sportFive929724 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

יום השואה הוא יום בו התחרותיות של הכדורגל הישראלי לא מורגשת, שכן כל השחקנים מתאחדים על מנת לזכור ולהנציח, ועל הדרך להיאבק נגד תופעת האנטישמיות והגזענות. משה חוגג, בעלי בית"ר ירושלים, ניצל את ההזדמנות כדי לכתוב פוסט בעמוד הפייסבוק שלו בו סיפר על חוויה מאד לא נעימה שקרתה לו בעת ביקור בגרמניה.

"אולי זה היום הנכון לומר מילה על למה אני נחוש להילחם בגזענות", כתב חוגג. "כולנו למדנו על השואה, אבל אין לנו דרך אמיתית להרגיש את מה שעמנו הרגיש שם, אפילו לא קצת. לרצוח את בני משפחתנו רק משום שהם יהודים? לא רוצה ולא יכול לדמיין את זה".

"לפני מספר שנים ביקרתי בגרמניה באיזה כנס טכנולוגי. עליתי על רכבת, באחד הקרונות הייתה קפיטריה והלכתי לקנות משהו לשתות. כשישבתי שם על הבר התחלתי לדבר עם כמה אנשים שהיו לידי, דיברנו על כדורגל, אני אוהד ברצלונה, הוא באיירן מינכן, פפ בדיוק עבר ודיברנו על מה זה יעשה לבאיירן. ואז הוא שאל אותי מאיפה אני, עניתי תל אביב. יודן? הוא שאל, ולא כל כך הבנתי. אתה יהודי? אמרתי כן עם חיוך. בתמימות חשבתי שגם הוא מתפעל מהישגינו הרבים. ואז זה קרה, הוא ירק לי בפנים והחל לקלל בגרמנית, חבר שלו תפס אותו, חברים שלי הגיעו, נגמר הסיפור".

"אם אני לא יכול לשכוח את מערבולת התחושות שהרגשתי, מה יגידו אלו שעברו שואה? מה יגידו ילדיהם? אלוהים ירחם וישמור. אם נשכח מאיפה באנו, כנראה שלא נגיע לאן שאנחנו רוצים. בגלל זה דווקא לנו, יותר מלכולם, אסור לנהוג בגזענות. אסור. גזענות מהצד שלנו היא ניצחון שלהם. אסור לנו לתת להם לנצח. בגינת האלוהים הקטנה שלי אעשה הכל כדי שזה לא יקרה. זוהי הדרך שלי לזכור".

"מתוך ויקיפדיה: אַנְטִישֵׁמִיּוּת היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל. הפירוש המילולי של המונח הוא 'נגד השֵמִיִים', דהיינו שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים בין היתר היהודים וערבים".