mako
פרסומת

לא בזבזה זמן: 0:6 ענק למכבי חיפה על סכנין

מכבי חיפה סיפקה את ההצגה הכי גדולה שלה העונה עם 0:6 אדיר על סכנין. ארד וחזיזה כבשו אחרי רבע שעה, ואז נכנס אצילי לפעולה עם צמד וגם שני בישולים. שרי הוסיף ומאור לוי קינח בשער בכורה בליגת העל בדרך לניצחון שביעי ברציפות. בכר העפיל לפחות זמנית לפסגה

פורסם:
הקישור הועתק
קונצרט ירוק, מנצח אחד (צילום: אלן שיבר)
קונצרט ירוק, מנצח אחד (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

שישה שערים, שש אותיות: ק-ו-נ-צ-ר-ט. מכבי חיפה עשתה ככל העולה על רוחה הערב (שבת) בנתניה כשהתפוצצה על חשבונה של בני סכנין עם 0:6 בלתי נתפס ורשמה את ניצחון השיא שלה בליגה בעידן ברק בכר והגדול ביותר שלה מאז 2013. עופרי ארד (12), דולב חזיזה (14), עומר אצילי (45+2 ו-68), צ'ארון שרי (50) ומאור לוי (82) החזירו זמנית את האלופה לפסגה. מרוואן קבהא הורחק באדום ישיר (40).

מהרגע הראשון זה היה ברור. מכבי חיפה הגיעה לאיצטדיון בנתניה כבעלת הבית. עם מעל ל-7,000 אוהדים ביציעים שהעניקו לברק בכר וחניכיו אווירה מחשמלת, הכל היה ערוך ומוכן להצגה תוצרת אלופת המדינה. וכמו אגדה שכותבת את עצמה, כך היה.

סכנין, שהגיעה עם רוח גבית אחרי ה-1:1 בבלומפילד נגד מכבי תל אביב, קיוותה לשחזר לכל הפחות את ההישג מול הצהובים. אך בניגוד למפגש מול מחזיקת הגביע, מי שעמדה מול שרון מימר היא אחת הקבוצות המרשימות שנראו בליגת העל בעשור האחרון, שמצויידת בשחקן הטוב בישראל.

בסיומה של עוד תצוגת תכלית, מי שניצח על המקהלה עם שני שערים ושני בישולים הוא עומר אצילי. אחרי שהוריד (בסטנדרטים שלו) את הרגל מהגז בשבועות האחרונים ופינה את הבמה לדין דוד, כוכבה הבלתי מעורער של האלופה הזכיר לכל הליגה הערב מדוע הוא הבורג המשמעותי ביותר במכונה של ברק בכר.

ומעבר לתצוגת השיא של עומר אצילי, שמעורב בלא פחות מ-17 שערים ב-15 מחזורים (11 שערים ו-6 בישולים), זה פשוט לא היה כוחות. כשדולב חזיזה בכושר שיא (שער ובישול הערב, שישה שערים ושישה בישולים העונה) וצ'ארון שרי שחזר לחיים (שער נפלא), קשה להאשים את בני סכנין שהתקשתה לעצור את הענק הירוק.

פרסומת

תרגיל קרן גדול של האלופה סידר יתרון מוקדם מראשו של עופרי ארד, שיתוף פעולה גדול של אצילי את חזיזה הכפיל את התוצאה במה שנתן את האות לאחת התצוגות הגדולות שנראו בליגה בשנים האחרונות. מרוואן קבהא הורחק באדום ישיר, אצילי הרשית את השלישי ומכאן הדרך לתבוסה כבר היתה מובטחת.

בכלל, קשה להסביר את תצוגת הנפל של בני סכנין. אומנם החבורה של שרון מימר שפתחה את המחזור כשהיא במקום השלישי חוותה מכה כפולה ברבע השעה הראשונה, אך התפרקות שכזו אינה דבר שיכול לקרות לקבוצה ששואפת לפלייאוף עליון. פערי האיכות, הקצב, האגרסיביות והחסינות המנטלית בינה לבין הירוקים היו בלתי נתפסים הערב.

ובצד המנצח, מה נאמר? 15 מחזורים, 39 שערים ומקום: בשלב זה, מכבי חיפה בקצב של מעל ל-90 שערים בעונה, כשהיא מוצאת את הרשת 15 פעמים (משחק עודף) יותר מיריבתה לתואר. עם מספרים כאלו קשה להתווכח, וקשה שגם לא ליהנות מכל רגע של הלהקה הירוקה על הדשא.