sportFive1181784 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
אבו סלאח. ביקורת לשני הצדדים (דני מרון).  (צילום: ספורט 5)
אבו סלאח. ביקורת לשני הצדדים (דני מרון). | צילום: ספורט 5

בימים האחרונים, הכדורגלנים מהמגזר ספגו ביקורת על כך שלא גינו את הפיגועים האחרונים, והבוקר (חמישי) החליט עלאא אבו סלאח, שנחשב לאחד הסמלים של בני סכנין ואף שיחק במדי נבחרת פלסטין לשבור שתיקה, ופרסם פוסט גינוי ברשתות החברתיות.

בראיון לערוץ הספורט, אמר אבו סלאח: "יש הרבה אנשים מהמגזר שמגנים את הפיגועים, 99% מהחברה הערבית מגנה את הפיגועים. זה לא מקובל אצל אף אחד וגם מבחינת דת. ספורטאים מפחדים להיכנס לפוליטיקה ולדברים שקשורים לדת. אני חושב שהספורטאים צריכים להגיב, יש הרבה אנשים שעבורם הם מודל לחיקוי והם צריכים להרגיע את הרוחות כדי שנמשיך לחיות יחד".

המסר של אבו סלאח הוא לא רק לכדורגלנים הערבים: "אני מצפה משחקנים יהודים לדבר על דו קיום, על איך שהיינו משתפים פעולה בכדורגל או בחיים עצמם. זה מרגיע את האווירה, ואם כוכבים מפרסמים פוסטים לפיוס זה יעזור לשני הצדדים".

לבלם העבר ישנה ביקורת על ההתבטאויות של ערן זהבי ושון וייסמן: "יש הרבה לחץ על השחקנים ובמיוחד על השחקנים היהודים, שחקנים כמו ערן זהבי ושון וייסמן שהם בעלי ניסיון חייבים להתמודד עם זה. דבר כזה לא היה קורה ליוסי בניון, הם צריכים להרגיע. הם שואבים רגשות מהסביבה, צריך לחשוב נכון לפני כל מילה. במיוחד שהם כוכבי נבחרת ומודל לחיקוי להרבה אנשים".

אבו סלאח שיתף פעולה עם סארי פלאח שאיבד בתחילת השבוע את בן דודו בפיגוע בחדרה. אבו סלאח שוחח עם פלאח ומצדיק את האמירה שלו שכן כדורגלני המגזר היו צריכים לגנות: "זכותו של סארי פלאח לבקר, אני בעד מה שהוא אמר. ספורטאי צריך קודם כל לקרוא נגד אלימות, בואו ניישם את זה. יהודים וערבים ביחד. נשים גבולות לכל מה שמתרחש".

"בואו נתנהג כמו ספורטאים, אנחנו צריכים להיות מודל לחיקוי. לפעמים טעות קטנה נשארת איתך עד סוף הקריירה, לפעמים הגלגל מסתובב. יום אחד אתה בקבוצה יהודית ופתאום אתה בקבוצה ערבית, צריך לשמור על סבלנות, לחשוב מה כותבים. הדו קיום צריך להיות מעל הכל".

עוד הוסיף: "ספורטאים לא צריכים להתעסק בגזענות. השחקנים הערבים נגד הטרור, אני לא יודע למה הם לא מגנים את זה. אני נגד להכריח מישהו לכתוב משהו. הטרוריסטים לא מבדילים בין יהודי, ערבי, נוצרי, מוסלמי. אולי השחקנים הערבים מפחדים שיקרה להם משהו מאמירה מסוימת. כל יום יש אירוע ירי היום בחברה הערבית".