(צילום: דני מרון) (צילום: ספורט 5)
(צילום: דני מרון) | צילום: ספורט 5
רוב הקהל בא כדי ליהנות (צילום: מאור אלקסלסי) (צילום: ספורט 5)
רוב הקהל בא כדי ליהנות (צילום: מאור אלקסלסי) | צילום: ספורט 5

סערת האירועים האחרונים הציפה אינספור בעיות, אבל עכשיו זה הזמן לפתרונות. ישבתי וחשבתי, והנה 7 המלצות לשר התרבות והספורט מיקי זוהר כדי להחזיר את  הסדר לספורט הישראלי.

1. להגיע למצב של "הפסקת אש" מול אירגוני האוהדים: הצורך הראשוני הוא להרגיע את כולם מאמוציות מיותרות לטובת המשך הליגה באופן סדיר ולכן כדאי להגיע למצב של הידברות.

2. להכשיר שימוש באמצעים פירוטכניים באופן בטיחותי: הפירוטכניקה ביציעים חשובה לאוהדים ולפיכך צריך לדאוג שכל סוג של פירוטכניקה במגרש תהיה בטיחותית ותאושר מראש.

3. ליצור אמנה משותפת בהסכמה לכל אירגוני האוהדים - כדאי שיהיה קוד התנהגות בסיסי בין קהלים ובמגרשים כדי להמנע עד כמה שאפשר מחציית גבולות ואלימות.

4. להכין תוכנית הכשרה למאבטחי ספורט שתועבר דרך חברות האבטחה - כוח אבטחה מיומן למשחקי ספורט ידע טוב יותר לתפקד בסיטואציות משתנות במגרש.

5. לגבש תוכנית עם המשטרה לאבטחת המשחקים מחוץ למגרש עצמו - הסדר הציבורי חייב להיות מפוקח על ידי המשטרה וזאת מבלי להכניס אותה לניהול האירוע במגרש למעט במצבים קיצוניים.

6. לדרוש מהתאחדות לכדורגל לתת חופש פעולה לבית הדין בהתאם לתקנון מחודש ומותאם למצב - לתקן את תקנון ההתאחדות כדי לאפשר לדיינים מגוון ענישה בהתאם לצורך, כולל משחקים ללא קהל. ענישה קולקטיבית צריכה להיות אופציה אחרונה כמו גם הורדת נקודות אך אין למנוע הפעלת ענישה כזאת.

7. לדרוש מהקבוצות לקחת אחריות בכל הקשור לזיהוי מתפרעים בקהל דרך מצלמות האבטחה ולטפל בהם בהתאם לאפשרויות בחוק - כבר ראינו שזה אפשרי ויש קבוצות שעושות כך. הצורך הוא לפעול נגד בודדים שיוצרים את הכאוס במגרש ולהענישם ובכך למנוע שימוש בענישה קולקטיבית.

רוב האוהדים רוצים להגיע למגרש ולהנות. חובה לתת לציבור הרחב את האפשרות לחוות את הכדורגל באופן ראוי ולהביע את מגוון הרגשות סביב המשחק בגבולות מוסכמים ומתוך הבנה שהספורט צריך להישאר נטול אלימות מכל סוג.