במועצה להסדר ההימורים בספורט מתנגדים לפרויקט האצטדיון הלאומי החדש ברמת גן, כפי שהובאו ב-ONE על ידי יו"ר הטוטו, צחי פישביין. למרות זאת, ההתנגדות הזו לא ממש מדאיגה את יוזמי המהלך הגרנדיוזי.

"יכולה להיות סיטואציה בה לא נצטרך את הטוטו", אמר ניר פרצלינה, הפרויקטור של חזון אצטדיון רמת גן החדש, שנבחר למשימה על ידי עיריית רמת גן, שיוזמת את המהלך יחד עם ההתאחדות לכדורגל. "יכול להיות שעלות האצטדיון תהיה רק 700 מיליון שקלים ולא 900 מיליון", הוסיף פרצלינה, שהדגיש כי מדובר בשלב ראשוני מאוד של הפרויקט.

למרות זאת, העובדה שבעיריית רמת גן ובהתאחדות לא מודאגים, עדיין רחוקה מלהרגיע את שוחרי הכדורגל הישראלי שרוצים מתקן מודרני במרכז הארץ שישמש את הנבחרת. בשלב זה התקציב לפרוייקט הוא 5.4 מיליון שקלים בלבד, עבור התכנון הראשוני ועריכת התב"ע (תוכניות בניין עיר).

את ההשקעה המינימלית המוזכרת מממנים במשותף העירייה ומנהל מקרקעי ישראל, המחזיקים יחד בשטח האצטדיון. אמנם מדובר בשלב התחלתי מאוד ורק לאחר עריכת התוכנית והערכת המצב של משרד האדריכלים שייבחר, תתקבל תמונה ברורה יותר לגבי עלות הפרויקט.

אצטדיון רמת גן. שלב הבירוקרטיה מתחיל? (צילום: מערכת ONE)
אצטדיון רמת גן. שלב הבירוקרטיה מתחיל? | צילום: מערכת ONE

אבל אפילו פרצלינה מודה שלא הכל מושלם: "יש חוסר מסויים בתקציב, אבל אנחנו עדיין לא יודעים מה החוסר. אין טעם לדון בזה בשלב הזה".

כרגע המודל הכלכלי הוא התבססות של השטחים המניבים שייבנו יחד עם האצטדיון החדש, שטחי מסחר ובנייני משרדים. אפשרות אחת לפי מודל זה היא לאפשר לחברה קבלנית לבנות בניין משרדים מבלי לשלם על הקרקע ובתמורה לבנות גם את האצטדיון. אפשרות נוספת היא לתת לחברה לבנות את כל הפרויקט תמורת תשלום מינימלי ולהתחלק עמה ברווחים.

ניר פרצלינה (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
ניר פרצלינה (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE

אופציה אחרת היא פנייה לבנקים לשם מתן הלוואות, לאחר שהמוסדות הפיננסיים יתרשמו כי הצעת יוזמי הפרויקט נחשבת לאטרקטיבית ויכולה להחזיר את הכסף שהושקע.