sportFive784775 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
"הרגשתי שטעיתי, נקודת המבט לא הייתה טובה" | צילום: ספורט 5

איתן שמואלביץ' עבר יומיים לא פשוטים. השופט הבינלאומי היה בעין הסערה השבוע אחרי שלא ראה שער חוקי של אבי ריקן כשופט רחבה במשחק העונה בין מכבי ת"א להפועל ב"ש. בכל כלי תקשורת ניגחו אותו וגורמים בתוך איגוד השופטים קראו לא לשבץ אותו לדרבי החיפאי ברבע גמר הגביע.

שמואלביץ', שניהל היטב את הדרבי אתמול, החליט היום (רביעי) לדבר ולתת את גרסתו לאירוע המדובר במשחק העונה. בראיון ראשון לערוץ הספורט הוא מודה: "טעיתי. הרגשה רעה. כבר אחרי דקה שמעתי את התגובות מהקהל והתגובות של הספסלים וכל המצלמות עליי ואתה מבין שהייתה טעות. פה מתחילה העבודה איך אתה ממשיך מפה הלאה, עד לסיום המשחק הזה ובכלל הלאה".

אתה יורד לחדר ההלבשה ומה אתה אומר לעצמך?
"חושב קודם כל איך אני ממשיך את המשחק. איך אני עולה לחצי השני חזק מנטאלית. צריך להחזיק מעמד וגם השופט מבין שמישהו מהצוות שלו טעה, אז גם לשופט המרכזי יש פה משימה להרים את כולם".

אתה יכול להבין את הביקורות?
"מבין, אבל העליהום חרג מפרופורציות. הכעס והאמוציות זה חלק ממשחק. הרגשתי שטעיתי. הייתי במיקום הנכון ובעמדה הנכונה. העיניים שלי עקבו אחרי הכדור ולא אחרי קו השער וקיבלתי פרספקטיבה לא טובה. כשהסתכלתי על האירוע ראיתי את הכדור יוצא מהרגל של השחקן ופוגע במשקוף. אחרי שהסתכלתי לדשא ראיתי את הכדור חצי בפנים. אין דבר כזה חצי הריון, או שיש שער או שאין. צעקתי לליאני 'שחק שחק', אבל בדיעבד טעיתי".

"לקחת שער חוקי זה לא דבר פשוט לקבל" (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

שעות לא פשוטות.
"48 שעות לא קלות עד הדרבי. עברתי דברים יותר קשים בחיים שלי, משברים גדולים והצלחתי להתמודד. לא ישנתי. המון מחשבות. שאלתי את עצמי איך לא ראיתי את הגול. לגזול שער חוקי ועוד במשחק כל כך חשוב זה לא פשוט. שופט שלוקח שער חוקי זה דבר לא פשוט לקבל. אשתי סבלה ממני שעות לא פשוטות והייתי בלתי נסבל ועל זה אני מודה לה, עדיין אני חושב שבסוף התמודדתי. אני מאמין ביכולות שלי ובחוסן המנטאלי שלי לעשות את הסוויץ'. להתעלם, לא לקרוא כתבות, לא לראות טלוויזיה ולהתרכז בדרבי החיפאי. תמיד המשחק הבא הוא המשחק החשוב ואני שמח שהמשחק הזה הגיע מהר".

הרגשת הקלה אחרי השריקה לסיום אתמול?
"הקלה גדולה כי ידעתי איזה לחץ עצום יש על כל המערכת של איגוד השופטים ולא רק עליי. יצאתי למשחק שלא רק הקריירה שלי מונחת על הכף אלא כל הוועדה המקצועית שהאמינה בי. יו"ר האיגוד, המנכ"ל, יו"ר הוועדה המקצועית. היה לי רצון להצליח ולא ולאכזב אותם וגם מהצד השני, מבחינה מנטאלית אתה עולה למשחק עם משקולות על הרגליים. שופט זה מותג. ברגע שאתה טועה, המותג נפגע וחשוב לך להחזיר את האמון של הקהל בשם שלך ובמותג שנקרא שופט כדורגל".

אילו תגובות קיבלת?
"את התגובות הקשות לא פגשתי יותר מדי כי השתדלתי להתעלם מתוכניות טלוויזיה ורדיו. קיבלתי לנייד שלי הרבה תגובות מחבקות מקולגות וחברים שמאמינים בי וששמחים לשמוע שהאיגוד עומד מאחוריי ונותן לי לשפוט את הדרבי. שלחו מסר לשופטים שגם אם שופט טועה והמערכת מאמינה בו הוא צריך להמשיך לשפוט. אם שחקן טועה והמאמן מאמין בו, הוא ייתן לו לשחק במשחק הבא. כך צריך להיות גם כאן ואני שמח שהמערכת נתנה לי גיבוי ומודה על כך".

"למדתי מזה, המערכת נתנה לי גיבוי" | צילום: ספורט 5

הייתה מחשבה לא לתת לך לשפוט.
"אני לא יודע מה היה לפני. ברגע שהבכירים באיגוד דיברו עם הפסיכולוג שלנו. בשיחה משותפת עם כל הגורמים הבינו ממני שאני כשיר וראוי לשפוט. אני חושב שבמקרה הזה היוצא מן הכלל לא מעיד על הכלל. טעות בהחלטה של שבריר שנייה בתפקיד של שופט רחבה לא צריכה ולא תאפיל על תקופה טובה שאני נמצא בה בתור שופט מרכזי".

אולי צריך להשתמש במערכת עין הנץ.
"כמו הרבה שופטים, אני חושב שכל אמצעי אלקטרוני או משהו חדשני שיכול לעזור לשופטים לקבל החלטות יותר טובת הוא יתקבל בברכה, במיוחד הטכנולוגיה הזו. זה עניין שלא נתון לפרשנות, או שעבר או לא עבר".

בקרוב תשובץ מן הסתם שוב להיות שופט רחבה, תתנהל אחרת?
" אני אלמד מהסיטואציה. ראיתי אותה מספר פעמים. הרגשתי שהתמקדתי בכדור ולא בקו השער. אני אתמקד בקו השער ולא בכדור להבא. למדתי מזה".