(צילום: PayPerLens) (צילום: ספורט 5)
(צילום: PayPerLens) | צילום: ספורט 5
הפנים למוקדמות היורו. הרצוג (PayPerLens) (צילום: ספורט 5)
הפנים למוקדמות היורו. הרצוג (PayPerLens) | צילום: ספורט 5

ליגת האומות מאחורינו (לפחות בינתיים),  כשכעת פניה של נבחרת ישראל הוא למוקדמות יורו 2020, המסלול הסטנדרטי. ביום ראשון ב-13:00 תתקיים ההגרלה, כשאנדי הרצוג ושחקניו יצאו לדרך מהדרג השלישי, מה שעשוי לסדר הגרלה לא פשוטה בכלל. רגע לפני שמגרילים את הכדורים, עושים לכם סדר עם חוקי הפורמט.

המוקדמות יורכבו מ-10 בתים של חמש או שש קבוצות. ארבע העולות לחצי גמר ליגת האומות בדרג א' - הולנד, שוויץ, פורטוגל ואנגליה - יעמדו בראש הבתים עם 5 נבחרות. מכל בית יעלו שתי נבחרות מהמקומות הראשונים, 20 עולות בסה"כ. הפעם, להבדיל ממוקדמות יורו 2016, המקום השלישי לא מקנה כרטיס לפלייאוף.

ארבע העולות הנוספות ייקבעו לפי שלב הפלייאוף של ליגת האומות בארבעת הדרגים, שייערך במרץ 2020. גם לפלייאוף הזה ישראל עוד יכולה להגיע, על אף ההפסד לסקוטלנד, כל עוד יעלו מהמוקדמות הרגילות לכל היותר שתי נבחרות המדורגות מתחת לישראל, כלומר מהמקום ה-33 ומטה. לדוגמה, יוון, אלבניה, מונטנגרו וקפריסין, או נבחרות חלשות מהן.

הדרגים המלאים
דרג 1: פורטוגל, הולנד, אנגליה, שווייץ, בלגיה, קרואטיה, צרפת, איטליה, ספרד, פולין.
דרג 2: גרמניה, אוקראינה, אוסטריה, בוסניה, צ'כיה, דנמרק, איסלנד, רוסיה, שבדיה, וויילס.
דרג 3: פינלנד, צפון אירלנד, נורבגיה, אירלנד, סרביה, סלובקיה, טורקיה, ישראל, סקוטלנד, בולגריה.
דרג 4: רומניה, הונגריה, אלבניה, קפריסין, אסטוניה, יוון, גיאורגיה, ליטא, מונטנגרו, סלובניה.
דרג 5: ארמניה, אזרבייג'אן, בלארוס, גיברלטר, קזחסטן, קוסובו, לוקסמבורג, מקדוניה, מולדובה, איי פארו.
דרג 6: מלטה, אנדורה, לטביה, ליכטנשטיין, סן מרינו.

בואו נשחק בנדמה לי, איזה בתים ישראל יכולה לקבל?

הבית הקשה
צרפת, גרמניה, ישראל, הונגריה, מקדוניה ולטביה.

בית שיכלול את שתי אלופות העולם האחרונות יחסל כל תקווה לסיים באחד משני המקומות הראשונים. הונגריה מסתמנת כנבחרת הכי חזקה בדרג הרביעי, עם מספר שחקנים מהבונדסליגה ולא מעט ניסיון. מקדוניה ניצחה את ישראל בסמי עופר במוקדמות המונדיאל האחרון ויש לה שמות כמו בארדי מלבאנטה, אליוסקי מלידס ופאנדב הוותיק. לטביה איננה יריבה מאיימת, אבל לבטח הכי חזקה מבין נבחרות דרג 6.

הבית הנוח
שווייץ, אוסטריה, ישראל, אסטוניה, גיברלטר, סן מרינו.

קצת קשה להגיד את זה לאחר ה-2:5 המדהים שלה על בלגיה, אבל מבין נבחרות הדרג הראשון, נראה ששווייץ היא היריבה הנוחה ביותר. ישראל לא הפסידה לשווייצרים בארבעת המפגשים ביניהן, ולמרות סגל מוכשר, יש לה נטייה למעידות. לאוסטריה יש את מרקו ארנאוטוביץ' ודויד אלאבה, אבל גם את ה-5:0 ההיסטורי ברמת גן, ומואנס דאבור שכבש בכל חור על אדמת אוסטריה. אסטוניה אמנם ניצחה את יוון לפני מספר ימים, אבל עם בקושי שחקן אחד שמתקרב לליגות הגדולות. למרות ההצלחה היחסית בליגת האומות, גיברלטר היא אחת הנבחרות הכי חלשות באירופה וסן מרינו מעולם לא ניצחה במשחק רשמי.

הבית הפיקנטי
פורטוגל, רוסיה, ישראל, קפריסין, קוסובו, מלטה.

כריסטיאנו רונאלדו כבר בן 33, ככה שמדובר באחת ההזדמנויות האחרונות לשחק נגדו במדים הלאומיים. בנוסף, לראות את ברנרדו סילבה, ז'ואאו קאנסלו וחבריהם בארץ זה סוג של חלום. מפגש מול רוסיה הוא תמיד פיקנטי, גם בגלל היחסים בין ראשי המדינות וגם בגלל יוצאי ברה"מ לשעבר הרבים שחיים בישראל. את קפריסין מאמן רן בן שמעון, וקוסובו היא מדינה שנמצאת בסכסוך ארוך ומתמשך עם שכנותיה, קצת בדומה לנו. מלטה רחוקה מלהיות אימפריית כדורגל, אבל מציעה בתי קזינו וחופים נהדרים למי שיטוס אליה.

הבית הריאלי
פולין, אוקראינה, ישראל, אלבניה, לוקסמבורג, אנדורה.

מצד אחד בית שהנבחרת יכולה לתפוס בו את אחד משני המקומות הראשונים, מצד שני כזה שבתרחיש הגרוע ביותר יכול לשלוח את ישראל היישר למקום החמישי ולפגיעה בדירוג. לפולין יש חוד מפחיד עם לבנדובסקי, מיליק ופיונטק, אבל במונדיאל היא נראתה איום ונורא ובינתיים החיבור עם יז'י בז'צ'ק לא מוכיח את עצמו. אוקראינה הרשימה בליגת האומות, אבל עם קצת מזל אפשר להפתיע אותה. בצד השלילי, אלבניה ניצחה את הנבחרת בליגת האומות וסביר להניח שהקמפיין הכושל ינער אותה, לוקסמבורג היא אחת המשתפרות ביבשת וסיימה בתיקו עם צרפת בטולוז לפני קצת יותר משנה.

הצביעו בסקר