עיני בנתב"ג, חזר עם הישג (צילום: ספורט 5)
עיני בנתב"ג, חזר עם הישג | צילום: ספורט 5

מצב רוח טוב במשלחת הישראלית לקונגרס פיפ"א בשווייץ. אחרי שהגיעו להסכם עם הפלסטינים שמנע הצבעה על השעיה מכל פעילות, ראשי ההתאחדות חזרו לארץ. בשעות שחלפו מאז הדיון בנושא בפני בכירי הכדורגל העולמי, אפשר היה לחוש בתחושת ניצחון בתוך הענף וגם בקרב הפוליטיקאים שהיו מעורבים במגעים.

יושב ראש ההתאחדות עופר עיני הושיט במהלך הקונגרס יד לשלום (מילולית ופיזית) לעבר ראש ההתאחדות הפלסטינית ג'יבריל רג'וב במטרה להגיע להסכם, שאחד משושביניו היה נשיא פיפ"א ספ בלאטר. לאחר הנאום הלוחמני של רג'וב, הציג עיני נאום מפייס בעברית והביע הסכמה גלויה לעמוד בעקרונות ההסכם שישראל התחייבה לקיימם.

"הרגשה מצוינת, עברנו חודש לא קל", אמר עופר עיני עם הגעתו לאולם מקבלי הפנים בנתב"ג. "בחמישה ימים שם עברנו תהפוכות. כל סיכום שהושג הופר בלחץ של ג'יבריל רג'וב. הצלחנו לסכל את המזימה. כדורגל זה ספורט שנועד ללכד ולאחד, אמרתי את זה כבר והתכוונתי למה שאמרתי. גם הפלסטינים צריכים כדורגל טוב, לא רק אנחנו. אני מקווה שיהיו שנים באווירה יותר טובה ושזה ייתר עוד פניות כאלה".

"אין ספק שהנושא של המעצרים והבחירות הפכו את בלאטר ליותר סחיט", סיפר עיני. "בכל פעם שהפלסטינים ניגשו לבלאטר עם נציגות של הליגה הערבית הוא רצה להוסיף עוד סעיפים. תהליך 4 הנקודות הוא הפתרון וגם נושא 5 הקבוצות ייבחן בפיפ"א ולא באומות המאוחדות, שזה כידוע ארגון פוליטי".

"יש את הוועדה שתעבוד בשוטף, יחד עם עם נציג של הפלסטינים, נציג שלנו ונציג של פיפ"א", הזכיר יו"ר ההתאחדות. "אנחנו מתכוונים לקיים את מה שהבטחנו. ננסה להקל באמצעות תעודות מיוחדות למאמנים ושחקנים. נקיים את כל מה שהבטחנו כך שהוועדה תפקח ולא תעשה דבר מעבר".

"לפני הנסיעה לציריך, נסעתי להתאחדות הפלסטינאית בשבת לפגישה בפרופיל נמוך. ג'יבריל החליט ללכת עד הסוף ואמר שזה מה שהוא יעשה, גם חצי שעה לפני ההצבעה", סיפר עיני, וגם גילה: "הצבעתי לבלאטר. בסופו של תהליך, הסיכום שסיכמנו עם בלאטר הוא סיכום שפיפ"א עמדה בו".

"אנחנו מכירים את השאיפות של רג'וב ברשות הפלסטינית, זה לא סוד שהוא רואה בעצמו מחליף יום אחד את אבו מאזן", הזכיר תמיר גילת, ממלא מקום יו"ר ההתאחדות. יחד איתו חזרו לארץ יתר חברי המשלחת, המנכ"ל רותם קמר, הגזבר דודי גיל, היועץ המשפטי אפרים ברק ורונן הרשקו.

החשש העיקרי של המשלחת הישראלית והרצון המרכזי של רג'וב היה להעלות להצבעה את הדרישה שהאומות המאוחדות יקבעו את תחומי הסמכות של ההתאחדות הפלסטינית, ובכך למעשה תיווצר קביעת גבולות מצד ארגון בינ"ל בלי קשר למגעים בין הצדדים שמתקיימים או לא בשטח.

בנוסף, אסור לשכוח שבקונגרס פיפ"א אכן נערכה הצבעה במסגרתה תמכו 90 אחוזים מהנציגים בקונגרס בהקמת ועדה מיוחדת שתפקח על ביצוע ההתחייבויות על ידי ישראל. בין העקרונות שהוסכמו הנפקת כרטיסי VIP לכדורגלנים פלסטינים, הבטחת מעבר של שחקנים וציוד ועוד.