לפני כחודש וחצי הודיע הבעלים הקודם של מכבי נתניה, דניאל יאמר, על העברת בעלות הקבוצה לידיהם של מי שניהלו באופן מעשי את המועדון בשנתיים האחרונות, הנשיא גיל לב והמנכ"ל קובי בלדב. השניים, שבנו את הקבוצה בשנתיים האחרונות ללא עזרת הבעלים, מתמודדים בימים אלה עם משימה לא פשוטה: בניית תקציב הקבוצה.

שני הספונסרים הגדולים של מכבי נתניה בשנים האחרונות, חברת הביטוח "מגדל" וחברת השכרת הרכב "שלמה סיקסט" החליטו להפסיק את התמיכה במועדון שמחפש ספונסר ראשי בנרות. למרות המצוקה הכלכלית, את המועדון אופף שקט תעשייתי, שלא כמו במועדונים אחרים.

"הקבוצה מנוהלת בצורה שקטה", סיפר לאתר הרשמי של מכבי נתניה נשיא המועדון גיל לב. "המערכות במועדון מתקשרות בצורה טובה אחת עם השניה".

בעבר, טרם הגעתו של דניאל יאמר למועדון, עבדה נתניה בשיטה של שאילת שחקנים מקבוצות אחרות בשל התקציב הדל.

עם הצטרפותו של יאמר החליטו קברניטי המועדון להפסיק לשאול שחקנים, אך כשיאמר כבר לא בתמונה והתקציב קטן בהרבה, לבעלים החדשים אין יותר מדי ברירות ושחקנים כמו ניר נחום, מוחמד כליבאת וירדן כהן מושאלים מקבוצות אחרות.

בלדב עם לב. מרוצה מהספונסר החדש (עמית מצפה) (צילום: מערכת ONE)
גיל לב (משמאל) עם קובי בלדב. יש חזון (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

"בעבר העדפנו לא לפנות לאופציה של שאילת שחקנים", סיפר לב, "יחד עם זאת אנחנו פתוחים להסדרים חריגים עם שחקנים שהמועדון יכול להפיק מהם את המירב כבר בתקופת ההשאלה, להבדיל ממצב של השבחתם על מנת שמועדון אחר ייהנה מהם".

"הסדרים אחרים אותם אנחנו מעוניינים לבחון הינם הסדרי שאילה ארוכי טווח שלמעשה דומים בעיקרם להעברת שחקנים או שיוצרים אפשרות קלה יותר להעברת השחקן במשך תקופת ההשאלה כמו שעשינו במקרה של איתי שכטר ובדומה לעסקת ירדן כהן".

איתי שכטר באימון נתניה (תומר גבאי) (צילום: מערכת ONE)
איתי שכטר באימון נתניה (תומר גבאי) | צילום: מערכת ONE

לא מעט אנשים הרימו גבה כשדניאל יאמר מינה את לב לנשיא לפני חמש שנים. בדרך היו לעורך הדין לא מעט טעויות שנעשו בשל חוסר הניסיון שלו בתחום: החתמות של שחקני רכש בעלויות גבוהות, אי חידוש חוזהו של אלמוג כהן שיצא לנירנברג ב-250 אלף יורו בלבד ואפשר להתווכח על המחיר בו נמכרים 50 אחוזים מכרטיסו של איתי שכטר להפועל ת"א. מטעויות אלה למד לב שיעור חשוב בניהול קבוצה ובהמשך תיקן עם מכירת 20% נוספים מכרטיסו של שכטר והארכת חוזהו של חן עזרא.

מספר שנים לאחר מכן ועם הרבה יותר ניסיון, הנשיא לא פוחד להודות בטעויות העבר: "כשאדם מעורב בעשייה אינטנסיבית ברור שנעשות טעויות. לעיתים עסקאות מסוימות לא יוצאות אל הפועל ואחרות ייתכן שנעשו בתנאים לא טובים".

"יחד עם זאת, בזמן אמת אני מאמין שאנו עושים את המוטל עלינו תוך שיקולים נכונים ותוך ניסיון אמיתי לאזן בין הרצוי למצוי. אני פתוח לביקורת עניינית ומן הסתם בוצעו טעויות במשך השנים".

דניאל יאמר, גיל לב, קובי בלדב (עמית מצפה) (צילום: מערכת ONE)
דניאל יאמר, גיל לב, קובי בלדב (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

אחרי חמש שנים בתוך הכדורגל, לב, בצוותא עם המנכ"ל הכל יכול קובי בלדב, כבר נחשב לאחד מהמנהלים היותר טובים בכדורגל הישראלי. מאז שהתנתק יאמר ממכבי נתניה לפני שנתיים, הצמד לב את בלדב מחזיקים את הקבוצה עם הראש מעל המים בתנאים לא תנאים.

למרות אי תמיכת הבעלים והיעדר הספונסרים, קשה למצוא מישהו שעובד עם מכבי נתניה ויכול לספר על פיגור בתשלום כלשהו. "ניהול קבוצת כדורגל הינו תחום עשייה מאוד מאתגר", אמר לב. "בין היתר, מאחר והוא משלב אלמנטים עסקיים וציבוריים כאחד. בניהול מועדון כדורגל על המנהל לאזן בין צרכים כלכליים לאינטרסים רבים ומגוונים".

"מעבר לכך, בשנים האחרונות מדי שנה אנחנו עומדים בפני אתגרים משמעותיים וקיום תקציבים גבוהים בהיעדר תמיכה פיננסית מבעלים. אם נוסיף לכך את החוסר במתקנים ועלות גבוהה של אחזקת המגרש ומחלקת נוער משמעותית, ברור כי מדובר באתגר מורכב מאוד, שמעטים המועדונים בישראל שנתקלים בו".

האצטדיון החדש בנתניה (האתר הרשמי של מכבי נתניה) (צילום: מערכת ONE)
הגג של האצטדיון במקומו (האתר הרשמי של מכבי נתניה) (ONE) | צילום: מערכת ONE

על החזון שלו לעתיד אמר לב: "בעוד חמש שנים אני רואה את מכבי נתניה משחקת כדורגל אטרקטיבי וכובש בפני 10,000 אוהדים נלהבים של המועדון באצטדיון יפהפה, תוך גידול וטיפוח שחקנים מוכשרים ושילובם בנבחרות ישראל".