עיני. ייענה לדרישות השופטים? (צילום: ספורט 5)
עיני. ייענה לדרישות השופטים? | צילום: ספורט 5
אלון יפת. לא הגיע (דני מרון) (צילום: ספורט 5)
אלון יפת. לא הגיע (דני מרון) | צילום: ספורט 5

אחרי נסיונות רבים להיפגש עם עופר עיני, היום (שלישי) סוף סוף יו"ר ההתאחדות נועד עם נציגי השופטים, כשעל הפרק דרישות לשיפור שכר ולקבלת זכויות סוציאליות. עוד לפני הפגישה אמר שופט בכיר כי "עיני, שהיה יו"ר הסתדרות העובדים, מוכיח עד עכשיו כמה אנחנו לא מעניינים אותו. נקווה שמהפגישה הזו ייצא משהו אמיתי".

מספר שופטים שטענו כי יגיעו למשרדי ההתאחדות על מנת להפגין סולידריות, החליטו ברגע האחרון שלא להגיע. ביניהם אלון יפת, אשר ביטל את הגעתו ברגע האחרון. במקומו את השופטים ייצג הקוון אורן בורנשטיין. כמו כן בפגישה נכח גם ניר אלון מטעם ההסתדרות. השופטים דורשים שיפור בשכר, זאת לאור הבטחות חוזרות ונשנות לטענתם וההכנסות הרבות שמצליח איגוד השופטים להביא מספונסרים. רק לאחרונה הצליח מנכ"ל האיגוד יריב טפר לסגור הסכם חסות לשנתיים עם רשת הסופרים 'יוחננוף' תמורת 2.2 מיליון שקלים, אך הכסף לא מועבר לטובת האיגוד.    

בפגישה הועלו מספר אופציות לשיפור תנאי השופטים, כשבין היתר דובר על אפשרות להעלות את אגרת השיפוט לקבוצות ליגת העל מ-6,000 שקלים. עיני מודע לעובדה שראשי הקבוצות שיושבים בפורום ה-18 יתנגדו למהלך, אבל חושש שאם לא יפעל לטובת השופטים, הם ישביתו את פתיחת הליגה. כמו כן הבטיח עיני לבדוק את הטענות לפיהם שנות ותק של שופטים נמחקו כלא היו וכספים שאמורים היו להיות משולמים להם על ידי המעביד, שולמו בפועל מהברוטו שלהם.

בקרב השופטים אין רוב להשבית את הליגה מאחר והם והקוונים הבינלאומיים חוששים שמקרה כזה ימנע מאופ"א לשבץ אותם למשחקים בחו"ל, שם הם זוכים למשכורת גבוהה. נכון להיום עומד שכר השופטים בישראל על 1,890 שקלים ברוטו לשופט ראשי בליגת העל, 956 שקלים ברוטו לקוון בליגת העל ו-656 שקלים ברוטו לשופט רביעי.

תגובת ההתאחדות לכדורגל תובא לכשתתקבל.