרה, שבעתיד יצטרף אליו הבעלים המיועד אלי טביב.

החשש הזה גבר כשבתחילת דרכו הביא עימו קצרה את אחד מהאנשים שעבדו עימו בהפועל כפ"ס, אבל מהר מאוד הוא ירד מהעניין. בסופו של דבר, למרות התחזיות הקודרות, הדברים בשטח הפוכים לגמרי.  

"קצרה טוב להפועל ת"א ורע לכל השאר"
אז מה עושה קצרה בהפועל, ומה עושה לובין? על פי מה שהשניים אומרים, אין הגדרות תפקיד. "כל אחד נכנס איפה שהוא יכול לעזור למערכת", הם אומרים. בפועל, קצרה אחראי על כל מה שקורה מבחינת כספים וחוזים במועדון, מול ספקים, מול שחקנים ולמעשה הכל.

גבי קצרה (מימין). חסך למועדון האדום לא מעט כסף (רועי גלדסטון) (צילום: מערכת ONE)
גבי קצרה (מימין). חסך למועדון האדום לא מעט כסף (רועי גלדסטון) | צילום: מערכת ONE

גורם בהפועל ת"א אמר ל-ONE על קצרה: "גבי הוא הכי טוב שיכול להיות להפועל ת"א, אבל קשה מאוד מול כל השאר. קצרה יושב בפגישות עם ספקים שעובדים עם המועדון 3 ו-4 שנים, ומוריד אותם למחירים שלא ייאמנו".

עוד אמר אותו הגורם: "לא מזמן היתה פגישה עם אחד הספקים הגדולים של המועדון, והוא הוריד מחיר שכבר היה קבוע 3 שנים, ב-40 אלף שקל לחודש. זאת אומרת שבחישוב מהיר, הוא חסך לבעלים 480 אלף שקל בשנה, והמועדון מקבל את אותה תמורה מאותו ספק בהרבה פחות כסף. זה קצרה". 

לא רק עם אותו ספק קצרה חוסך להפועל. המו"מ בקיץ מול מיכאל זנדברג היה ארוך ומייגע ועמד בפני פיצוץ לא פעם. השיא הגיע כשגבי קצרה לא הסכים לסעיף בחוזה הטוען כי המועדון מבטח את זנדברג אם הוא יפצע בחלק הראשון של העונה.

גם עם שי אבוטבול היה סיפור דומה. כזכור, בתחילה סוכם בין אבוטבול ומוני הראל על חוזה ל-5 שנים. לאחר מכן, קצרה חשב שמדובר בסיכון גבוה מידי לשחקן שחוזר מפציעה, והקבוצה חזרה בה מהסיכום והציעה לקשר חוזה לשנה עם אופצייה לעונה נוספת. לבסוף אבוטבול חתם על חוזה ל-5 שנים.

מיכאל זנדברג (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
מיכאל זנדברג (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE

ישנה גם סאגת מהראן ללה. לפני למעלה מחודש סיכם החלוץ ל-3 שנים בהפועל, אבל הוא עדיין לא חתם, כשבדרך נשלח לנציגו חוזה לא מעודכן, עם טעויות וסכומים שונים ממה שסוכם. 

גורם שישב עם קצרה במספר משאים ומתנים בעבר מספר: "קצרה פשוט משגע את האנשים כשהוא יושב איתם במשאים ומתנים. הוא מתיש אותם. יש לו חוש למספרים והוא יודע לקרוא אותם מלפנים ומאחור". לא מעט סוכני שחקנים חוו על בשרם את הקושי במו"מ מול קצרה ואמרו ל-ONE: "אחרי פגישה איתו יוצאים עייפים, וזה בלשון המעטה".  

כסף מזומנים שטרות (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
כסף מזומנים שטרות (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

גורם נוסף בהפועל ת"א מספר על היחסים בין קצרה ולובין, ברגעים שנסתרים מעין הציבור והתקשורת: "אין ספק שכשקצרה הגיע כמנהל חדש למערכת היו כאן חששות, אבל הם התבדו".

"קצרה ולובין חברים ברמה האישית. הם מחליפים חוויות, ממליצים אחד לשני על מסעדות ומלונות. ההחלטות בין שניהם מסונכרנות, וכל אחד נותן לשני את הכבוד הראוי. אין דבר כזה שאין אגו לאנשים, אבל כאן בהחלט רואים שהם שמים את האגו בצד עד כמה שניתן, מתעסקים בהפועל ולא בשום דבר אחר", הוסיף. 

יש לציין שיחד עם לובין וקצרה, ובניגוד לשנים קודמות, השנה הבעלים מוני הראל מאוד מעורב בניהול הקבוצה וההחלטות עוברות דרכו.

לובין: "אני וקצרה עובדים מצוין יחד והקבוצה מנצחת"
אמיר לובין התייחס לדברים שנאמרו על קצרה בכתבה, ואמר ל-ONE: "לפעמים אני יושב איתו באותו חדר במו"מ מול ספק, ומגיע שלב שאני בעד הספק. החסכון שהוא מביא למוני הראל זה משהו יוצא דופן, ואין ספק שיש לו כשרון לזה".

לובין. הפועל לא נענשה על אירועי הדרבי (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
אמיר ליובין (קובי אליהו) | צילום: מערכת ONE

קצרה עצמו התראיין ביום שני האחרון לתוכנית הספורט של 103FM בשיתוף ONE והחמיא ללובין: "להיכנס להפועל ת"א מבחוץ זה מאוד מאוד קשה ואם לובין לא היה עושה את העבודה, לי באופן אישי היה כמעט בלתי אפשרי להיכנס. זו מערכת מורכבת ולובין מכיר ועוזר. אין בינינו הגדרות תפקיד ואנחנו עושים הכל ללא אגו. יש פרגון ועזרה והכל נעשה לטובת הקבוצה". אידיליה? חכו, יש עוד. 

לובין עצמו החזיר במחמאות משלו על קצרה: "גבי תורם בנקודות שהוא תורם ואני תורם בנקודות שאני תורם. אם היית אומר לי לפני חצי שנה ששיתוף הפעולה בינינו יהיה כמו שהוא, הייתי אומר לך שאתה מטורף. את שנינו הזהירו אחד מהשני, ובסוף הקבוצה ניצחה ואנחנו מסתדרים ועובדים מצוין ביחד. היום אני אהיה הראשון שילך ויפרגן לו, כי זה מגיע לו".  

מורדי דדון. מקבל חופש פעולה מראשי הקבוצה (רועי גלדסטון) (צילום: מערכת ONE)
מורדי דדון. מקבל חופש פעולה מראשי הקבוצה (רועי גלדסטון) | צילום: מערכת ONE

גורם בהפועל ת"א תיאר בפשטות את טיב חלוקת התפקידים במועדון: "כניסה של קצרה ומאוחר יותר של טביב לא היתה עוברת בקלות. ברגע שאדם כמו לובין משווק את המהלך הזה, מסתובב ועובד עם קצרה, הוא נותן לו לגיטימציה אצל האנשים הוותיקים במערכת והאוהדים שהם דומיננטים מאוד". 

גורם נוסף בהפועל ת"א מעיד על קצרה: "יש אנשים שנמצאים שנים על גבי שנים סביב המערכת שנקראת הפועל ת"א, ולכן לא אהבו את הרעיון שיגיעו מישהו שברגע אחד יהפוך למקבל ההחלטות. יאמר לזכותו שהוא לא גורם לזעזועים במערכת. העבודה של מנהל הקבוצה (מורדי דדון) נשארה כשהיתה ויש לו מרחב פעולה גדול. גם עבודת הדובר לא השתנתה מאז שהגיע". יש לציין כי רוב העבודה במסגרת ההכנות למשחק הליגה האירופית נעשית ע"י מורדי דדון וגבע תלם להם ניתן חופש פעולה מגבוה.  

קצרה ולובין מסרו ל-ONE את ההודעה הבאה: "אנחנו מעריכים מאוד את העבודה המסורה, ימים כלילות של מורדי דדון מנהל הקבוצה ומציינים את החשב ניר כץ, רחל המזכירה, איש המשק אלי בואנו והדובר גבע תלם".