(לירון מולדובן) (צילום: ספורט 5)
(לירון מולדובן) | צילום: ספורט 5
צדק. היחיד שהסכים לקצץ בעונה הבאה (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
צדק. היחיד שהסכים לקצץ בעונה הבאה (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

ההודעה של אלונה ברקת על עזיבת הפועל באר שבע לא הגיעה כרעם יום בהיר. החלטת השחקנים לשכור עורך דין אחרי שהוצג להם מתווה הקיצוץ גרמה לאש בין הצדדים להתלקח. "נטע לביא לא לקח עורך דין כשדיבר עם יענקל'ה שחר וגם שחקני בית"ר לא שכרו אף אחד כדי לדבר עם חוגג", אמרו בסביבת הבעלים. באותו רגע, הבינה ברקת שמכאן אין דרך חזרה.

אגב, אם שואלים את השחקנים, זה היה הרצון של הבעלים מלכתחילה. לעזוב את הכדורגל. היא רק חיפשה את סיבה שתוביל אותה לשם. מצד שני, ההודעה של הבעלים לפיה היא תכניס 20 מיליון שקלים מכיסה בעונה הבאה, אם המתווה יתקבל, יוצרת אצל מקורביה תחושה אחרת לגמרי.

הבעיה של ברקת היא שחוץ משיר צדק, שהיה מוכן לקצץ 20 אחוזים מחוזהו בעונה הבאה, היתר היו נגד המתווה. בן ביטון, בן שהר, מרוואן קבהא, מיגל ויטור ולואי טאהא ניהלו את השיחות, אבל כל השחקנים החליטו פה אחד לא להיענות להצעה של בעלת הבית.

ז'וסווה, הקשר הפורטוגלי שמסיים חוזה העונה ומחזיק באופציה הדדית, לא היה מוכן לשמוע בכלל על קיצוץ. גם אלטון אקולטסה ודויד סימאו היו נגד, אבל הסכימו לשאת בתשלום עורך הדין, בניגוד לחברם. שחקנים בב"ש טוענים כי מדובר באגו. אחרת, לא ניתן להבין מדוע ברקת לא הסכימה לשבת איתם לשיחה וקבעה עובדה. "האם מדובר בעוד אמצעי לחץ או בהחלטת אמיתית? נדע רק בקרוב", אמרו במועדון.

ברקת נתנה לשחקנים עד היום בצהריים לקבל החלטה שונה. הם רק דרשו לדבר איתה והסבירו שהחתימה עם העורך דין היתה בשל כך שאף אחד מהם לא מבין את הצד המשפטי, אבל אין בזה שום רצון לפגוע בה. ברקת לא השתכנעה. היא חיכתה לשינוי שלא הגיע. "אף אחד לא רצה ללכת נגדה. בסך הכל רצינו לדבר, ואם עוד כמה חודשים היא היתה מבקשת קיצוץ נוסף כולנו היינו מסכימים".

ויש גם את התמונה הגדולה. בהתאחדות לכדורגל לא אהבו את ההודעה של ברקת ובאותה נשימה הבהירו כי כרגע ברקת לא יכולה לעזוב. העברת זכויות הניהול ליצחק יונגר אפשרית, אבל עדיין הערבויות הן שלה. כדי להעבירן היא צריכה למצוא קונה, לכנס את הוועדה להעברת זכויות ובמקרה שהיא לא מוצאת, אין מוצא מלבד עמידה בהתחייבות לחוזים שנחתמו גם לעונה הבאה או, לחילופין, הליכה לפירוק.

"זה לא כזה פשוט לעזוב את הכדורגל. אי אפשר להגיד זהו, אני הולכת", הבהירו בהתאחדות לכדורגל. יו"ר ההתאחדות אורן חסון, יו"ר מנהלת הליגות ארז כלפון ומספר בעלי בית של קבוצות ינסו להרגיע את ברקת ולשנות את דעתה. גם רוביק דנילוביץ', ראש העיר שמסייע לא מעט למועדון, ינסה לדבר לליבה.

משפטנים טוענים כי ברקת מסתכנת בתביעות עתידיות. מצד אחד, החוזים נחתמו עם השחקנים מול החברה המנהלת את הקבוצה ולא מול ברקת ישירות, אבל ברור לטענתם כי היא זו שצריכה להיות ערבה אליהם. ההודעה של ברקת משאירה לא מעט אי ודאות בתקופה בה האי ודאות שולטת. השאלה היא מה המחיר שלה. מבחינת הפועל באר שבע, יכול להיות שזה המחיר הכי גדול.