sportFive1009378 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

יותר מחודש חלף מאז הפעם האחרונה ששוחק כדורגל בליגת העל, ונראה שחזרה למגרשים לא נמצאת באופק וגם אם זה יקרה, זה לא יכלול את האוהדים. לאחרונה התבטאו בכירים בממשלה כי חזרה של קהל לתרבות ולספורט תהיה אפשרית אולי ב-2021, בתקווה שיימצא חיסון קודם לכן. ההשלכות לכך עבור הכדורגל הישראלי הן מרחיקות לכת, עד מכת מוות בחלק מהמקרים, כפי שמעידים חלק מהבעלים בליגת העל.

"רוב המועדונים פה מתבססים על הכנסות ממנויים וממכירת כרטיסים, בטח בקבוצות הגדולות", מסביר בעלים של אחת מהקבוצות, "המשמעות של פתיחת ליגה ללא קהל היא שאתה לא מוכר מנויים, כרטיסים וגם מכירת המרצ'נדייז של כל מועדון תרד באופן דרסטי. זה הפסד של עשרות מיליונים. זה יכול להגיע עד 60 אחוזים מההכנסות של חלק מהקבוצות הגדולות".

ככה ייראה הכדורגל ב-2020, אם בכלל (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
ככה ייראה הכדורגל ב-2020, אם בכלל (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

בעלים אחר הוסיף: "התקציבים של קבוצות כמו בית"ר ירושלים, מכבי חיפה ומכבי ת"א ייקטנו בצורה דרסטית. מי ישלים למכבי ת"א את הכסף שאיבדה מכך שלא מכרה 20 אלף מנויים? הבעלים לא יביאו כספים כאלה מהבית. התקציבים של הקבוצות הגדולות יכולים לרדת גם ל-30 מיליון ש"ח במצב כזה או אפילו פחות". בעלים נוסף מחדד: "קיצצת 30 אחוז משכר השחקנים לעונה הבאה? אם אין קהל, הקיצוץ יכול להכפיל את עצמו. אנשים לא מבינים עד כמה זו מכת מוות".

מה כן אפשר לעשות? על פי גורמים מסויימים במקרה כזה המדינה תצטרך להתערב ולהעביר תקציבים לטובת הכדורגל. אחרת יהיה קשה להתקיים. "המדינה תהיה חייבת להתערב ולהזרים כספים אחרת יהיו פה קבוצות נוער מחוזקות בחלק מקבוצות הליגה. מי שלא ירצה לקצץ 60 אחוז לפחות לא ישחק כדורגל. מקווים לא להגיע לזה, אבל הכל תלוי במשרדי הממשלה. אם אכן תהיה כאן הוראה לפתוח את עונה הבאה ללא קהל, ההשלכות יהיו קשות מאוד".

כפי זה נראה כרגע, גם אם הכדורגל יחזור, כל עוד הקורונה פה, הוא יהיה שונה מאוד ממה שהכרנו לפני שנכנסו למשבר.