sportFive1331897 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
“פוליטיקה וספורט מתערבבים“ (צילום: ספורט 5)
“פוליטיקה וספורט מתערבבים“ | צילום: ספורט 5
למעשה, הסערה סביב עטאא ג`אבר התחילה כבר לפני חודשיים, אז סיפר בראיון מדוע החליט לייצג את נבחרת פלסטין. הזעם קיבל משנה תוקף והתגבר אחרי שגם בעת המלחמה ג`אבר המשיך לייצג את הנבחרת, והיה חלק ממחוות למען הקורבנות הפלסטינים בעזה, במה שעורר זעם גדול אצל אנשי הספורט. אז מה עומד מאחורי הבחירה שלו לייצג את נבחרת פלסטין? קשר נפצ`י באקו הסביר זאת בצורה ברורה בראיון לתקשורת הפלסטינית לפני כחודשיים.

"בישראל, מאכילים את השחקנים הערביים בנראטיב שספורט לא צריך להתערבב עם פוליטיקה, שאתה מייצג את הקהילה שלך, שיהיה לך קול, ייצוג, שאתה לא צריך לשיר את ההמנון הישראלי", מספר ג`אבר. "אבל אחרי מה שקרה בשייח` ג`ראח, הבנתי שבלתי אפשרי להפריד בין ספורט לפוליטיקה, אפילו אם רציתי לייצג את הערבים של 48`, יש דרכים טובות יותר לעשות את זה", הוסיף.

באתר "Arab News" הסבירו: "אחרי האירועים הללו, החליט ג`אבר שלייצג את ישראל כבר אינה אופציה עבורו, אך לא היה ברור אם הוא יכול לייצג את פלסטין, עד שהובהר לו כיצד אפשר לעשות זאת".

ג`אבר המשיך: "הדברים נהיו ברורים עבורי כשפגשתי את ראמי חמאדה בסכנין. גיליתי שיש ליגה בגדה המערבית ושיש נבחרת פלסטינית שאני יכול לייצג. לא ידעתי שזו אפשרות בכלל כי לא היה לי דרכון".

"קיבלתי את ההחלטה לייצג את נבחרת פלסטין מהרבה סיבות", החל לפרט ג`אבר. "ראשית, בגלל שאני פלסטיני. שנית, מכיוון שיש לי את היכולת לעשות זאת. ושלישית, כדי להעביר מסר לשחקנים שבתוך הקו הירוק - שיש עוד אפשרות עבורם".

ג`אבר סיכם: "יש חשש בקרב השחקנים הפלסטינים שבתוך הקו הירוק, כי החלטה שכזאת עלולה לחתוך להם את מקור ההכנסה העיקרי שלהם, בעיקר בהתחשב בעובדה שהם לא יכולים לשחק בחו"ל כמוני", אמר ג`אבר. "יש חסרונות, אבל אם מישהו מקבל החלטה שמה שהוא רוצה זה לייצג את פלסטין - המסלול שלו יהיה קל יותר".

ג`אבר נחשב לכישרון גדול בעבר אחרי שגדל במכבי חיפה. הוא עלה מהנוער ב-2012, אך לאחר פריצה מטאורית שגם סידרה לו להיות קפטן הנבחרת הצעירה לתקופה, הוא עבר לשחק בסכנין, באשדוד וכעת בנפצ`י באקו.