sportFive1058971 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
בית הדין קיבל את הצד שלו. בן אברהם (ברני ארדוב) (צילום: ספורט 5)
בית הדין קיבל את הצד שלו. בן אברהם (ברני ארדוב) | צילום: ספורט 5

בתום עוד סאגה לא קצרה מבית היוצר של הכדורגל הישראלי - יש החלטה: מגן מכבי נתניה זלאטן שחוביץ' והמנכ"ל ניב גולדשטיין עמדו לדין משמעתי בהתאחדות לכדורגל, זאת כתוצאה מדו"ח השופט שלומי בן אברהם בעקבות המשחק מול הפועל קריית שמונה שנערך בסוף חודש נובמבר. כעת, הגיעו התוצאות, שבישרו כי צוות השיפוט דיבר אמת. בנתניה הגיבו בכעס וכעת נשקלת האפשרות להגיש תביעה אזרחית.

זלאטן שחוביץ', שהורחק בכרטיס אדום במהלך המשחק והתעמת לאחר מכן עם צוות השיפוט ודחף את בן אברהם, כך על פי הדו"ח, הורחק על ידי בית הדין משלושה משחקים בפועל, לא כולל ההרחקה האוטומטית לאור הכרטיס האדום. המשמעות: מלבד היעדרותו במשחק מול הפועל תל אביב, המגן יחמיץ גם את המפגשים עם מכבי פתח תקווה, מכבי תל אביב ובני יהודה. "הנאשם הינו שחקן צעיר אשר לו זו עונתו הראשונה בישראל וכפועל יוצא מכך, זוהי העמדתו הראשונה לדין... אחרת היה עונשו כבד הרבה יותר", נכתב בהחלטה.

גם המנכ"ל ניב גולדשטיין עמד לראשונה לדין, על מילים חריפות לכאורה לעבר צוות השיפוט ("בושה, אפסים"), אך במקרה הזה בחרו הדיינים להיות מתונים יותר והטילו עליו קנס כספי בסך 2,000 שקלים. "הנאשם אינו נוהג 'לבלות' באולמות ביה"ד... ולמעשה נראה כי מדובר במעידה חד פעמית מצידו. נראה כי אין בכוונתו לחזור בעתיד על ה'חוויה' אותה עבר בדיון בעניינו. כשאלו פני הדברים, החלטנו כי ייגזר על הנאשם עונש כספי", כך כתבו הדיינים.

כאמור, הדו"ח של שלומי בן אברהם יצר סערה. הבעלים אייל סגל תקף את השופטים ("הגיע הזמן שכל מי שלא מסוגל להביט לאמת בפנים ולא להשפיל מבט, שיוותר על היותו שופט כדורגל"), והמנכ"ל גולדשטיין הגדיל לעשות כשבחר לעבור בדיקת פוליגרף. בסופו של דבר, אם כן, שופטי בית הדין של ההתאחדות קיבלו את הצד של בן אברהם.

תגובתו של אייל סגל להחלטת בית הדין: "שואל את עצמי, פעם אחרי פעם אחרי פעם, איך יכול היה אדם בשר ודם לזהות קול מבעד למסכה במרחק של עשרות מטרים ובעיקר לשמוע, דברים שלא נאמרו. שואל את עצמי, פעם אחרי פעם אחרי פעם, איך יכלו הדיינים לנדאו וליובין לקבל את גרסת השופט ולא את בחינת הפוליגרף ועדים שעמדו בצמוד לבת הקול (שלא נאמרה). תשובות אין, אך סימן שאלה גדול זועק מול עיני, סימן שאלה שלוקח אותי למחוזות משפטיים אזרחיים, שיבחנו את התהליך מצד אחד ואת הנזק שנגרם גם לנאשם באמירות שלא נאמרו וגם לעדים. את המשך צעדנו נשקול מול אלו שאמונים מבחינתנו ללשון החוק האזרחית והמנהלתית, כי הסכמה לדרך שחווינו בימים האחרונים, היא קבלת הליך בעייתי שלא נותן לעולם סיכוי לצד אחד מול האחר".

מנכ"ל המועדון, ניב גולדשטיין: "לצערי הרב, היום קיבלתי הוכחה נוספת לניצחון השקר על האמת. כבר בתחילת הדיון נאמרו לי דברים בלתי נתפסים, שלא לפרוטוקול, ומפאת כבודי למוסדות האיגוד לא אפרטם. לצערי, בתור עורך דין שעומד לראשונה לדין משמעתי בבית הדין, אני סבור שהסיכוי של אדם לצאת מבית הדין זכאי כאשר גרסתו שונה מגרסת שופט המשחק, שואף לאפס. בשל כך, עוד בטרם הדיון הגשתי בקשה להיות מיוצג על ידי עורך דין חיצוני (מבלי שאני אייצג את עצמי) אולם מסיבה שאינה ברורה, נשללה ממני הזכות להיות מיוצג בהליך משמעתי (זכות יסוד במדינת ישראל, אך לא בבית הדין כנראה)".

"גם כאשר הצטיידתי ב-2 עדים מכובדים (בעלים של מועדון ודובר) וגם בבדיקת פוליגרף אובייקטיבית עם ממצאים חד משמעיים, לא היה לי שום סיכוי. לצערי, כפי שחששתי שיקרה, לא זכיתי לנס והורשעתי על לא עוול בכפי. אולי יש אנשים שזה לא מעניין אותם, אבל מבחינתי זו פגיעה קשה בשמי הטוב. חבל שהשקר ניצח את האמת. זה לא היה צריך להיות כך".

בעקבות התלונות, תגובת ההתאחדות לכדורגל לא איחרה להגיע: ״ניתנה למר סגל ולמר גולדשטיין הזדמנות מלאה להציג את עמדתם בבית הדין והם עשו כן. אם הם חלוקים על התוצאה, באפשרותם לערער בהתאם לתקנון לבית הדין העליון. אפשרות טובה בהרבה מאשר להשמיץ את בית הדין, להציג עצמם כקורבנות שווא ו/או שליחי האמת עלי אדמות. מיותר לציין, כי בלא מעט פעמים זוכו בבית הדין נאשמים חרף הדברים שנכתבו בדו"ח השופט״.