sportFive751848 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
ברק. פעל למניעת החרם נגד ישראל בפיפ
ברק. פעל למניעת החרם נגד ישראל בפיפ"א | צילום: ספורט 5

אחרי שלוש שנים וחצי עמוסות, מי שהיה היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל, עו"ד אפרים ברק, התארח הבוקר (חמישי) בתכנית "בוקר ספורט" וסיפר על המלחמה הקשה נגד ניסיונות החרם נגד ישראל והוצאתה מפיפ"א, הביקורות נגד עופר עיני, המעורבות האסורה של אלי טביב בבית"ר ירושלים והסיבות לכך שהחליט לעזוב את תפקידו.

"החלטתי לסיים את תפקידי משתי סיבות", אמר ברק בפתיחת דבריו. "קודם כל מיציתי אחרי שלוש שנים וחצי וזה תפקיד שנכון שתהיה בו תחלופה, אבל מעבר לזה כמות העבודה היא אדירה וזה יצר לי התנגשויות עם דברים אחרים והרגשתי שיש לי בעיה להקדיש לזה את כל הזמן שלי".

ברק נשאל האם החרם על ישראל מצד פיפ"א היה ממשי אחרי הפנייה של הרשות הפלסטינית והסביר: "זה היה מאוד ממשי, בעיקר בתחילת הדרך הייתה סכנה ממשית. עמדנו עד הרגע האחרון בפני הצבעה שהייתה עלולה לסלק אותנו מפיפ"א. הייתי מעורב מאוד מהרגע הראשון, אבל חלק גדול מהקרדיט מגיע לעופר עיני ולרותם קמר. בתפקידי כיועץ משפטי ומי שמאוד מכיר את המערכות הבינלאומיות היה לי תפקיד חשוב, אבל זה לא היה קורה בלי העבודה האדירה שלהם והצוות התומך מסביב".

"ההחלטה של הוועדה לא מיושמת כרגע". טביב (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

"אני לא יודע אם נעשה לעופר עיני עוול", הוא התייחס ליו"ר ההתאחדות והביקורות שסופג. "הוא הגיע להתאחדות מבחוץ ויש לו דרך ניהול שהוא חושב שהיא נכונה. אני חושב שב-3 שנים וחצי שהוא בתפקיד ההתאחדות עשתה הרבה שינויים טובים תחת הנהגתו, כולל דברים שהוא יזם והוביל. הוא הגיע בתקופה מאוד קשה מבחינה כלכלית וכל השאר הפעילות שלה הייתה בסכנה עד שהיא התייצבה כלכלית".

על כך שהמליץ להרחיק את אלי טביב כדי שלא יהיה מעורב בניהול בית"ר ירושלים: "לצערי אני לא מאמין שהוא לא מעורב, אבל אני לא חושב שמצפצפים עלינו. אף אחד לא רוצה שגורמים שלא אמורים להיות בכדורגל יהיו שם והדילמה הייתה האם להיענות לבקשת ההתאחדות ולהורות לטביב להעביר את הבעלות או למצוא דרך ביניים".

"צריך להבין שכשאדם רוכש מועדון כדורגל כדת וכדין ומשקיע המון כספים, אבל אחר כך נקלע לסיטואציה פלילית", הוא המשיך בעניין טביב. "במדינת ישראל, לא שוללים נכס מאדם בגלל ביצוע עבירה פלילית. הוועדה להעברת זכויות חשבה שהיה אפשר לייצר הפרדה בין הבעלות לבין הניהול בפועל וזה קורה גם אצל פוליטיקאים, שמעבירים נכסים לנאמנות עיוורת. זה בדיוק היה הרעיון כאן, שאלי טביב יתנתק מהניהול".

"ההתאחדות, עוד בתקופתי, פנתה לבית"ר וביקשה לקבל הבהרות. בפועל וכמו שזה נראה כרגע, ההחלטה לא מיושמת כפי שהייתה צריכה להיות מיושמת. זה נכון שאולי היינו שמחים שרק אנשים קדושים או צדיקים היו מנהלים קבוצות כדורגל, אבל זה לא המצב", ברק הודה.

"אחרי שתיעשה הבדיקה המדוברת, אם ההתאחדות תגיע למסקנה שטביב לא מקיים את ההוראות שנקבעו על ידי הוועדה להעברת זכויות, תהיה לה דרכים לפעול ובסופו של דבר יוכלו להורות לו להעביר את הבעלות של המועדון. זה הליך שאמור לקחת 3-4 שנים בבתי משפט". ומה בעניין ג'קי בן זקן? "הסיפור של ג'קי בן זקן אחר לגמרי. מבחינה פורמלית הוא לא הבעלים של מ.ס אשדוד".