sportFive781088 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
בניון. חצי עונה בלבד בבית
בניון. חצי עונה בלבד בבית"ר (יונתן זינדל/פלאש90) | צילום: ספורט 5

רגע לפני המשחק מול מכבי נתניה (שני, 21:00), בבית"ר ירושלים ממשיכים לשמור על שתיקה בניסיון להניח את סאגת יוסי בניון מאחוריהם. בתוך כך, שחקני והנהלת בית"ר ירושלים ערכו היום (ראשון) סיור במוזיאון ידידי ישראל בירושלים, במסגרת הפעילות למניעת אלימות וגזענות בספורט, ועל מנת להעמיק את חיבור השחקנים לחזון ולערכים עליהם מושתת המועדון.

מי שכן הגיב על היום הראשון ללא יוסי בניון היה דוד קלטינס: "כולנו מאוד אהבנו את יוסי. אני חושב שהוא בנאדם יוצא מהכלל ומודל לחיקוי. אני שמח שהייתה לי הזכות לשחק איתו, אבל אנחנו שמים את הדברים האלה מאחור, זה כבר עבר. העונה עוד ארוכה, יש לנו עוד מטרות, אנחנו צריכים להיות ביחד ולשים את הכל מאחור. אני מאחל לו בהצלחה בכל מקום שהוא יחזור אליו. עזבו אותנו שחקנים גדולים כמו דן איינבינדר, וקפטנים ואנשים עוזבים פה, ואנחנו ממשיכים להתקיים. אנחנו מועדון ענק ואני בטוח שנסתדר".

על ביקור הקבוצה במוזיאון אמר: "אני יודע כמה דברים אנחנו עברנו בשביל שהעם היהודי יהיה פה. כיף לבוא לפה כקבוצה, זה מביא המון תקווה, זה מלכד ומחבר. האהבה שאנחנו מקבלים מבחוץ, מהנוצרים ומכל מיני מדינות אחרות. זה מקום מדהים. אנחנו צריכים לקבל את האהבה הזו ואנחנו מקבלים אותה מתחילת העונה. יש לנו אוהדים מדהימים ואנחנו מקבלים מהם המון אהבה, הם מביאים לנו תקווה להמשך בכל משחק וכן אנחנו צריכים שזה ימשיך להתקיים גם השבוע ועד סוף העונה. אני בטוח שהם יעשו את זה".

על גילויי הגזענות והאלימות בכדורגל הישראלי בכלל ובמשחק מול סכנין בפרט אמר קלטינס: "המועדון ואני מגנים את הגזענות, אין כל ספק. אלה דברים שלא תלויים בנו, אבל אני מקווה שנשמע כמה שפחות מהם. המועדון עושה כל מה שהוא יכול כדי למגר את הגזענות ואני בטוח שזה יסתדר. אני חושב שעד המשחק נגד סכנין האוהדים באמת התנהגו בצורה יוצאת מהכלל. אני חושב שאנחנו נתקלים בפחות גזענות בכל הליגה ואני מקווה שזה יהיה הקו להמשך.

"אנחנו מאוד מזוהים עם המוזיאון" אמר אלי אוחנה לשחקנים לפני הסיור, "הערכים, הציונות, הפטריוטיות, התכנים שהמוזיאון מושתת עליהם, הם תכני חובה לכל אזרח במדינה, ובטח למועדון בית"ר ירושלים שמייצג את העיר".

המוזיאון שנפתח לפני כשנתיים, שם דגש על הצלת יהודים בשואה ותרומתם של חסידי אומות העולם והוא מדגיש את הקשר לציונות ומעלה על נס את פועלם של מי שסייעו לעם היהודי במרוצת הדורות האחרונים, ימי המנדט הבריטי, תקופת השואה ועד להקמתה של מדינת ישראל. המוזיאון שם לו למטרה להיות גשר ולחבר בין אנשים מרחבי העולם ולעורר קהלים נוספים לתמיכה במדינת ישראל, תוך שימוש בטכנולוגיות מפעילות חושים.